Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πολύτιμος βαθμός για τον Θεσπρωτό απέναντι στον Παναθηναϊκό Β

Share

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 1 – 1 :  Ανώτεροι οι πράσινοι, αλλά οι Θεσπρωτοί αποκόμισαν βαθμό – χρυσάφι

Παναθηναϊκός Β’ και Θεσπρωτός έμειναν ισόπαλοι 1 – 1 στην αναμέτρηση που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου της Super League 2. Επρόκειτο για μία αναμέτρηση με υψηλότερο διακύβευμα για τους φιλοξενούμενους μια και βρίσκονται στις 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αγωνίζονται να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Ο Θεσπρωτός προηγήθηκε στο σκορ στο 29ο λεπτό με ένα έξοχο γκολ από τον Μίγγο, αλλά εν συνεχεία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με αποτέλεσμα οι πράσινοι, οι οποίοι ήταν καταφανώς ανώτεροι του Θεσπρωτού στο δεύτερο μέρος να μετουσιώσουν σε γκολ την πολλαπλή επιθετική απειλή τους στο 85ο λεπτό με σκόρερ τον νεοεισελθέντα στον αγωνιστικό χώρο  Χρήστο Αλμπάνη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η αναμέτρηση εκκίνησε με τον Παναθηναϊκός Β’ να παίρνει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρυθμό του, αλλά να αδυνατεί να φτάσει σε αξιόλογη τελική προσπάθεια μια και οι του Θεσπρωτού έκλειναν αποτελεσματικά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Τσιμόπουλου. Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Θεσπρωτό, με τον Μίγγο να επιχειρεί στο 5ο λεπτό ένα σουτ από τα αριστερά της περιοχής, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Σουρδή. Οι πράσινοι απείλησαν πρώτη φόρα στο 18ο λεπτό, με τον Κρυπαράκο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μπιλάλ να πραγματοποιεί υπό πίεση ένα αδύναμο σουτ, το οποίο μπλόκαρε ευχερώς ο Τσιμόπουλος. Ένα λεπτό αργότερα ο Αθανασακόπουλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Θεσπρωτού.

Στο 29ο λεπτό ο Θεσπρωτός άνοιξε το σκορ με τον Μίγγο να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και με ένα έξοχο δεξί πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα καλή στιγμή, όταν ο Δρίτσας με μια εκπληκτική κούρσα διέσχισε το μισό γήπεδο, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού. Εν συνεχεία, έπεσε αισθητά ο ρυθμός της αναμέτρησης και δεν κατεγράφη κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία έως την ανάπαυλα πλην ενός σουτ που εξαπέλυσε ο Κρυπαράκος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, το οποίο έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιμόπουλου.

Οι πράσινοι εισήλθαν με περισσή ορμή και θέληση στο δεύτερο μέρος και άλλαξαν άρδην την αγωνιστική τους απόδοση. Στο 48ο λεπτό ο Αθανασακόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Σιδεράς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 50ο λεπτό ο Μαρτίνης έκανε από τα αριστερά ένα γύρισμα στη μικρή περιοχή, ο Κυριόπουλος σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Πανταζέλος απέτρεψε το γκολ πάνω στη γραμμή του τέρματος, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής αφού απέφυγε με περίτεχνη ενέργεια δύο αντιπάλους εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ από τα δεξιά της περιοχής με τον Τσιμόπουλο να εκτινάσσεται και να αποσοβεί σωτήρια την παραβίαση της εστίας του. Οι πράσινοι εξακολούθησαν να έχουν την υπεροχή και να σπαταλούν  δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 67ο λεπτό, ύστερα από ένα κόρνερ από τα δεξιά από τον Βουτσά, ο Προδρομίτης πήδηξε ψηλότερα από όλους, πήρε τη κεφαλιά αλλά ο Μαρτίνεζ έδιωξε με το κεφάλι τη μπάλα πριν περάσει την τελική γραμμή του τέρματος. Στο 75ο λεπτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά, ο Τερεζίου έγινε αποδέκτης της μπάλας, σούταρε από θέση βολής αλλά ο Τσιμόπουλος μπλόκαρε τη μπάλα. Οι πράσινοι κατόρθωσαν στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης να μετουσιώσουν σε γκολ τις αλλεπάλληλες ευκαιρίες που δημιούργησαν, όταν ο Κυριόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Αλμπάνης, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος έκανε τη προβολή από κοντά και διαμόρφωσε το 1 – 1, το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο έως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κόκκορη παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού να κάνουν την ανατροπή εντείνοντας την πίεση τους στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Ο Παναθηναϊκός Β’ διανύει μια ευμετάβλητη αγωνιστική πορεία τη τρέχουσα σεζόν και ύστερα από την σημερινή ισοπαλία παρέμεινε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με συγκομιδή 22 βαθμών και επίδοση πέντε νικών – επτά ισοπαλιών – τεσσάρων ηττών. Το τριφύλλι δεν αποβλέπει σε κάποιον εναργή βαθμολογικό στόχο, ωστόσο έχει ως απώτερο σκοπό την σταδιακή προώθηση και ανέλιξη των φερέλπιδων ποδοσφαιριστών του στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού. Στην αντίπερα όχθη, ο Θεσπρωτός διαγράφει μια άκρως απογοητευτική αγωνιστική πορεία όντας στη 14η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας με την ισχνή συγκομιδή των 8 βαθμών και έχοντας πετύχει μία μονάχα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επί του Απόλλωνος Λάρισας (ο οποίος σημειωτέον αποχώρησε από το πρωτάθλημα της Super League 2) με το εμφατικό 6 – 0 (12η αγωνιστική). Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα βρίσκεται σε δεινή θέση και καλείται να ανασυνταχθεί και να βελτιώσει τις αγωνιστικές της επιδόσεις στις εναπομείνασες 13 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ειδάλλως θα υποβιβαστεί στην τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία *(τέσσερις ομάδες υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β’ (Σωτήρης Αντωνίου): Σουρδής, Κρυπαράκος (46’ Τουρκιχωρίτης), Προδρομίτης, Σιδεράς, Μαρτίνης, Βουτσάς (69’ Καρβούνης), Εμπό (46’ Μαντσίνι), Φουρτάδο, Αθανασακόπουλος (59’ Αλμπάνης), Κυριόπουλος, Μπιλάλ (69’ Τερεζίου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Τσιμόπουλος, Μαρτίνεζ, Πανταζέλος, Κωνσταντίνου, Μπίκας (84’ Παππάς), Ρίζος, Μίγγος (68’ Λύγκας), Οικονομικός (73’ Γώγος), Ρούσης (73’ Χατζάκος), Δρίτσας, Ντόντης

Διαιτητής: Κόκκορης Ηλίας

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Δανδανόπουλος Δημήτριος

Β’ Βοηθός Διαιτητή: Δέτση Μαρία

Παρατηρητής Αγώνα: Κουζάκης Ιωάννης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *