Type to search

super league 2 Super League 2 SUPER LEAGUE 2 SUPERLEAGUE 2 ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ποδοσφαιρο Ποδόσφαιρο Προοδευτική ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 2 Χανιά

Προοδευτική – Χανιά 1-2: Με εκτέλεση φάουλ “κεραυνό” του Ρότσα, έφυγαν νικητές οι Κρητικοί.

Share

Τα Χανιά πέρασαν με δύο γκολ από την έδρα της Προοδευτικής και ανέβηκαν στην 4η θέση. Παράλληλα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν σε επικίνδυνα “νερά” αφού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το 1-1 και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ρότσα, τα Χανιά πήραν εκ νέου το προβάδισμα (1-2) και επιβλήθηκαν τελικά της Προοδευτικής στο Κερατσίνι, φτάνοντας στους 40 βαθμούς και την 4η θέση, την ίδια ώρα που οι “Κορυδαλλιώτες” παρέμειναν στην 11η και τους 22 βαθμούς. Με ελάχιστες αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Betsson Super League 2, η Προοδευτική έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει το Αιγάλεω και όπως όλα δείχνουν, οι δύο γειτονικές ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την παραμονή στην κατηγορία.

Η ροή της αναμέτρησης.

Οι καιρικές συνθήκες δημιούργησαν πολύ καλές προϋποθέσεις ώστε να διεξαχθεί ένας όμορφος αγώνας στο Κερατσίνι την Κυριακή (14/5), ωστόσο το πρώτο τέταρτο δεν φάνηκε να δικαιώνει τις αρχικές προσδοκίες. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά κλειστές ενώ οι πολλές διακοπές δεν βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί καλή ροή. Η πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια σημειώθηκε στο 21′ όταν ο Κόλα πάτησε μέσα στην μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία της Προοδευτικής. Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν αποκτώντας την κυριαρχία στον χώρο του κέντρου. Στο 34′, έπειτα από όμορφη σέντρα από τα αριστερά, ο Κόλα εκμεταλλεύτηκε την άσχημη αντίδραση των αμυντικών και με δυνατό πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της κλειστής γωνίας του Αστρά, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο το σκορ. Παρά την συνέχιση της πίεσης μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ παρέμεινε 0-1 ενώ οι φίλαθλοι της Προοδευτικής αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους, την ώρα που εκείνοι πήγαιναν προς τα αποδυτήρια.

Το γκολ του Κόλα:

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος του αγώνα, δημιουργώντας σε διάστημα πέντε λεπτών δύο αξιόλογες φάσεις. Τελικά, στο 53′ η Προοδευτική βρήκε το γκολ με όμορφο τελείωμα του αρχηγού της, Παυλίδη. Εννέα λεπτά αργότερα, οι “βυσσινοί” άγγιξαν την ανατροπή όταν ο σκόρερ της ομάδα του Κορυδαλλού, επιχείρησε να βγάλει την σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε πάνω στον αμυντικό των Χανίων, Γιαμπερέ και πήρε ψήλη καμπύλη πάνω από τον Καλογεράκη, ο οποίος είδε “κοκκαλωμένος” την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι και την αγκαλιά του! Δεν πέρασαν πάνω από πέντε λεπτά όταν τα Χανιά κέρδισαν φάουλ, γύρω στα 25 μέτρα και λίγο δεξιά από το κέντρο της εστίας των γηπεδούχων. Την ευθύνη ανέλαβε ο Ρότσα και δικαιώθηκε, καθώς η εκτέλεση του ήταν αριστουργηματική και παρά την εκτίναξη του Αστρά, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα της Κρήτης. Με την είσοδο του παιχνιδιού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Καλογεράκης έκανε έξοδο με σκοπό να διώξει την μπάλα. Το κατάφερε, ωστόσο στην προσπάθεια αυτή, τράκαρε πάνω σε σώματα με αποτέλεσμα την σφοδρή πτώση του στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα και ζήτησε την βοήθεια από τους γιατρούς, οι οποίοι είχαν αρκετά “γεμάτη” μέρα. Λίγα λεπτά αργότερα και προς ανακούφιση όλων των παρευρισκομένων στο γήπεδο “Παναγιώτης Σαλπέας”, ο 31χρονος τερματοφύλακας σηκώθηκε και συνέχισε τον αγώνα. Ο ίδιος, στο 93′ πρόλαβε να πιάσει την μπάλα πριν ο αντίπαλος τερματοφύλακας,ο οποίος είχε αφήσει την εστία του και βρισκόταν σε πολύ πλεονεκτική θέση, πάρει την κεφαλιά. Ο αγώνας έληξε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, με την συμπλήρωση του επιπλέον τετραλέπτου, χρόνος που θεωρήθηκε λίγος από τους φιλάθλους της Προοδευτικής, σε σύγκριση με τον αριθμό και την διάρκεια των διακοπών.

Ο “κεραυνός” του Ρότσα: 

Επόμενη αγωνιστική (26η):

Για την επόμενη αγωνιστική, η Προοδευτική ταξιδεύει στην Κρήτη ώστε να αντιμετωπίσει την Επισκοπή (13η – 12 βαθμούς) ενώ την ίδια μέρα τα Χανιά υποδέχονται τον Ο.Φ. Ιεράπετρας (6η – 38 βαθμούς). Η Επισκοπή ηττήθηκε το Σάββατο (13/5) εκτός έδρας από την Καλλιθέα ενώ ο Ο.Φ.Ι. αντιμετωπίζει στην Ιεράπετρα την Παναχαϊκή την Δευτέρα (15/5) στις 15:00.

Προοδευτική (Χαραλαμπίδης):Αστράς, Αλεξίου, Πάβλας (65′ Νικολής), Χατζηδίμπας, Πότσι, Καρρίκι (31′ Αγγελόπουλος), Πίσσας, Παυλίδης, Καπνίδης (76′ Ευθυμίου), Νταβιώτης (76′ Αλιμπέ), Τσακίρης.

ΠΑΕ Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Ρότσα, Γιαμπερέ, Σέχου, Κατσούρρι, Λεμονής, Μπουρσέλης (69′ Τσέλιος), Μπουτσάκης, Κόλα (86′ Σερβιλάκης), Μάναλης, Μανουσάκης (69′ Ιατρούδης).

Διαιτητής: Γιάννης Τομαράς (Θράκης)

Βοηθοί: Αραβίδης (Αθηνών), Αρμακόλας (Κυκλάδων)

4ος διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών)

Τα στιγμιότυπα του αγώνα: 

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

You Might also Like