Type to search

Super League 2 Απόλλων Σμύρνης Ηρόδοτος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απόλλων Σμύρνης – Ηρόδοτος 5-2: Χατ-τρικ ο ιστορικός Μωραΐτης και δεύτερη θέση για την «ελαφρά ταξιαρχία»

Share

Πώς να μην κερδίσει με τέτοιον Μωραΐτη ο Απόλλωνας Σμύρνης; Μπορεί να ήταν αρκετά χαλαρός και ευάλωτος αμυντικά, αλλά με τρία γκολ του 25χρονου επιθετικού της, πήρε το τρίποντο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα, ο Μωραΐτης σκόραρε σε έβδομο σερί ματς, ισοφαρίζοντας επίδοση 27 χρόνων του Ντέμη Νικολαΐδη!

Πιο δύσκολη νίκη απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης επί του Ηροδότου, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, για την 17η αγωνιστική της Super League 2. Χατ-τρικ σημείωσε ο Μωραΐτης (25’, 45’, 90+1’), ενώ τα άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Κοροβέσης (53’) και Χαλίμι με πέναλτι (75’). Τα δύο γκολ της κρητικής ομάδας ήρθαν από τον Θεωδοράκη (51’) και τον Κερεμπίν (67’).

Ο Απόλλωνας με αυτή τη νίκη ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κηφισιά, αλλά με ένα ματς παραπάνω. Την ίδια στιγμή, ο Ηρόδοτος παραμένει στη τελευταία θέση, με -11 βαθμούς (!), λόγω της ποινής αφαίρεσης 15 βαθμών που δέχθηκε την Πέμπτη (30/04), για οφειλές σε ποδοσφαιριστές.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο πρώτο πεντάλεπτο και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ. Σε αυτά τα πρώτα λεπτά, δυσκολεύτηκε να απειλήσει και κέρδισε πέντε κόρνερ. Ο Ηρόδοτος έπειτα, ισορρόπησε το παιχνίδι και διατήρησε ωραία τη κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι όμως, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ στο 25’, μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου στο πίσω δοκάρι και προβολή του Μωραΐτη.

Έτσι, σκόραρε σε έβδομο σερί ματς, κάτι που είχε κάνει μόνο ο Ντέμης Νικολαΐδης με τη φανέλα του Απόλλωνα το 1996! Η «ελαφρά ταξιαρχία» έφτασε και σε δεύτερο τέρμα με τον ίδιο σκόρερ. Ξανά από σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον πεσμένο Μωραΐτη, ο οποίος σούταρε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και μέσα, για το 2-0 με τη συμπλήρωση 45 λεπτών.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ηρόδοτος μπήκε δυνατά μέσα και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Και αυτό ακριβώς έκανε, με τον Θεοδωράκη να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Απόλλωνα και να σκοράρει εντός της μικρής περιοχής στο 51’. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη όμως, βρήκε άμεσα απάντηση και δύο λεπτά αργότερα αποκατάστησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων που είχε. Ο Κοροβέσης με σκαστή κεφαλιά, σημάδεψε τη γωνία και νίκησε τον Γκόλοβιτς.

Στο 64ο λεπτό, ο Σέρβος τερματοφύλακας απέκρουσε το φάουλ του Χαλίμι και στην επαναφορά ο Μωραΐτης αστόχησε. Οι φιλοξενούμενοι ξαναμείωσαν τη διαφορά στο ένα τέρμα στο 67ο λεπτό, με τον Κερεμπίν να εκτελεί άψογα με μονοκόμματο σουτ τον Σόρτσαν.

Ο Απόλλωνας έχασε σπουδαίες ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά με τον Χαλίμι και τον Μωραΐτη, αλλά το έργο του έγινε ευκολότερο όταν κέρδισε πέναλτι στο 74ο λεπτό. Ο Πιτσώλης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Περέιρα, ο Χαλίμι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 4-2. Ο Ηρόδοτος έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να μειώσει στο 88’, αλλά το σουτ του Μπακούτση πέρασε λίγο άουτ.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Χαλίμι συνέκλινε από τα δεξιά και έσκαψε υπέροχα για τον Μωραΐτη, ο οποίος πλάσαρε με την μία στον αέρα και ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του. Δεύτερο του στη χρονιά, ενώ έφτασε και τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας ο πρώτος σκόρερ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Απόλλωνας Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Σορτσάν, Κοροβέσης (Τάμπας 83’), Πατάπης, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Μουστακόπουλος (Λούσινγκερ 83’), Αναστασόπουλος, Κουάδρα (Θεοχάρης 90+2’), Περέιρα (Ερέρα 74’), Καρίμ (Χαλίμι 46’), Μωραΐτης.

Ηρόδοτος (Δημήτρης Δημητρίου): Γκόλοβιτς, Πιτσόλης, Θεοδωράκης (Κλάδος 86’), Φράτροβιτς, Γρηγορόπουλος, Μπακούτσης, Λεβικάνιν, Μ. Χαλκιαδάκης (Χιντρί 79’), Χαϊκάλης, Ν. Χαλκιαδάκης (Κερεμπίν 61’), Μάρκοβιτς.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *