Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-4: Και πως να χάσει αυτό το πρωτάθλημα…

Share

Ακόμη μια νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά απέναντι στη Νιουκάστλ (0-4), και το «τρένο» του Πεπ Γκουαρδιόλα κινείται με ιλιγγιώδη ρυθμό προς τον τίτλο, βλέποντας τους ανταγωνιστές της να «σκοντάφτουν».

 

Οι «Πολίτες» για ακόμη μια φορά «τυπικοί» στο «ραντεβού» τους για τη κούρσα της Πρέμιερ Λίγκ, όπου στη 18η αγωνιστική συνέτριψαν τη Νιουκάστλ με 0-4 εκτός έδρας. Ακόμη μια «τρομακτική» εμφάνιση για τους «μπλέ» που ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 72% κατοχή μπάλας, ενώ μεμονωμένα στο δεύτερο μέρος έφτασαν στο 80%!

Χωρίς αντίπαλο…

Ένα εύκολο απόγευμα για τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα, μόλις στο 5ο λεπτό ο Κανσέλο γύρισε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή όπου ο Ρούμπεν Ντίαζ μέσα σε μια άμυνα… «παιδική χαρά», δεν αντιμετώπισε καμία απολύτως δυσκολία και άνοιξε με κεφαλιά το σκορ. Στο 27′ ήταν η σειρά του Ζοάο Κανσέλο να «σημειώσει» το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, όταν έπειτα από επέλαση του επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντουμπράφκα, «ζευγαρώνοντας» έτσι τα τέρματα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Συνέχισε από εκεί που σταμάτησε 

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν σαν να μη πήγαν ποτέ στα αποδυτήρια, συνεχίζοντας στον ίδιο ρυθμό και ακόμη καλύτερα. Η ασφυκτική πίεση και η τεράστια διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων είχε θέσει τη Νιούκαστλ σε ρόλο «πειραματόζωου» με τους παίκτες του Γκουαρδιόλα σαν σε… προπόνηση να κάνουν ότι θέλουν.Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ούτε 100 εύστοχες πάσες (98).

Στο 63ο λεπτό ο Ζιντσένκο από τα αριστερά θα σερβίρει στη «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, και ο Μάρεζ πολύ εύκολα με σουτ στη κίνηση θα γράψει το 0-3. Ο «επίλογος» ήρθε στο 86′ οταν ο Στέρλινγκ έπειτα από γύρισμα του Ζεσούς στη μικρή περιοχή θα σπρώξει απλά τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 0-4.

Όταν οι άλλοι «σκοντάφτουν» η Σίτι πατάει γκάζι

Καλύτερη συγκυρία δε θα μπορούσε να υπάρξει για τους πρωταθλητές Αγγλίας, οι οποίοι σε αυτή την αγωνιστική είδαν τους άλλους 2 ανταγωνιστές τους, Τσέλσι και Λίβερπουλ, να «πετάνε» βαθμούς απέναντι σε Γούλβς και Τότεναμ με 0-0 και 2-2 αντιστοίχως. Την ίδια στιγμή οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος πέτυχαν την 8η διαδοχική τους νίκη για τη Πρέμιερ Λίγκ έχοντας μαζέψει και 44 βαθμούς, όντας στο +3 από τη 2η Λίβερπουλ, και στο +6 από την 3η -πλέον- Τσέλσι.

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *