Type to search

LEN CHAMPIONS LEAGUE Κεντρική ΜΑΤΑΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-11 ΜΑΤΑΡΟ: Δίκαιη ήττα για τις back to back πρωταθλήτριες

Share

Ολυμπιακός και Ματαρό τέθηκαν αντιμέτωπες στον Πειραιά για τον πρώτο προημιτελικό του LEN Champions League του πόλο γυναικών. Αμφότερες είχαν τα δικά τους κίνητρα, από τη μια οι ερυθρόλευκες να κάνουν το ιστορικό three peat, από την άλλη η Ισπανική ομάδα να επιβεβαιώσει την άνοδό της τα τελευταία χρόνια. Και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε, φεύγοντας από την Ελλάδα με ένα δυνατό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Βέβαια, όλα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν οι παίκτριες της Ελληνικής ομάδας είχαν καθαρότερο μυαλό στο τέλος και κυρίως η Ελευθερία Πλευρίτου, που αστόχησε σε πέναλτι περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Όλα αυτά υπό το βλέμμα του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά και του Ντίνου Γενηδουνιά και Φιλίπ Φιλίποβιτς. 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και η Avegno φαίνεται να το γνωρίζει, αφού με δύο δικά της γκολ (στον παραπάνω και στην κόντρα) η Ματαρό βρέθηκε να προηγείται με 2-0 μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη του παιχνιδιού. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού μπήκαν στη μάχη ψυχολογικά απροετοίμαστες με κακές επιλογές στην επίθεση και άσχημη αμυντική οργάνωση. Ταυτόχρονα, η Χρυσή Διαμαντοπούλου δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα της, με αποτέλεσμα οι Ισπανίδες να βρίσκουν γκολ από μακρινές αποστάσεις και στο τέλος των επιθέσεων τους με σουτ υπό πίεση. Το άγχος των πρωταθλητριών και η συγκέντρωση της Ματαρό οδήγησαν στο 2-5 του πρώτου οκταλέπτου.  

Στο δεύτερο η Ιωάννα Σταματοπούλου θα καθίσει στο τέρμα, οι ερυθρόλευκες θα βελτιωθούν και θα γυρίσουν γρήγορα στη διεκδίκηση του ματς. Δύο στιγμές αδράνειας της άμυνας των Ισπανίδων ήταν αρκετές για Νικόλ Ελευθεριάδου και Τριχά, ώστε να μειώσουν σε 4-5. Μάλιστα, θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει, αλλά η Βάσω Πλευρίτου θα σημαδέψει το αριστερό δοκάρι της εστίας της Sanchez στο πέναλτι που εκτέλεσε. Μέσα στα προβλήματα, η Ελευθερία Πλευρίτου θα δεχθεί δεύτερη ποινή και θα παίξει ελάχιστα στη συνέχεια του αγώνα.  

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο. Το ρόλο της Avegno ανέλαβε αυτή τη φορά η Espinagosa, η οποία με δύο τέρματα ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-7. Οι πρωταθλήτριες επέτρεψαν στην Ματαρό να περνά τη μπάλα στον φουνταριστό σχεδόν σε όλο το τρίτο οκτάλεπτο και είτε να νικά την Σταματοπούλου, είτε να κερδίζει αποβολές. Συνέπεια των παραπάνω οι δύο ομάδες να μπουν στο τελευταίο μέρος με διαφορά τριών γκολ.  

Εκεί ανέλαβε καθήκοντα η εμπειρία και η καρδιά του πρωταθλητή, με τις ερυθρόλευκες να φτάνουν κοντά σε μια τεράστια ανατροπή. Το 6-9 έγινε 9-10 και στο 3:07 πριν το τέλος η Ελευθερία Πλευρίτου έχασε το πέναλτι και μια μοναδική ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα. Συνολικά, όμως, οι ερυθρόλευκες δεν είχαν καθαρό μυαλό στο κλείσιμο του παιχνιδιού και σαν να μην έφτανε αυτό η Ματαρό θα πετύχει ακόμα ένα γκολ, γράφοντας το τελικό 9-11.  

 

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στην Ισπανία στις 25 Φεβρουαρίου, για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση το σύνολο από την Βαρκελώνη θα γίνει η πρώτη ομάδα που αποκλείει τις ερυθρόλευκες από το 2018 για τη διοργάνωση του Champions League. Οι παίκτριες του Αλεξάντερ Τσίριτς στρέφουν το ενδιαφέρον τους τώρα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. 

 

 

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-0, 2-4, 3-2 

 

Παίκτης παραπάνω: Ολυμπιακός 1/4, Ματαρό 3/9 

 

Ολυμπιακός, Αλεξάντερ Τσίριτς: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου (1 γκολ), Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου (1 γκολ), Τριχά (2 γκολ), Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου (1 γκολ), Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου (4 γκολ), Christmas, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.   

 

Ματαρό, Ballart Sans Dani: Maria Sanchez, Espinagosa (2 γκολ), Van de Kraats (3 γκολ), Rovirosa Gual, Sevenich (1 γκολ),  Keszthely Nagy (2 γκολ), Alvarez (1 γκολ), Frigola, Avegno (2 γκολ), Vidal, Rita Capel, Murillio. 

 

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *