Type to search

EURO 2020 Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουγγαρία-Γαλλία 1-1: «Γραμμή Μαζινό» των Μαγυάρων

Share

Η Ουγγαρία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γαλλία και πυροδότησε την μάχη της πρόκρισης στον έκτο όμιλο του Euro 2020.

Από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο όμιλος του… θανάτου, λόγω της παρουσίας της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας. Την Ουγγαρία την είχαν ξεγράψει όλοι, κι όμως είναι η ομάδα «ρυθμιστής» του γκρουπ και το έδειξε στην αναμέτρηση με την Γαλλία. Άντεξε 84 λεπτά με τους πρωταθλητές, Πορτογάλους και έβαλε «μπλόκο» στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία. Οι δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1, με τους Φιόλα και Γκριζμάν να είναι οι σκόρερ των δύο τερμάτων.

Η Γαλλία είχε την καθολική κυριαρχία, στην κατάμεστη Πούσκας Αρένα, αλλά οι Ούγγροι μπληκαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με την ατμόσφαιρα στο γήπεδο να ζεσταίνει ακόμη περισσότερο. Σκηνικό που είχαμε ξεχάσει την εποχή του κορονοϊού.

Οι Γάλλοι βρήκαν ρυθμό από νωρίς και ξεκίνησαν να χορεύουν τους Μαγυάρους, οι οποίοι κράτησαν το 0-0 παρά τις προσπάθειες των Κιλιάν Εμπαπέ και Καρίμ Μπενζεμά. Στο 33′ ο Εμπαπέ πήρε την μπάλα στην περιοχή και με ωραία ενέργεια βρήκε χώρο για να σουτάρει, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Πολ Πογκμπά στο 37′.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φιόλα συνδυάστηκε όμορφα με τον Ρόλαντ Σάλαϊ, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 των Ούγγρων κόντρα στη ροή του ματς.

Στο δεύτερο μέρος οι Γάλλοι έδειξαν διάθεση να επιτεθούν, όμως η «γραμμή Μαζινό» της ομάδας του Μάρκο Ρόσι ανταπεξήλθε πολύ καλά και περιόρισε τις προσπάθειες των Τρικολόρ.

Τελικά, η πολυπόθητη ισοφάριση για τους Γάλλους ήρθε στο 66′ με σκόρερ τον Γκριζμάν. Ο Εμπαπέ κατάφερε να πάρει την κατοχή, να γυρίσει την μπάλα στην καρδιά της ουγγρικής άμυνας και με την ασταθή προσπάθεια του Όρμπαν,η μπάλα κατέληξε στον Γκριζμάν με τον τελευταίο να «εκτελεί» για το 1-1.

Οι Γάλλοι έχασαν μοναδική ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρουν τη νίκη, όμως Εμπαπέ και Βαράν δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους με το 1-1 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νέγκο, Φιόλα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (84′ Λόβρενσικς), Σέφερ (75′ Σέρι), Αντ. Σάλαϊ (26′ Νίκολιτς), Ρ. Σάλαϊ

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντιν, Κιμπεμπέ, Βαράν, Παβάρ, Καντέ, Ραμπιό (57′ Ντεμπελέ, 87′ Λεμάρ), Πογκμπά (76′ Τολισό), Γκριζμάν, Εμπαπέ, Μπενζεμά (76′ Ζιρού)

Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *