Type to search

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πανιώνιος – ΑΕ Μυκόνου 1-1: Χ-αμένοι και οι δύο!

Share
Photo: panionianea.gr

Photo: Panionianea.gr 

Σε ένα δυνατό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και ΑΕ Μυκόνου αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ΄ Εθνικής. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει κανέναν ικανοποιημένο αφού δεν κατάφερε κανείς να πλησιάσει την κορυφή! 

«Ο Πανιώνιος την πίεση, οι Μυκονιάτες το προβάδισμα»

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί να παράξει ποδόσφαιρο. Στα πρώτα πέντε λεπτά έδειχνε πιο δραστήριος και επιχειρούσε περισσότερο από την αριστερή πτέρυγα. Πρώτη καλή στιγμή στιγμή στο παιχνίδι στο 6΄ λεπτό με το γυριστό του Τσιμπόκα να μπλοκάρει ο Ντούνης. Η ομάδα της Μυκόνου περίμενε στο μισό του γηπέδου, κλείνοντας καλά τους χώρους στη μεσαία γραμμή. Στο 13΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά κι εκείνοι με το πλασαριστό σουτ του Σπυρόπουλου να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αντωνόπουλου.

Στο 16΄ όμως και μετά από τραγικό λάθος και ασυνεννοησία των κεντρικών αμυντικών του Πανιωνίου, ο Αγγέλης με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι σκόραρε και έκανε το 0-1 για την ομάδα του. Το γκολ  όπως ήταν λογικό αποθάρρυνε τόσο τους γηπεδούχους όσο και τον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Οι νησιώτες επιδίωκαν οτιδήποτε θετικό για εκείνους στην κόντρα και με αντεπιθέσεις. Η αντίδραση για τον Ιστορικό ήρθε στο 26΄ με το δυνατό σουτ του Στούπη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, βρίσκοντας τον Ντούνη σε ετοιμότητα που έδιωξε σε κόρνερ. Φτάνοντας στο ημίωρο οι Μυκονιάτες ανέβασαν τις γραμμές τους και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο.

Ο κόσμος πάντως δημιουργούσε ωραία ατμόσφαιρα, με τους Πάνθηρες να μην σταματούν να τραγουδούν. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους μετά από εκτέλεση φάουλ στο 35΄ με τον Γκότοβο να μην μπορεί να σκοράρει αφού τη σκαστή κεφαλιά του απέκρουσε και πάλι ο Ντούνης, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής για την ομάδα του στο πρώτο μέρος. Η ανάπαυλα ήρθε με την ΑΕ Μυκόνου από τη μια να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ της 0-1 διαχειριζόμενη έξυπνα το προβάδισμα της,  ενώ από την άλλη ο Πανιώνιος προσπαθούσε να βρει απάντηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Βράβευση ενός δικού του παιδιού»

Στη διάρκεια του ημιχρόνου η ομάδα της Νέας Σμύρνης απένειμε τιμητική πλακέτα στον νυν τεχνικό διευθυντή της Εθνικής Ομάδας Τάκη Φύσσα και πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, ο οποίος βγήκε από τα σπλάχνα της, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του Ιστορικού.

«Ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με τον Πανιώνιο να πιέζει και τελικά να ισοφαρίζει» 

Στο δεύτερο μέρος, ο κόουτς Κούστας των κυανέρυθρων πέρασε στο παιχνίδι τον Γεωργούση για την ομάδα του σχηματίζοντας ένα καθαρό 4-4-2 με σκοπό να επιτεθεί όλο και πιο πολύ. Ο ίδιος απείλησε αμέσως στο 51΄ με ωραίο σουτ αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Και οι έντεκα ποδοσφαιριστές της Μυκόνου όπως και στο πρώτο μέρος περίμεναν πίσω από την μπάλα, κλείνοντας καλά όλους τους χώρους. Στο 58΄ ο Γκέτσι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Πανιώνιο με προβολή από κοντά χάνοντας άλλη μια ευκαιρία για τους ίδιους. Νέο σουτ του Γκέτσι δύο λεπτά αργότερα με τον Ντούνη να αντιδρά σωστά και να διώχνει σε κόρνερ. Πρώτη τελική στην επανάληψη για τους νησιώτες με τον Πινέιρο στο 62΄ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Αντωνόπουλο. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση από τους Νεοσμυρνιώτες γινόταν ολοένα και πιο μεγάλη με σκοπό την ισοφάριση. Η εξαιρετική εμφάνιση του κίπερ Ντούνη φάνηκε και στο 67΄ αφού με μια πολύ δύσκολη επέμβαση δεν επέτρεψε στον  Χρήστο Τσιμπόκα να ισοφαρίσει και πάλι με ένα περίτεχνο γυριστό σουτ.

Τελικά στο 70΄ ο Πανιώνιος κέρδισε πέναλτι μετά από γύρισμα στην περιοχή του Γκότοβου, με τον Δημήτρη Γροντή να ευστοχεί και να κάνει το 1-1. Το παιχνίδι δικαίωσε τους κυανέρυθρους που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στην επανάληψη. Στο 74΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, όμως η προβολή του Παπαδόπουλου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 82΄ το σουτ του Μουρίκι έφευγε και αυτό αρκετά εκτός για την ομάδα του Θεοφύλακτου Παχατουρίδη. Πλησιάζοντας ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωση της αναμέτρησης οι δυνάμεις μειώνονταν εκατέρωθεν και ο ρυθμός χαλούσε. Τα επιπλέον έξι λεπτά καθυστερήσεων δεν ήταν ικανά να βοηθήσουν κάποια από τις δύο ομάδες να σκοράρει το γκολ της νίκης, με το 1-1 να μένει ως το τέλος. Η Μύκονος έφυγε περισσότερο ικανοποιημένη από την Νέα Σμύρνη και με το βαθμό παρέμεινε στην 3η θέση με 18 βαθμούς, όσους έχει και ο Πανιώνιος πλέον, σε ένα αποτέλεσμα όμως που δεν ήταν το επιθυμητό για την ομάδα του Νίκου Κούστα που ήθελε τη νίκη για να πλησιάσει την κορυφή του τέταρτου ομίλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μόσχου από το σύνδεσμο Λασιθίου, με βοηθούς τον κ. Τσελεπίδηκαι τον κ. Ξουρίδα από τον σύνδεσμο Ανατολικής Αττικής.

Χρέη παρατηρητή είχε ο κ. Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος Γ.Σ.Σ: (Νίκος Κούστας) Αντωνόπουλος, Πριόνας (46΄ Γεωργούσης),  Λίμα, Καρδάμης(84΄ Ρέντζης), Μπρέγκου, Τσιμπόκας, Γροντής, Τσίπρας  (72΄ Μουντρίχας), Γκέτσι, Γκότοβος, Στούπης

ΑΕ Μυκόνου: (Θεοφύλακτος Παχατουρίδης) Ντούνης, Σπυρόπουλος, Ράγια, Ματσανάς, Αρκούδας, Τράκας, Παπαδόπουλος (86΄ Οικονομίκος), Μουρίκι, Βαλαβανόπουλος (80΄ Αχείμαστος), Πινέιρο, Αγγέλης (72΄ Στυλιανόπουλος) 

Θάνος Βλάχος

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *