Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τεράστιας σημασίας νίκη για το Χατζηκυριάκειο

Share

Μετά την σκληρή και επώδυνη ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την ΑΣ Κωφών, η Αθλητική Ένωση Χατζηκυριάκειο επιβλήθηκε με 1-3 στο ΣΕΦ με αντίπαλο τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας παίρνοντας ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο στη προσπάθεια που κάνει η ομάδα να ανέβει από την Γ’ Πειραιά.

Μόλις στο 4ο λεπτό η ομάδα του Φοίνικα κέρδισε πέναλτι, το οποίο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους φιλοξενούμενους που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην υπόδειξη του διαιτητή Τριανταφυλλίδη. Ο Δημητρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, με τον γκολκίπερ Κιλμπασάνη να αποκρούει πέφτοντας σωστά στην δεξιά του γωνία, κρατώντας όρθια την ομάδα του στο παιχνίδι. Οι τυπικά  φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και σκόραραν στο 18ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μιχαηλίδη και καρφωτή κεφαλιά του Νίκου από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η στιγμή του αγώνα καταγράφηκε σε εκείνο ακριβώς το σημείο με όλη την ομάδα να σπεύδει να πανηγυρίσει μαζί με τον τιμωρημένο προπονητή Νίκο Διαμαντόπουλο, ο οποίος παρακολουθούσε το παιχνίδι εκτός γηπέδου ανήμπορος να κοουτσάρει από κοντά την ομάδα του. Το ημίχρονο έληξε χωρίς περαιτέρω ευκαιρίες για τους δυο αντιπάλους, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με την μεταξύ τους διαφορά στο γκολ.

Το Χατζηκυριάκειο μπήκε πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 52ο λεπτό, με ωραία ατομική ενέργεια του Αλιάσι που είχε έρθει από τον πάγκο στην περίοδο της ανάπαυλας. Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας έβαλε φωτιά στο παιχνίδι στο 60ο λεπτό με τον Τζιράκη, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ και νίκησε τον τερματοφύλακα Κιλμπασάνη γράφοντας έτσι το 1-2 και δίνοντας μια άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο το ματς έγινε πολύ δυνατό με αρκετά μαρκαρίσματα στα όρια της κάρτας, πράγμα που δημιούργησε νευρικότητα στις δυο ομάδες. Μέχρι το 71 ο λεπτό και την πανέμορφη προσπάθεια του Μαρουσάκη, ο οποίος πέρασε τους πάντες και έγραψε το 1-3 για την ομάδα του σφραγίζοντας έτσι την νίκη που φέρνει το Χατζηκυριάκειο στην 3η θέση στο -8  από την πρώτη ΑΣ Κωφών και στο -2 από τον 2ο Προφήτη Ηλία, βυθίζοντας παράλληλα τον Φοίνικα στην 7η θέση.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Βλαχόπουλος, Κοντογιαννόπουλος, Αγοριανίτης, Βατίστας(77′ Βολιώτης), Αλούση, Χαϊδάκης, Τζιράκης, Κακουράκης, Ντούρος, Δημητρόπουλος, Κοτιάδης(62′ Κανάρης).

ΑΕ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟΥ: Κιλμπασάνης, Γιαννίκος(64′ Ζαρουχλιώτης), Μαρουσάκης, Νίνος(46′ Κρανιάς), Μπάλιας, Σαμουρίδης, Διακογιάννης, Μπαλτιμάς, Ανδρικόπουλος(46′ Αλιάσι), Μιχαηλίδης(81′ Καραμπάσης), Κουγιουμτζής.

Επιμέλεια: Φραγάκης Γεώργιος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *