Type to search

ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εύκολη λεία για Παντζιτζιφιακό ο Φαληρικός

Share

Άνετο απόγευμα για την ομάδα της Καλλιθέας, που επικράτησε του ουραγού, με 3-0, στο γήπεδο Παραλίας, στην Καλλιθέα.

 

Γράφει ο Θοδωρής Δημόπουλος. 

 

Επιστροφή στις νίκες για τον Παντζιτζιφιακό, που έλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και επικράτησε, όπως ήταν αναμενόμενο, του ουραγού και σε πολύ κακή κατάσταση Φαληρικού, με 3-0. 48 γκολ παθητικό για τους ηττημένους, την ίδια ώρα που οι “κιτρινομπλέ” έφτασαν, χάρη στα γκολ των Χρήστου, Μαύρου και Κωνσταντίνου, τους 12 βαθμούς και τις τρεις νίκες, στον δεύτερο όμιλο της Α’ ΕΠΣΠ, μετά το πέρας της 11ης αγωνιστικής.

 

Το Ματς

Η σέντρα της αναμέτρησης βρίσκει τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας πάρει τον αέρα του αντιπάλου τους, αλλά και την κυκλοφορία της μπάλας, από πολύ νωρίς. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία, λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, όμως ο Χρήστου αστοχεί δις, απέναντι στον Ζήνωνος. Πιο παθητικός ο ρόλος του Φαληρικού, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που μπήκε πιο απελευθερωμένος στο ματς. Τελικά, ο Χρήστου θα πάρει το αίμα του πίσω, στο 13ο λεπτό, με το ριμπάουντ του να καταλήγει στα δίχτυα, για το 1-0. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Κωνσταντίνου χάνει καλή ευκαιρία, μετά από σέντρα του Τρίχα, για το δεύτερο τέρμα. Οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν βραχυκυκλωμένοι, προσπαθώντας απλά να αμυνθούν. Κάτι που οδηγεί σε ακόμα μία παραβίαση της εστίας τους, με τον Μαύρο να σημειώνει, στο 18′, το πολυπόθητο 2-0, με την ομάδα της Καλλιθέας να αποκτά μαξιλαράκι ασφαλείας. Που βλέπει, λίγες στιγμές μετά, τον Παπαλουκά να αστοχεί, σε σουτ έξω από την περιοχή. Και ενώ στον αντίποδα, οι Φαληριώτες θέλουν να ανεβάσουν στροφές, βρίσκοντας, ωστόσο, απέναντί τους τον πολύ σκληρό και συνεπή, ανασταλτικά, Κανελλόπουλο, μαζί με τον Τόλη. Ενώ εξακολουθούν να δέχονται σωρεία φάσεων, πίσω. Πολλά τα κενά, σε αυτό το κομμάτι, τα οποία δίνουν τα μέτρα που χρειάζεται ο αντίπαλος, ώστε να απειλήσει. Μετά από ώρα, θα έρθει ακόμα μία φάση, αυτή τη φορά από την πλευρά του Φαληρικού, με τον Ζάκο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Κραβαρίτη, λίγο πριν την ανάπαυλα. Η οποία έρχεται λίγο μετά το 3-0 του Κωνσταντίνου, στην αντεπίθεση, αφού το γκολ του Χρήστου, νωρίτερα, είχε υποδειχθεί οφσάιντ. Δεν ρευστοποιούνται, από την άλλη, οι προσπάθειες των ουραγών, ώστε να πατήσουν περισσότερο περιοχή.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, τώρα, λίγα πράγματα αλλάζουν στο μοτίβο του αγώνα. Ο Τόλης εξακολουθεί να ηγείται, στον αμυντικό τομέα του Παντζιτζιφιακού, ενώ το επιθετικό παιχνίδι των κιτρινομπλέ εξακολουθεί να είναι πιο απελευθερωμένο και γρήγορο. Από την άλλη πλευρά, όση προσπάθεια και να προσπαθούν οι φιλοξενούμενοι, δεν δείχνουν να μπορούν να ανεβάσουν την ένταση του ματς. Η οποία φαίνεται ότι, και λόγω έκβασης, κινείται σε πιο ρηχά νερά, παρά τη μαγική ενέργεια του Κωνσταντίνου, που απέκρουσε ο Ζήνωνος, στο 66ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης, θα χάσει ακόμα μία κλασική ευκαιρία, στο 72ο λεπτό, από αριστερά, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Το τέταρτο γκολ για τον Παντζιτζιφιακό δεν έρχεται, παρά τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού. Και ενώ, όσο περνάμε στο τελευταίο τέταρτο, η αναμέτρηση αποκτά ένα πιο σκληρό τέμπο, με πιο δυνατές προσωπικές μονομαχίες. Στο 84′, και ενώ βρισκόταν λίγο στον αγωνιστικό χώρο, ο Σάββας θα βρεθεί μπροστά από το τέρμα, χάνοντας σπάνια φάση, με τον Τρίχα να την επαναλαμβάνει, αμέσως μετά. Έχουν ανεβάσει και πάλι στροφές οι φιλοξενούμενοι, αλλά λύση, που θα φέρει το 4-0, δεν έρχεται, αν και οι τελικές ευκαιρίες είναι αλλεπάλληλες. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώνεται στο 3-0.

 

 

Ενδεκάδες

Παντζιτζιφιακός Κάρπαθος: Κραβαρίτης, Μαύρος (81′ Σάββας), Κανελλόπουλος (46′ Δωρογιάννης), Τόλης (68′ Χατζηνικολάου), Γιαννακόπουλος, Παπαλουκάς, Χρήστου, Καρυπίδης (68′ Πάπα), Κωνσταντίνου, Ταρτά, Τρίχας

 

Φαληρικός: Ζήνωνος, Μανταφούνης, Νεόφυτος, Ψωμάς, Μάνθος, Ζάκο, Αμπντούλ (Γόγολας), Σαλούνας, Ντεντέ, Δάλλας, Πρίντεζης Π. (81′ Πρίντεζης Δ.)

 

Διαιτητής: Λαθύρης Ε.

 

Βοηθοί: Μηλιδώνης Χ., Παρισσόπουλος Χ.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *