Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA Playoffs: Αποτελέσματα και Highlights, 23/05

Share

Με 4 παιχνίδια συνεχίστηκε η 2η μέρα αγωνιστικής δράσης στο ΝΒΑ με τους Σίξερς, Σανς, Χοκς και Γκρίζλις να επικρατούν στο πρώτο παιχνίδι των σειρών τους.

Φιλαδέλφεια Σίξερς – Γουάσινγκτον Γουίζαρντς 125-118

Με κορυφαίο τον Τομπαία Χάρις οι Σίξερς έκανα το πρώτο βήμα στη σειρά με τους Γουίζαρντς επικρατώντας των πρωτευουσιάνων με 125-118. Ο φόργουορντ των γηπεδούχων σημείωσε 37 πόντους, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας σε αγώνα πλείοφ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Τζοέλ Εμπίντ με 30 πόντους. Καθοριστικός επίσης για τους νικητές ο Μπεν Σίμονς με 6 πόντους, 15 ριμπάουντ, 15 ασίστ, ο οποίος ξεχώρισε κυρίως για την αποτελεσματική άμυνά του στον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Ο Brodie τελείωσε το ματς με 16 πόντους, μόλις 5 ριμπάουντ και 14 ασίστ, αφήνοντας τον Μπράντλει Μπιλ(33π.) να βγάζει τα κάστανα επιθετικά για τους Γουίζαρντς.

Φοίνιξ Σανς – Λος Άντζελες Λέικερς 99-90

Επεισοδιακή νίκη για τους γηπεδούχους με 99-90 επί των Λέικερς σε ένα ματς που είχε τραυματισμούς, ένταση και συρράξεις. Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους Σανς καθώς ο Κρις Πολ στα μέσα της 1ης περιόδου έβγαλε θέμα στον δεξί του ώμο με αποτέλεσμα αυτό να τον εμποδίζει στο κατέβασμα της μπάλας καθώς και στην δημιουργία. Υπό αυτές τις συνθήκες πήρε μπρος η μηχανή Ντέβιν Μπούκερ οδηγώντας τους γηπεδούχους στη νίκη σημειώνοντας 34 πόντους, κατεβάζοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ και μοιράζοντας 8 ασίστ. Για τους «ήλιους» επίσης ξεχώρισε ο Ντιάντρε Έιτον με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ. Οι Λέικερς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την περιορισμένη συνεισφορά του Πολ και έχοντας σε μέτρια βραδιά τους Τζέιμς και Ντέιβις δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το παιχνίδι.

Νιου Γιορκ Νικς – Ατλάντα Χοκς 105-107

Μπρέικ με το καλημέρα για τους Χοκς, οι οποίοι χάρις στο νικητήριο καλάθι του Τρε Γιανγκ κατάφεραν να αποδράσουν από την Νέα Υόρκη με 107-105. Σε ένα σκληρό ματς, με 15.000 φιλάθλους, όπου κυριάρχησαν οι άμυνες και τα άστοχα σουτ ο νεαρός γκαρντ των Χοκς τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και 13 ασίστ, έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Μπογκντάνοβιτς με 18 πόντους. Για τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο Μπερκς με 27 πόντους, ενώ οι σταρ της ομάδας Ραντλ και Μπάρετ ήταν αρκετά άστοχοι.

Γιούτα Τζαζ – Μέμφις Γκρίζλις 108-112

Μίνι-έκπληξη σημειώθηκε στην Γιούτα με τους 8ους στη Δύση Γκρίζλις να κάνουν το μπρέικ και να επικρατούν των Τζαζ με 112-108. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους το υποτιμημένο backcourt των Τζα Μοράντ και Ντίλον Μπρουκς οι οποίοι σημείωσαν παρέα 57 πόντους(31 ο Μπρουκς και 16 ο Μοράντ). Για τους Τζαζ, οι οποίοι παρατάχθηκαν δίχως τον Ντόνοβαν Μίτσελ, ξεχώρισε ο Μπογκντάνοβιτς σημειώνοντας 29 πόντους, καθώς και τον Μάικ Κόνλει με 22 πόντους και 11 ασίστ. Οι μορμόνοι ευελπιστούν στην άμεση επιστροφή του ηγέτη τους Μίτσελ προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση.

Παναγιώτης Θεοχάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *