Type to search

Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΕΟΚ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΟ Αιγάλεω – ΠΟΚ Έσπερος 102 – 88: Σεζόν τέλος.. με νίκη για το Αιγάλεω

Share

 Νικητής του ’’ντέρμπι’’ για την 5η θέση της τελευταίας αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης, ήταν το Αιγάλεω, αφού κατάφερε να νικήσει με 102 – 88 τον Έσπερο Καλλιθέας, το απόγευμα του Σαββάτου (01/04) στο κλειστό γυμναστήριο ΄΄Σταύρος Βενέτης΄΄.

 Μάχη ”σώμα με σώμα” έδωσαν Αιγάλεω και Έσπερος Καλλιθέας το απόγευμα του Σαββάτου (01/04) στο κλειστό γυμναστήριο ”Σταύρος Βενέτης”, καθώς πρώτη και δεύτερη περίοδο ήθελε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 19-19 και 43-43, αντίστοιχα. Έτσι, έπρεπε να φτάσουμε περίπου στα τελευταία λεπτά της 3ης περιόδου για να καταφέρει να προηγηθεί μία από τις δύο ομάδες με ”σημαντική” διαφορά. Η ομάδα που προηγήθηκε, ήταν το Αιγάλεω κάνοντας ένα μικρό σερί 7-0, διαμορφώνοντας το σκορ σε 71-64. Για να φτάσουμε στο τελικό 102 – 88, σημαντικό ρόλο έπαιξε πως ο Έσπερος Καλλιθέας είδε δύο παίκτες του (Λιούνη – Τσάμη) να αποβάλλονται από την αναμέτρηση με 5 φάουλ. Έτσι, οι επιλογές του κ. Κωνσταντινίδη μειώθηκαν αισθητά με αποτέλεσμα το Αιγάλεω να συνεχίσει στην ίδια ένταση, φτάνοντας το σκορ στο 102 – 88, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν οι αποβολές για τον Έσπερο, βλέποντας ακόμη ένα παίκτη να συμπληρώνει 5 φάουλ στην 4η περίοδο (Αβάρε). 
 Δράση ωστόσο δεν είχαμε μόνο μέσα στο παρκέ αλλά και εκτός. Δύο λεπτά πριν ο διαιτητής στείλει τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στους φιλάθλους των γηπεδούχων με μέλος του τιμ των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 5’ και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 Με την νίκη αυτή, το Αιγάλεω αναρριχήθηκε στην βαθμολογία και τερμάτισε 5ο στην τελική κατάταξη με ρεκόρ 13-9, ενώ ο Έσπερος Καλλιθέας υποχώρησε και η τελική κατάταξη της βαθμολογίας τον βρίσκει στην 6η θέση με ρεκόρ 12-10.

  Στο πόσο ευτυχισμένος νιώθει για την σεζόν που είχε η ομάδα του, στάθηκε ο προπονητής του Έσπερου Καλλιθέας, κ. Κωνσταντινίδης μετά την λήξη της αναμέτρησης, αναφέροντας τα εξής:
Για το ματς:Είχαμε σοβαρά προβλήματα από το πρώτο ημίχρονο με τα φάουλ, είχαμε υπερφόρτωση των ψηλών μας με φάουλ. Κάποια στιγμή αυτό οδήγησε στο να έχουμε αποβολές 4-5 αποβολές, δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να κινδυνεύουμε να μην συμπληρώνουμε 5αδα γιατί είχαμε έρθει και με την έλλειψη του Αδαμόπουλου κι εκεί μεγάλωσε η διαφορά. Αλλά ήταν ένα παιχνίδι το οποίο δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο.”
Για τη σεζόν: Η ομάδα πέτυχε τους στόχους της από την προηγούμενη εβδομάδα πλήρως. Μπορεί να τελειώσαμε (σ.σ. τη σεζόν) με ήττα αλλά είμαστε μία ομάδα η οποία… εγώ τουλάχιστον αυτό είπα και στα παιδιά, πως αισθάνομαι περήφανος για την προσπάθεια τους. Αν απομονώσουμε την βαθμολογία του δεύτερου γύρου, που αν δεν κάνω συγκλονιστικό λάθος, είμαστε δεύτεροι πίσω από τον Πανιώνιο, ουσιαστικά είναι ένα πρωτάθλημα για εμάς. Πέρα από το κομμάτι των αποτελεσμάτων, το σημαντικό είναι ότι ήταν ένας γύρος που έζησα την ομάδα και το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ προπονητικά. Ήταν μια τρομερή παρέα, είχε φοβερή ισορροπία στους ρόλους της και αυτό κατορθώσαμε να το βγάλουμε και στο γήπεδο, οπότε κλείνει η χρονιά και είμαστε ευτυχισμένοι – όχι απλά ευχαριστημένοι- αλλά ευτυχισμένοι. Μακάρι, διοικητικά ο Έσπερος να συνεχίσει έτσι όπως είναι και να προσπαθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω.”

MVP
Ο πολυτιμότερος παίκτης του παιχνιδιού, ήταν ο έμπειρος γκαρντ του ΑΟ Αιγάλεω, Νίκος Κόκκαλης που πέτυχε 33 πόντους, ευστοχώντας σε μερικά από τα πιο κρίσιμα σουτ του αγώνα. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην γίνει αναφορά και στον Γιάννη Γκαγκαλούδη του Έσπερου, που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της ομάδας του, τόσο σε σκοράρισμα όσο και σε δημιουργία, βάζοντας 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-43, 71-64, 102-88.

Αιγάλεω (Καραχάλιος-Φράτας): Αβραμίδης 13π., Κουμάνταρος, Μαράντης 6π., Κολίγρης, Κόκκαλης 33π., Οικονομόπουλος  2π., Χαϊκάλης 12π., Καρασταμάτης 1π., Παπαδολιάς 8π., Νικολιδάκης, Κουκουνιάς 18 π., Μαλτέτσιος 9π.
Έσπερος (Κωνσταντινίδης – Σπανός): Αγγελόπουλος, Γκαγκαλούδης 18π., Ράγκος, Λιούνης 4π., Κάπρης 14π., Κατσουλάκος 11π., Αβαρέ 20π., Χατζησημιάδης 1π., Τσάμης, Τσολάκης 11π., Κολιός 9π.

Βαθμολογία
1.Πανιώνιος 43 (21-1)
2.Πανελευσινιακός 38 (16-6)
3.Πρωτέας Βούλας 38 (16-6)
4.Παλαιό Φάληρο 36 (14-8) 

————————————-
5.Αιγάλεω 35 (13-9)
6.Έσπερος Καλλιθέας 34 (12-10) 

————————————–
7.ΑΕΝ Κηφισιάς 32 (9-13)
8.ΟΦΗ 32 (10-12)
9.Δούκας 30 (8-14)
10.Διαγόρας Ρόδου 28 (7-15) 

————————————-
11.Πεύκη 28 (6-16)
12.ΑΟΚ Χανιά 21 (0-21-1 μηδ.) 

*Οι τέσσερις πρώτες ομάδες συμμετέχουν στα πλέι οφς ανόδου 

**Οι ομάδες από τις θέσεις 7-10 συμμετέχουν στα πλέι άουτ, με τις δυο ηττημένες να υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική
*** Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται κατευθείαν στην Γ’ Εθνική 

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *