Type to search

Μπειλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Το “ύστατο χαίρε” στην καριέρα του Γκάρεθ Μπέιλ

Share

Με αφορμή την απόσυρση από την ενεργό δράση του Γκάρεθ Μπέιλ, είναι άξιο αναφοράς μια υπενθύμιση της καριέρας του και το τι έχει καταφέρει ο θρύλος της εθνικής Ουαλίας και ένας απο τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οριστικό τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο Ουαλός εξτρέμ με ανάρτηση του εξήγησε πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την ποδοσφαιρική του καριέρα, ευχαριστώντας όσους ήταν μαζί του τα τελευταία χρόνια. Ποιος ήταν όμως ο Γκάρεθ Μπέιλ

Ο 33χρονος, πλέον, Ουαλός ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την αγγλική Σαουθάμπτον, με την οποία αγωνίστηκε 40 φορές σε μια σεζόν, πετυχαίνοντας μάλιστα και 5 γκολ, μόλις στα 17 του χρόνια, ενώ ταυτόχρονα είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση με την εθνική ομάδα ανδρών της Ουαλίας ένα χρόνο νωρίτερα, κάνοντας τον, τον νεότερο όλων των εποχών.

1η στάση Τότεναμ 

Η χρονιά του δεν πέρασε απαρατήρητη στο νησί, με τα σπιρούνια να αποκτούν άμεσα τα δικαιώματα του παίκτη με μια μεταγραφή που κόστισε κοντά στα 5 εκατομμύρια λίρες. Τα επιτεύγματα του Μπέιλ ήταν απίθανα. Σε 6 σεζόν ο εξτρέμ από το Kάρντιφ αγωνίστηκε 146 φορές, βάζοντας 42 γκολ. Ταυτόχρονα το αξιοσημείωτο ήταν πως τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν ως αριστερός οπισθοφύλακας, πριν καθιερωθεί ως εξτρέμ μια για πάντα.

Ρεκόρ… 100 εκατομμυρίων

Το 2013 και ως βασικό “γρανάζι” της Τότεναμ, όλη η Ευρώπη “έπεφτε” στα πόδια του. Νικήτρια σε αυτόν τον Μαραθώνιο βγήκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την τελευταία μέρα των μεταγραφών ( 1η Σεπτεμβρίου 2013), δαπάνησε το απίστευτο ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μπέιλ και τον έντυσε στα βασιλικά λευκά, κάνοντας τον την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μέχρι τότε. Στη Μαδρίτη ο Ουαλός, βρήκε το… λιμάνι του. Δημιούργησε μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Καρίμ Μπενζεμά, ένα κυριαρχικό τρίδυμο ( BBC), το οποίο ήταν το μόνο που έμπαινε σε σύγκριση με το Μέσι, Σουάρεζ, Νέϊμάρ (MSN). Σε 9 σεζόν και 176 παιχνίδια πέτυχε 81 γκολ τα οποία ήταν πανέμορφα σημαντικά, εντυπωσιακά και διαχρονικά. Κατέκτησε 5 Τσάμπιονς Λίγκ και 3 πρωταθλήματα 1 Κύπελλο Ισπανίας, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 4 παγκόσμια κύπελλα συλλόγων. Είχε απίστευτες στιγμές με ίσως την κορυφαία να είναι το εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Λίβερπουλ το 2018.

Από την σεζόν 2019 και μετά ακολούθησαν δύσκολες περίοδοι για τον Μπέιλ με αρκετούς τραυματισμούς που τον κράτησαν αρκετά πίσω. Ταυτόχρονα χάλασαν οι σχέσεις του με τον Ζινεντίν Ζιντάν και έτσι έμεινε στον ” πάγο “, μέχρι και το 2020 όπου μετέβη δανεικός στην παλιά του αγάπη, την Τότεναμ. Στην δεύτερη θητεία του στο Λονδίνο ο Ουαλός, πέτυχε 11 γκολ σε 20 αναμετρήσεις.

Συλλογικά, η καριέρα του ολοκληρώθηκε άδοξα, στις ΗΠΑ με την ομάδα του Λος Άντζελες, εκεί όπου αγωνίστηκε μόνο 12 φορές, βάζοντας 2 γκολ

Θρύλος της εθνικής

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί αν όχι τον σημαντικότερο, έναν εξ αυτών, παίκτη της εθνικής ομάδας της Ουαλίας διαχρονικά. Σε 111 συμμετοχές πέτυχε 41 γκολ, αριθμός που τον τοποθετεί στην 1η θέση της σχετικής λίστας. Κατάφερε να φτάσει με την Ουαλία στα ημιτελικά του Γιούρο 2016, ενώ πήρε και την πρόκριση για τα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2022, μετά το 1958.

Eπιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *