Type to search

Super League 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναικός Β’-Μακεδονικός 1-1: Μοιρασμένο παιχνίδι με έντονο τέλος

Share

Γράφει από το ΟΑΚΑ ο Θοδωρής Δημόπουλος

Ισόπαλοι στο 1-1 έμειναν Παναθηναϊκός Β’ και Μακεδονικός στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι που έκλεισε την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Το 7ο γκολ του Τσουκάνη στη φετινή σεζόν, με πέναλτι στο 74’, έδειξε το δρόμο στο Μακεδονικό για το διπλό που θα τον έφερνε ακόμα πιο μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όμως, στο 90+3, ο Λεωνιδόπουλος έγινε μοιραίος για τους Βορειοελλαδίτες, με τον Παναθηναϊκό να γλιτώνει τα χειρότερα, χάρη στο τελικό 1-1. Που, αν και έλεγξε το ρυθμό του ματς, δε μπόρεσε να περιορίσει την πίεση που άσκησαν ψηλά οι φιλοξενούμενοι, βάζοντάς τους ακόμα περισσότερο στην εξίσωση του αγώνα. Αρκετά ανασταλτικά κενά εμφάνισε το τριφύλλι, δίνοντας σημαντικά μέτρα στον αντίπαλό του.

Ο Αγώνας

Πιο καλά μπήκε στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός και, παρά το πρέσινγκ του Μακεδονικού, δημιούργησε την πρώτη υποψία φάσης στο 3ο λεπτό, χωρίς ο Ταβάρες να καταφέρνει να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Γουναρίδη, με σουτ εκτός περιοχής. Πιο κινητικό το τριφύλλι, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν αρκετά ψηλά, προσπαθώντας μετά το πρώτο πεντάλεπτο να ανεβάσουν ρυθμούς. Χωρίς να καταφέρουν να σπάσουν, ωστόσο, τον τσαμπουκά των πρασίνων. Δεν είχαμε κάτι αξιοσημείωτο μέχρι το 18’,  πέραν του τραυματισμού του Προδρομίτη στο 15ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, λοιπόν, ο Κυριόπουλος, έπειτα από έξοχη ατομική ενέργεια, έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Λάμψια, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Αμέσως μετά, ο Φουρτάδο έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα του Ταβάρες, όμως το τελείωμά του δεν βρήκε στόχο, με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει εύκολα. Μεγάλη ευκαιρία με τον Φουρτάδο, στο 26ο λεπτό, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Και ενώ οι πράσινοι έδειχναν να είναι πιο απειλητικοί, παρά την αντίσταση που έδειχνε ο αντίπαλός τους, καταφέρνοντας να βρει αρκετούς χώρους, στο ύψος της μεγάλης περιοχής. Γκολ του Σιμόνι στο 34 ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο αποτέλεσε καμπανάκι για την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Σωτήρη Αντωνίου. Με επιθετικές διαθέσεις οι δύο ομάδες, χωρίς όμως να βρουν το κλειδί που θα τους οδηγήσει στο γκολ. Στο 39’ ξεκίνησε, από την εκτέλεση του Σιατραβάνη που αποσόβησε ο Μαργκόνο, μία μικρή πολιορκία στα καρέ του Παναθηναικού, χωρίς, παρ’ όλα αυτά η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα. Οι Βορειοελλαδίτες έδειχναν να στέκονται καλύτερα, όσο πλησιάζαμε στην ανάπαυλα, η οποία βρήκε τους δύο μονομάχους στο 0-0, αν και ο ρυθμός του ματς ήταν καθόλα ανοδικός.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, για το δεύτερο μέρος, το μοτίβο δεν έδειξε να αλλάζει. Στο 52’ ο Γκέντσογλου το απέδειξε αυτό, χάνοντας μία καλή ευκαιρία, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Συνέχισαν να πατούν πιο σταθερά οι γηπεδούχοι, με τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Ζαζόπουλου να βρίσκουν μέτρα και κενά διαστήματα, όχι όμως προϋποθέσεις για κάποια πραγματικά καλή φάση. Ο Σιατραβάνης προεδοποίησε στο 70’ και τέσερα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Τσουκάνης για το 0-1. Στην επόμενη φάση η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μαρτίνη, και ενώ ο Μακεδονικός δεν έδειξε να χαλαρώνει μετά το γκολ. Οι κόποι του Παναθηναϊκού, μετά το γκολ που δέχθηκε, απέδωσαν καρπούς, μια και ο Λεωνιδόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από κόρνερ του Αθανασακόπουλου, για το 1-1 στην τελευταία φάση του ματς.

Η συνέχεια των δύο ομάδων

Ρεπό για το Μακεδονικό την 23η αγωνιστική, με τον Παναθηναικό να ταξιδεύει στην Ημαθία, για την αναμέτρηση με τη Βέροια (04/05, 14:45).

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς (82’ Δημητριάδης), Αθανασακόπουλος, Μαρτίνης, Φουρτάδο (71’ Τερεζίου), Κυριόπουλος, Προδρομίτης, Ταβάρες, Αγκοστίνο (63’ Εμπό), Λάμψιας (82’ Σερπέζης), Καραμπάς (82’ Καρβούνης)

Αναπληρωματικοί: Λίλο, Σερπέζης, Εμπό, Μαντσίνι, Αντωνίου, Δημητριάδης, Κρυπαράκος, Καρβούνης, Τερεζίου

Μακεδονικός (Άγγελος Ζαζόπουλος): Γουναρίδης, Κοτταρίδης, Σαραγιώτης, Σιμόνι (68’ Τσιλιγγίρης), Μπρατσιάνη, Σιατραβάνης (87’ Γαρύφαλλος), Λεωνιδόπουλος, Ζαφειράκης (68’ Ουνγιαλίδης), Τσουκάνης, Γκέντσογλου (79’ Σαραντίδης), Παναγιωτούδης

Αναπληρωματικοί: Ιωαννίδης, Μιλισάβλιεβιτς, Γαρύφαλλος, Χασάνογλου, Μπάγκολα, Σαραντίδης, Τσιλιγγίρης, Ουνγιαλίδης, Μουγκουλούσι

Διαιτητής: Στέφανος-Βάιος Καλαντζής (Θεσσαλίας)

Α’ Βοηθός: Γεώργιος Βλαχάκης (Ρεθύμνου)

Β’ Βοηθός: Γεώργιος Δασκαλομαρκάκης (Ρεθύμνου)

4ος Διαιτητής: Νικόλαος Γεωργόπουλος (Αρκαδίας)

Παρατηρητής: Πέτρος Κόνιαρης (Ανατολικής Αττικής)

Tags:

You Might also Like