Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ

Σε επικίνδυνα μονοπάτια οι «μπλε» του Λονδίνου!

Share

Η τωρινή κατάσταση στην Τσέλσι μυρίζει…μπαρούτι. Τα πράγματα έχουν ζορίσει αρκετά για τους Λονδρέζους που δείχνουν να μην μπορούν να αντιδράσουν. Τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα σε συνδυασμό με την κάκιστη εικόνα της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο επηρεάζουν τους πάντες, με τους παίκτες επηρεασμένους, τον προπονητή σε δύσκολη θέση και τους οπαδούς να λησμονούν εποχές Τόμας Τούχελ. 

Η νίκη αγνοείται παντού με την ομάδα του Γρέιαμ Πότερ να δείχνει χαμένη. Οι δύο κολλητές ήττες από την Μάντσεστερ Σίτι και οι κακές εμφανίσεις ανέπτυξαν ακόμη περισσότερο τη συζήτηση ότι κάτι πρέπει να γίνει άμεσα. Οι μπλε εκτός από την εντός έδρας νίκη με την Μπόρμουθ δεν κατάφεραν να επικρατήσουν της Νότιγχαμ και η εντός έδρας ήττα από τους «Πολίτες» την έχουν οδηγήσει στη 10 θέση της κατάταξης με την ίδια απόσταση τόσο από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια όσο και από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Πέρα από όλα αυτά, μετά τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ πριν το Μουντιάλ ξανά από την Σίτι, έμεινε εκτός συνέχειας και από το Κύπελλο Αγγλίας στην ουσία με κάτω τα χέρια. Μάλιστα στη νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ που της έχει απομείνει θα αντιμετωπίσει τη Μπορούσια Ντόρτμουντ σε μια προσπάθεια να σώσει τη χρονιά.

Η μια μόλις νίκη στα 8 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Πότερ που πιέζεται από παντού αφού οι τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Η λίστα ολοένα και μεγαλώνει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα πάντως να λέει πως κατά τη γνώμη του ο προπονητής των Λονδρέζων πρέπει να στηριχθεί από την διοίκηση της ομάδας. Σε αυτό δεν πρέπει να ανταποκρίνονται τόσο οι οπαδοί οι οποίοι λησμόνησαν τις καλύτερες μέρες με τον Τόμας Τούχελ και τραγουδώντας ίσως έδειξαν ότι η υπομονή τους τελειώνει.

Το πιο αποκαρδιωτικό είναι όμως οι εμφανίσεις των Λονδρέζων αφού στο τελευταίο παιχνίδι κυπέλλου τα στατιστικά έδειξαν πως τα xGoals ήταν στο 0,09. Μια ανύπαρκτη ομάδα που παραδόθηκε στις ορέξεις των γαλάζιων του Μάντσεστερ χωρίς να προβάλλει καμία αντίδραση.

Για αυτό το λόγο όλοι στο σύλλογο θα πρέπει να προβληματιστούν και να ψάξουν να βρουν το τι πραγματικά φταίει, με πρώτο και κύριο τον ιδιοκτήτη Τοντ Μποέλι. Τα εκατομμύρια δεν φέρνουν πάντα την άνοιξη, με τις μεταγραφές των Μπαντιασίλ, Φοφανά και Αντρέι Σάντος να μοιάζουν περισσότερο προσθήκες για το μέλλον και όχι για άμεση βοήθεια στην ομάδα.

Το καμπανάκι έχει χτυπήσει επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα και αποτελέσματα πρέπει να φανούν άμεσα για μην καταλήξει η χρονιά να θεωρηθεί αποτυχημένη και ίσως και καταστροφική που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο ολόκληρο τον οργανισμό  στη μετάβαση από την επιτυχημένη εποχή Αμπράμοβιτς σε ένα ίσως…αβέβαιο μέλλον!

Θάνος Βλάχος 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *