Type to search

Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κεντρική Ολυμπιακός ΠΑΟΚ Πόλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 12-6: Blackjack για τις ερυθρόλευκες

Share

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στο Παπαστράτειο για την 21η αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών. Οι ερυθρόλευκες επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και έκαναν το 21 στα 21 στο πρωτάθλημα.  

 Ο Δικέφαλος ήταν αυτός που καιγόταν για το αποτέλεσμα, όμως το εμπόδιο ήταν αρκετά υψηλό για τα κορίτσια του Παναγιώτη Βέργου. Ο ΠΑΟΚ δίνει μάχη για την είσοδό του στα playoffs, χάρη στην εκπληκτική πορεία που έχει πραγματοποιήσει στο δεύτερο γύρο και κυρίως με το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών, το οποίο έτρεχε μέχρι σήμερα. Από την άλλη, οι πρωταθλήτριες, έχοντας κλειδώσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, είχαν ως στόχο να συνεχίσουν το απόλυτο και το αήττητο, το οποίο τρέχουν από τις 7 Νοεμβρίου 2018 (πάντα για το πρωτάθλημα).  

 Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε από την αρχή, πήρε ένα προβάδισμα τριών γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν το δοκάρι και η Τζούρκα δε τον σταματούσαν. Σε ένα ενδιαφέρον στατιστικό, οι γηπεδούχες σημάδεψαν επτά φορές το δοκάρι στο σημερινό αγώνα (αν έχω μετρήσει σωστά). Οι ασπρόμαυρες είχαν κακές επιστροφές, με αποτέλεσμα να δέχονται συνεχώς κόντρα επιθέσεις.  

  Με δύο γκολ της Βάσως Πλευρίτου και ένα της Ξενάκη ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 6-0 στα μέσα του δευτέρου οκταλέπτου, με την Μελίνα Καριπίδου να πετυχαίνει το πρώτο γκολ για τις φιλοξενούμενες 14 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πέρα από το αμυντικό κομμάτι, δεν ήταν καλός και στο επιθετικό, με το 2/9 στον παίκτη παραπάνω να τα λέει όλα.

Οι γηπεδούχες χαλάρωσαν στο δεύτερο μέρος, με τον Αλεξάντερ Τσίριτς να περνά στην πισίνα τα τρία νέα κορίτσια που βρίσκονταν στην αποστολή της ομάδας ( Παπαδοπούλου 17ετών, Δρακωτού 16 ετών, Τζωρτζάκη 18ετών). Ο ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά, αλλά τίποτα παραπάνω. Πουστινίκοβα και Καριπίδου πέτυχαν από δύο γκολ στο τρίτο και τέταρτο οκτάλεπτο, με την Ρωσίδα να διαμορφώνει το τελικό 12-6 με ένα εξαιρετικό σουτ από τα 8 περίπου μέτρα.  

Οι ερυθρόλευκες προελαύνουν με 63βαθμούς, με το Δικέφαλο να μένει στους 31, δύο πίσω από τον Πανιώνιο που βρίσκεται στην 6η θέση και εντός playoff. Τη Δευτέρα ξεκινά η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.  

 

 Τα οκτάλεπτα: 3-0, 4-2, 2-1, 3-3 

Σπριντ: 3-1 

Παίκτης παραπάνω: ΟΣΦΠ 1/1  ΠΑΟΚ 2/9 

 

Ολυμπιακός (Αλεξάντερ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Σάντα, Ελευθεριάδου, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Παπαδοπούλου, Β. Πλευρίτου 3, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Δρακωτού, Τζωρτζακάκη 

 

ΠΑΟΚ (Παναγιώτης Βέργος): Μουρατίδου, Μπίκου, Πουστινίκοβα 2, Τζελέπη, Σ. Καριπίδου 3, Παρασκευοπούλου, Γραίκου, Ακιλμπάγεβα, Φραγκιά 1, Τσιάκα, Τζούρκα, Β. Καριπίδου, Λεριώτη 

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *