Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Ατλάντα Χοκς – Μιλγουόκι Μπακς 107-118: Ιστορική πρόκριση των “Ελαφιών” και ώρα για NBA Finals! (vid)

Share

Οι Μιλγουόκι Μπακς “άλωσαν” την Ατλάντα με τη νίκη με 118-107 επί των Χοκς και με 4-2 νίκες προκρίθηκαν στους Τελικούς του ΝΒΑ για πρώτη φορά από το 1974 όπου θα αντιμετωπίσουν τους Φοίνιξ Σανς!

Γράφτηκε η ιστορία στην Ατλάντα! Οι Μπακς κατάφεραν να νικήσουν τους Χοκς με 118-107 φτάνοντας τις 4 νίκες έναντι 2 ηττών για να πάρουν την πρόκριση στους Τελικούς του πρωταθλήματος! Μίντλετον, Χόλιντεϊ έκαναν ηγετική εμφάνιση παίζοντας και για τον απόντα Γιάννη Αντετοκούνμπο, δίνοντας συνέχεια στην σπουδαία πορεία των “Ελαφιών” στα φετινά Playoffs με τον στόχο πλέον να μην είναι τίποτα λιγότερο από τον πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

Ο φοβερός Μίντλετον είχε 32 πόντους με 7 ασίστ, ενώ σπουδαίο ματς έκανε και ο Χόλιντεϊ με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 9 ασίστ και απίθανη άμυνα κόντρα σε όποιον ανέλαβε. Κομβικός ο Τζεφ Τιγκ με 11 πόντους και 3/3 τρίποντα.

Στον αντίποδα πάλευε μόνος του ο Καμ Ρέντις με 21 πόντους και 6/7 τρίποντα και ο Μπογκντάνοβιτς με άλλους 20, την ώρα που ο Τρέι Γιανγκ όντας επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, είχε μόλις 14 πόντους (0/7 τρίποντα) και 9 ασίστ. Κάκιστος ο Κέβιν Χέρτερ με 2/10 σουτ και μόλις 5 πόντους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Μπακς κράτησαν το προβάδισμα σε όλο το πρώτο ημίχρονο και δεν άφησαν ποτέ τα γεράκια να ισοφαρίσουν. Εξαιρετική δουλειά έκανε ο Χόλιντεϊ που πήγε στα αποδυτήρια με 10 πόντους, ενώ έπαιξε φοβερή άμυνα κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Ο Τιγκ έδωσε λύσεις για τα λίγα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, αφού είχε 2/2 τρίποντα, με τους Μπακς να πηγαίνουν στο ημίχρονο με το σκορ στο 47-43 και έχοντας καταφέρει να περιορίσουν τον Γιανγκ που έδειχνε εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ είχε 5/19 τρίποντα στα πρώτα 24 λεπτά του ματς.

O Mίντλετον με 8 σερί πόντους έγραψε το 45-55 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Χέρτερ να συνεχίζει να τα… σπάει με 1/9 σουτ. Ο Μίντλετον ήταν ασταμάτητος, με τους Μπακς να γράφουν το 45-60. Οι Μπακς συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και έκαναν το 72-91 στο 36’.

Οι Χοκς πάλεψαν, μείωσαν σε 103-111 με τον Κόλινς στο 46′, όμως ο Λόπεζ έγραψε το 103-113, ένα λεπτό για το τέλος και τελείωσε το ματς. Οι Μπακς πήραν τη μεγάλη πρόκριση και θα κοντραριστούν με τους Σανς στους τελικούς με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει το μειονέκτημα της έδρας ενώ ελπίζει να έχει ξανά διαθέσιμο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Δείτε τα πλήρη στατιστικά της αναμέτρησης εδώ.

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *