Type to search

Α ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Αθλητικη Διοργανωση Αθλητική διοργάνωση Ανδρών Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ηρακλής Νίκαιας-Θύελλα Μοσχάτου 1-1: (Χ)αράμισαν τις ευκαιρίες τους

Share

Ένατη αγωνιστική με ισοπαλία (1-1) για Ηρακλή και Θύελλα στο “ζεστό” Παντελής Νικολαΐδης

Οι αρχηγοί των δύο ομάδων ,δεξιά του Ηρακλή, στο στρίψιμο του κερματος πριν την σέντρα

Σε ένα αρκετά ζεστό, παρά την εποχή (18/12), μεσημεριανό στο Παντελής Νικολαΐδης, ο ένατος Ηρακλής Νικαίας υποδέχτηκε την όγδοη Θύελλα Κορυδαλλού. Τις δύο ομάδες χώριζε μόλις ένας βαθμός στον βαθμολογικό πίνακα, κάτι το οποίο δεν άλλαξε καθώς αμφότεροι μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας με το σκορ στο τέλος του αγώνα να είναι 1-1. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν για δεύτερο σερί παιχνίδι μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης καθώς είχαν έρθει ισόπαλοι με σκορ 0-0 ενάντια στο Νέο Ικόνιο. Ο Ηρακλής είχε ηττηθεί με σκορ 2-0 από τον Α.Σ. Ποντίων την προηγούμενη αγωνιστική. 

Η αγωνιστική δράση

Από νωρίς οι δύο ομάδες έδειξαν τις διαθέσεις τους, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο οι διακοπές ήταν πολλές εξαιτίας των δυνατών μαρκαρισμάτων και από τις δύο πλευρές. Στο 13’, ο τερματοφύλακας της Θύελλας Χρήστος Κουσίδης, κατάφερε να επέμβει σε ένα μακρινό σουτ από πλευράς Ηρακλή, ωστόσο η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κυριάκου Μπόγρη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έκανε το 1-0. Η ομάδα του Κορυδαλλού προσπάθησε να βρει απάντηση και ανέβασε την πίεσή της. Με αυτόν τον τρόπο οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και κέρδισαν πολλές στημένες φάσεις, τις οποίες δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Η πρώτη κίτρινη του αγώνα βγήκε στο 21’ έπειτα από μία μικρή ένταση η οποία δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ο παίκτης που τιμωρήθηκε ήταν ο Γκαϊδογιάννης Άγγελος του Ηρακλή Νικαίας. Στο 43’ οι γηπεδούχοι προέβησαν σε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Παπαθανασάκης δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει με τον Φάνη Βοργιά να περνάει στον αγωνιστικό χώρο. Το ημίχρονο έληξε 1-0 μετά από κόρνερ του Ηρακλή το οποίο δεν κατάφερε να μετατρέψει σε γκολ. 

Μία από τις πολλές μονομαχίες που δόθηκαν στον χώρο του κέντρου.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους έγινε και η πρώτη αλλαγή από πλευράς φιλοξενούμενων, αφού την θέση του Νίκου Ψαρράκη πήρε ο Κωνσταντίνος Πεφάνης. Στο 59’ ο Νταλάκος του Ηρακλή δέχτηκε την κίτρινη κάρτα καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι του. Και οι δύο ομάδες είχαν σκοπό να βρουν το γκολ δημιουργώντας αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 59’  ο Ιωάννης Μαρλαφέκας της Θύελλας κατάφερε να περάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και ισοφάρισε για την ομάδα του, σημειώνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην σεζόν. Ο προπονητής των γηπεδούχων θέλησε να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας του και πέρασε στην θέση των Πιστιόλα και Λουκάνι τους Πίρο και Κουβάτσο. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια τους και δημιούργησαν προβλήματα στον αντίπαλο που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μην δεχτεί γκολ.  Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων επέμβει όπου χρειάστηκε ενώ τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν αποδείχτηκαν αρκετά ώστε να πάρει μία από τις δύο ομάδες τους τρεις βαθμούς της νίκης. 

Μία από τις επεμβάσεις του Χρήστου Κουσίδη, τερματοφύλακα της Θύελλας

Η συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Σε συνδυασμό με την ήττα του έβδομου Αετού Κορυδαλλού από την Αμφιάλη, η όγδοη Θύελλα κατάφερε να μειώσει την διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την έτερη ομάδα της περιοχής. Επόμενη αγωνιστική για την Θύελλα είναι εντός έδρας  με αντίπαλο τον Ατρόμητο Πειραιά ενώ ο Ηρακλής Νικαίας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Α.Ε. Μαύρος Αετός- Ολυμπιάδα, για την 10η αγωνιστική. 

Συνθέσεις:

Ηρακλής Νικαίας: Σαπάτης, Παπαθανασάκης (43’ Βοργιάς ), Πιστιόλας (63’ Κουβάτσος ), Γκαιδογιάννης , Δοξακόπουλος, Χριστοδούλου, Ντορμπίν (83’ Γραμματόπουλος ), Νταλάκος ,Μπόγρης (σκόρερ στο 13’), Λουκάνι(63’ Πίρο Ρόντενς), Πεκώφ . 

Α.Ε. Θύελλας- Αχιλλέα Κορυδαλλού: Κουσίδης, Γκέζο, Ζαχαριάδης, Χουχούλης, Κοτσιοβός, Κυριακίδης (89’ Πάλλης), Ψαρράκης (46′ Πεφάνης),Μηλιώτης, Ζίου (75′ Κούτρα), Τζιτζικάκης  (76’ Στέφα Κλεάρτ), Μαρλαφέκας 

Διαιτητής και βοηθοί: Παπανδριόπουλος Γεώργιος, Μπουμπογιατζόγλου Ιωάννης, Κατσανάς Λάμπρος

Επιμέλεια: Σπυρίδων-Παρασκευάς Μαρκεζίνης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *