Type to search

Άθλος Ορεστιάδας ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός – Άθλος Ορεστιάδας 3-0 : Εύκολη νίκη και τώρα… Ολυμπιακός.

Share

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 σετ ( 25-22, 25-22, 25-16 ) του Άθλου Ορεστιάδας, χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα, στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, και στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη ( 15/2 ). Είχε πολλούς παίχτες σε καλή βραδιά με τον Κοβάρ να ξεχωρίζει σημειώνοντας 15 πόντους. Για την ομάδα της Ορεστιάδας εντυπωσίασε ο Άλμπο, ο οποίος στο ντεμπούτο του είχε 17 πόντους, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του. Ο Παναθηναϊκός, με την νίκη αυτή στη 14η αγωνιστική της Βόλει Λιγκ, φτάνει προσωρινά τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς, ενώ ο Άθλος Ορεστιάδας παραμένει στην 8η θέση με 12.

Πήγε να πληρώσει τη χαλαρότητα του…

Στο 1ο σετ ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Άλμπο, ο οποίος απογειωνόταν και διαρκώς σκόραρε. Οι δύο ομάδες πηγαίναν μαζί πόντο-πόντο ( 4-4, 10-10, 16-16, 19-18 ) μέχρι και το τέλος όπου ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές και να βρίσκει λύσεις παίρνοντας προβάδισμα 5 πόντων ( 24-19 ). Από μια εξαιρετική πάσα του Γιάκομπσεν ο Φράγκος θα καρφώσει για το τελικό 25-22.

Με μεγαλύτερη άνεση στο 2ο

Ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει πολύ δυνατά και θα προηγηθεί με 5-1 και 14-8 βγάζοντας υπέροχες άμυνες με πρωταγωνιστές τον Σάντερ και τον Πετρέα. Η αγωνιστική υπεροχή των << πρασίνων >> ήταν ξεκάθαρη, με τον Άθλο Ορεστιάδας να βρίσκει λύσεις μόνο από τον Άλμπο και τον Αλγκούλ. Ο πρώτος σημείωσε 8 πόντους σε αυτό το σετ και κράτησε τους φιλοξενούμενους όσο πιο κοντά γινόταν στο σκορ. Από άσο του Γκλαντστόουν η διαφορά θα πέσει στους 2 ( 20-18 ), αλλά Σάντερ και Φράγκος θα βγάλουν εξαιρετικά μπλοκ στο τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 25-22.

Διαχείριση δυνάμεων οι μεν, κουράστηκαν οι δε…

Στο 3ο σετ ο Άλμπο κουράστηκε και ο Άθλος Ορεστιάδας δεν κατάφερε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε διαρκώς αποστάσεις ασφαλείας ( 5-1, 11-6, 19-11 ). Ο Κοβάρ θα κάνει τρομερό 3ο σετ σημειώνοντας 9 πόντους, φτάνοντας έτσι τους 15. Ο Άλμπο θα σταματήσει στους 17 αλλά δεν θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει κάποιο σετ. Τρομερός ήταν και ο Γιάκομπσεν, ο πασαδόρος του << τριφυλλιού >> ο οποίος ήταν σαν να είχε μάτια και στην πλάτη… Ο Ρανγκέλ θα πετύχει τον τελευταίο πόντο για το τελικό 25-16.

Ο Παναθηναϊκός, έτσι, προετοιμάζεται για τις δύο σερί αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Η πρώτη είναι ο επαναληπτικός ημιτελικός του Τσάλεντζ Καπ, όπου χρειάζεται να πάρει 2 σετ για να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, μετά και την εκτός έδρας νίκη με 3-1. Το Σάββατο ( 18/2 ) παίζει και πάλι στο Ρέντη αυτή τη φορά για την 15η αγωνιστική της Βόλει Λιγκ. Έπειτα, ξαναπαίζει με τον Άθλο Ορεστιάδας ( 22/2 ) εκτός έδρας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός ( Δημήτρης Ανδρεόπουλος ) : Κοβάρ ( 15πόντοι, 1 άσσος ), Σάντερ ( 11π, 1 μπλοκ ), Πετρέας ( 6π, 2 άσσοι, 1 μπλοκ ), Γιάκομπσεν ( 3π, 1 άσσος, 2 μπλοκ ), Ρανγκέλ ( 7π, 2 μπλοκ ), Φράγκος ( 10π ), Ζήσης, Μπάσης ( 1π, 1 άσσος ), Γεωργίου.

Άθλος Ορεστιάδας ( Θεόδωρος Χουσίδης ) : Τσιουτσιουλούδης, Κασαμπαλής ( 1π ), Αλγκούλ ( 7π, 3 μπλοκ ), Άλμπο ( 17π, 1 μπλοκ ), Ριζόπουλος ( 6π, 1 μπλοκ ), Γκένοφ ( 6π, 1 μπλοκ ), Βελούδης, Γκλαντστόουν ( 4π, 1 άσσος, 1 μπλοκ ), Τσολακίδης, Ιωαννίδης ( 2π ).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άξελ Γιάκομπσεν : << Νομίζω ότι παίξαμε πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο 2ο σετ πήραμε πολλούς πόντους έτσι. Δεν θέλω να σταθώ σε ατομικές εμφανίσεις, σεβαστήκαμε τον αντίπαλο και εξασφαλίσαμε την νίκη. Πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε και σκεφτόμαστε το ματς με τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. >>

Ντάριελ Άλμπο : << Προσπάθησα να δώσω το 100% και θέλω να βελτιωθώ βήμα-βήμα. Κάναμε αρκετά λάθη στο τέλος και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα. >>

Γράφει ο Χρήστος Σκούρας.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *