Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Παραμονεύει” ο Τσάβι για προπονητής στην Μπάρτσα

Share

Οι φήμες για τον Τσάβι οργιάζουν στα Καταλανικά και όχι μόνο μέσα και η εφημερίδα Marca ενημερώνει πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετακίνησης του Τσάβι από το Κατάρ στην Βαρκελώνη. Παρότι ο Τσάβι το θέλει πολύ και οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα το ίδιο, υπάρχουν αρκετά προβλήματα για μια τέτοια συμφωνία.

Καταρχάς το άμεσο πρόβλημα του νέου συμβολαίου του που ισχύει μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ με τον σημερινό του σύλλογο Αλ Σαντ, χωρίς να σημαίνει πως η ομάδα του Κατάρ προτίθεται να ενεργοποιήσει την ρήτρα και του κλείσει τον δρόμο αν ο Τσάβι επιστρέψει στην Βαρκελώνη

Επίσης ο Τσάβι σέβεται τη θέση του Ρόναλντ Κούμαν και την ιστορία της Μπαρτσελόνα και δεν θα διαπραγματευτεί με τον σύλλογο όσο ο Ολλανδός παραμένει προπονητής των Μπλαουγκράνα.

Επιπλέον ο Τσάβι είναι ένας νέος προπονητής, δεν έχει σχεδόν καμία προπονητική εμπειρία και σίγουρα θα είναι μεγάλο ρίσκο με την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα.

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην σπουδαίος Ισπανός μέσος έχει άριστες σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Χουάν Λαπόρτα, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και σε σχέση με την απόρριψη παρόμοιας πρότασης από τον τέως πρόεδρο Μπερτομέου, τώρα φαίνεται πως θα ήταν έτοιμος να αναλάβει τη δουλειά αμέσως, παρόλο που η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

Συνάμα ο Τσάβι είναι ένας άνθρωπος που πρόσφερε όσο λίγοι ακόμη στην Μπαρτσελόνα και ίσως του αξίζει μια τέτοια ευκαιρία. Πραγματοποίησε συνολικά 767 συμμετοχές για τη Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών του ημερών, θεωρείται ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να διαχειριστεί τα κλειδιά της ομάδας, και έχει το DNA της Μπαρτσελόνα. Το στυλ παιχνιδιού του είναι παρόμοιο με τα χρόνια δόξας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Είναι ένας θρύλος για το κλαμπ, είναι άκρως αγαπητός από τους οπαδούς και έχει καλή σχέση με τον αθλητικό διευθυντή, Τζόρντι Κρόιφ.

Για την ώρα ο Ρόναλντ Κούμαν θα συνεχίσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι της  Κυριακής με τη Λεβάντε και από το αποτέλεσμα θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα.

Επιμέλεια: Νώντας Τσαρτσάλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *