Type to search

Β' ΕΠΣΑ Ε.Π.Σ.ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ Ελλάδα ΕΠΣ Αθηνών ΕΠΣΑ Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ

ΠΑΣ Γαλάτσι – Φωστήρας Ηλιούπολης 2-1: Ψυχωμένη εμφάνιση και… νίκη από το ημίχρονο

Share

Ο ΠΑΣ Γαλάτσι επικράτησε με 2-1 του Φωστήρα Ηλιούπολης για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρά το αρκετά «σκληρό» παιχνίδι στο δεύτερο μισό, οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα τους και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής, για τον 2ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α, ο ΠΑΣ Γαλάτσι «φιλοξένησε» τον Φωστήρα Ηλιούπολης στο Γήπεδο του Γαλατσίου, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια αρκετά σημαντική αλλά και δύσκολη νίκη με 2-1, απέναντι στους «κιτρινόμαυρους». Παρά το «τσουχτερό» κρύο, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο για την αναμέτρηση των δύο ομάδων, με τον ΠΑΣ να κάνει από νωρίς τη… «δουλειά» του, με τους Θεοδωρακάτο και Χαραλάμπους Χ. να σκοράρουν στο 13′ και 26′ αντίστοιχα. Οι «φιλοξενούμενοι» προσπάθησαν να «σπάσουν» τη συμπαγή άμυνα του ΠΑΣ, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Νικολαΐδη στο 30′, αποτέλεσμα που παρέμεινε μέχρι και τη λήξη του ματς.

Με το μαχαίρι στα δόντια ο ΠΑΣ..

Πρόβλημα με το «καλημέρα» για τους γηπεδούχους, όπου μόλις στο 5ο λεπτό ο Ραπάι Α. σε μια διεκδίκηση της μπάλας ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Χαραλάμπους Π. Ωστόσο, το πρώτο ημίχρονο «ανήκει» στους παίκτες του ΠΑΣ, από τα πρώτα λεπτά δε σταμάτησαν να κυνηγούν ακόμη και τις «θεωρητικά» χαμένες μπάλες, έβγαιναν πρώτοι στη διεκδίκηση και τις μονομαχίες της μεσαίας γραμμής με τους Βογατσά και Γεωργαντώνη να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να «χτίσει» από τον άξονα.

Στο 13′ έπειτα από φάση διαρκείας στη περιοχή του Φωστήρα, ο Θεοδωρακάτος εκμεταλλευόμενος το κενό στην αντίπαλη άμυνα, πετάχτηκε και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για το Γαλάτσι. Συνεχίζοντας στο ίδιο τέμπο και χωρίς να ρίξει ρυθμούς, ο ΠΑΣ «σφυροκοπούσε» την εστία του Μπέτσκο μέχρι και το 26ο λεπτό όπου έπειτα από μια εξαιρετική σέντρα του Θεοδωρακάτου ο Χαραλάμπους Χ. διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Ο Φωστήρας προσπάθησε να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα «απαντώντας» άμεσα με τον Νικολαΐδη στο 30ο λεπτό σε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ για την ομάδα της Ηλιούπολης και αναταραχή στην άμυνα του ΠΑΣ, η μπάλα στρώθηκε στον Νικολαΐδη εντός της μεγάλης περιοχής, όπου παρά το γεγονός πως ο παίκτης βρίσκονταν με πλάτη στο τέρμα, «νίκησε» τον Θεοφανίδη με τακουνάκι, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 33′ τα αίματα «άναψαν» όταν έπειτα από φάουλ του Γεωργαντώνη στον Μπέτσκο, ο πρώτος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα για την επικίνδυνη προβολή του στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό και λίγες φάσεις μέχρι και την ανάπαυλα, χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον ΠΑΣ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα του ενός γκολ.

Τα πολλά φάουλ «σκότωσαν» τον ρυθμό 

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ επιχείρησε να διαφυλάξει το προβάδισμα του και να προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω στην κόντρα επίθεση. Κατά κάποιον τρόπο «παραχώρησε» την μπάλα στον Φωστήρα ο οποίος έψαχνε διαρκώς τους τρόπους με τους οποίους θα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου «κυριάρχησαν» τα πολλά «άναρχα» και σκληρά φάουλ και από τις δύο πλευρές, με τον διαιτητή Μαρανό να μην έχει ιδιαίτερη «όρεξη» για πολλές κάρτες. Συνδυασμός που οδήγησε τον αγώνα σε μια πλήρως κακή εξέλιξη από πλευρά θεάματος, αλλά «δυναμίτιζε» επίσης όλο και περισσότερο το κλίμα μεταξύ των δύο πάγκων με τους προπονητές Ζάμπουρα και Ραφαηλίδη να ανησυχούν για τους παίκτες τους.

Το «ποτήρι»… ξεχύλισε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, όταν έπειτα από ένα αρκετά επικίνδυνο μαρκάρισμα από την πλευρά του ΠΑΣ υπήρξαν έντονες λογομαχίες και χειρονομίες μεταξύ των δύο παικτών, με τους Χαραλάμπους Π. και Νικολαΐδη  να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας έτσι τις ομάδες τους με 10 παίκτες για τα εναπομείναντα τελευταία λεπτά.

Βαθμολογική ανάσα για τον ΠΑΣ Γαλάτσι 

Για τους γηπεδούχους αυτή ήταν μια νίκη υψίστης σημασίας καθώς προέρχονταν από τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη.

  • ΠΑΣ Γαλάτσι – ΑΕ Περιστερίου 2-4 9η Αγωνιστική 27/11
  • Αλσούπολη – ΠΑΣ Γαλάτσι 2-2 10η Αγωνιστική 4/12
  • ΠΑΣ Γαλάτσι – Άμιλλα Περιστερίου 0-3 11η Αγωνιστική 12/12

Η ομάδα του Γαλατσίου «σκαρφάλωσε» στην 7η θέση με 19 βαθμούς «προσπερνώντας» την Αλσούπολη η οποία είχε νικήσει τον Χαλκηδονικό (0-4) νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι.

Από την άλλη ο Φωστήρας Ηλιούπολης «υποχώρησε» στη 5η θέση, παραμένοντας στους 21 βαθμούς.

Αναλυτικά η βαθμολογία του 2ου Ομίλου στην Β’ Ε.Π.Σ.Α

  1. Ατρόμητος Μεταμόρφωσης 29
  2. Ιπποκράτης 24
  3. Ατρόμητος Χαλανδρίου 21
  4. Άμιλλα Περιστερίου 21
  5. Φωστήρας Ηλιούπολης 21
  6. Παράδεισος 20
  7. ΠΑΣ Γαλάτσι 19
  8. Αλσούπολη 17
  9. Τάταυλα 13 
  10. Εθνικός Αστέρας 9
  11. ΑΕ Περιστερίου 8
  12. Χαλκηδονικός 4

 

Ενδεκάδες

ΠΑΣ Γαλάτσι: Θεοφανίδης, Γκιώνης, Ραπάι Χ (Μπαμπότση 87′), Χρυσανθακόπουλος, Πολυμέρου (Γιαννόπουλος 87′), Δουδουμόπουλος, Γεωργαντώνης, Βογατσάς, Χαραλάμπους Χ, Θεοδωρακάτος (60′ Τσέλας), Ραπάι Α.(5′ Χαραλάμπους Π)

Φωστήρας Ηλιούπολης: Μπέτσκο, Τριανταφυλλάκης (Σπανουδάκης), Ασωνίτης Ν, Ασωνίτης Β, Μπιρμπιλής, Τάφα, Ζήσης (46′ Μπαλαφούτης), Κυριακόπουλος (69′ Φατσέας), Νικολαΐδης, Κουντουριώης Σ, Κουντουριώτης Γ

Κάρτες

Κίτρινη: 33′ Γεωργαντώνης, 44′ Νικολαΐδης, 51′ Χαραλάμπους Χ, 52′ Κουντουριώτης,

Κόκκινη: Χαραλάμπους Π. 90+1′, Νικολαΐδης 90+1′

 

Γιώργος Αυλακιώτης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *