Type to search

Super League 2 Κηφισια ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Χανιά

Κηφισιά – Χανιά 0-3: Τα έκαναν όλα σωστά και έβαλαν «φωτιά» στο πρωτάθλημα

Share

Τα Χανιά ήταν σε καταπληκτική μέρα και παρότι ήταν βαθμολογικά αδιάφορα, τα έδωσαν όλα στο γήπεδο και επικράτησαν της Κηφισιάς με 3-0, μειώνοντας το προβάδισμα της από την δεύτερη Athens Καλλιθέα στους δύο βαθμούς.

Η Κηφισιά ήθελε απεγνωσμένα την νίκη αλλά αυτό δεν… φαινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Κακή εμφάνιση, ηττήθηκε ούσα χειρότερη από τον αντίπαλο της που τα έκανε όλα σωστά σε φάση άμυνας αλλά και επίθεσης. Το τελικό σκορ (3-0) αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε το ματς στο Ζηρίνειο, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Super League 2 και βάζει «φωτιά» στην «μάχη» της ανόδου.

Η ομάδα των Βορείων Προαστίων παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά βλέπει την διαφορά της από τους δεύτερους να μειώνεται στους δύο μόλις βαθμούς, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Τα Χανιά αναρριχήθηκαν στην 4η θέση της κατάταξης, παίρνοντας την νίκη με γκολ των Μπουρσέλη (55’), Κόλα (79’) και Μάναλη (90+3’).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, αλλά η Κηφισιά ήταν που έχασε πρώτη δύο μεγάλες ευκαιρίες, με τον Πρίτσα στο 6’ και τον Μπαρμπόσα στο 14’. Τα Χανιά κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα και η πίεση τους ψηλά δυσκόλευε το έργο της ομάδας του Γιώργου Πετράκη στο να βγάλει την μπάλα από την άμυνα της.

Από μία ωραία συνεργασία, στο 24ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Καμαρά αλλά ο Αναγνωστόπουλος πραγματοποίησε σημαντική επέμβαση. Το υπόλοιπο πρώτο μέρος κύλησε με καλό ρυθμό, δίχως να έχει όμως σημαντικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες απέναντι στην αντίπαλη εστία, με τον Μπαρμπόσα να τιμωρείται με κίτρινη κάρτα στο 36’ για χτύπημα πάνω στον Γιαμπερέ.

Στο δεύτερο μέρος η Κηφισιά μπήκε δυνατά, θέλοντας να βρει ένα γκολ, ωστόσο αυτό ήρθε από την αντίθετη μεριά. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη εκδήλωσε μία υποδειγματική αντεπίθεση και έφτασε στο γκολ με τον Μπουρσέλη (55’), ενώ η φάση ξεκίνησε με κερδισμένη μονομαχία του Μανουσάκη από τον Μπαρμπόσα, ο οποίος διεκδίκησε διστακτικά την μπάλα, έχοντας στο μυαλό του κυρίως το να μην κάνει φάουλ και αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι τα είχαν… χαμένα, υπό τον φόβο ότι θα έχαναν τους τρεις βαθμούς και δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Καλογεράκη, ο οποίος ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, όπως στην σέντρα-σουτ του Κουιρουκίδη στο 63’.

Γκολ… φωτοτυπία με το πρώτο για τα Χανιά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν εκ νέου τους κενούς χώρους που άφησαν οι αντίπαλοι τους από το δεξί άκρο της άμυνας. Σε φάση διαρκείας και αδυναμία των αμυντικών της Κηφισιάς να διώξει τη μπάλα, ο Κόλα την έστειλε στα δίκτυα (79’), δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 90+3’, πάλι από την ίδια πλευρά, με τον Μπουρσέλη να ανταποδίδει την ασίστ που του έβγαλε ο Μάναλης στο πρώτο γκολ, χρίζοντας τον σκόρερ στο τελευταίο. Αυτό, ήταν το 13ο φετινό τέρμα του πρώην επιθετικού του Ιωνικού.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Κηφισιά (Γ. Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Μαζουλουξής (Καλλέργης 61’), Νοικοκυράκης, Πέιος (Παπασάββας 74’), Παυλάκης (Να 61’), Γκίνη (Κουιρουκίδης 61’), Ταλάλ (Αντερέγκεν 74’), Πρίτσας, Τεττέι.

Χανιά (Γ. Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρι (Μαρτσούκης 81’), Μπάτζιος, Γιαμπερέ, Ρότσα (Σερβιλάκης 81’), Καμαρά (Κόλα 60’), Λεμονής, Τσέλιος, Μπουρσέλης, Μανουσάκης (Μπουτσάκης 75’), Μάναλης.

Χρήστος Σκούρας

Tags:

You Might also Like