Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Seventh (possibly) heaven για τους Μπακς

Share

Μιλγουόκι και Μπρούκλιν κοντράρονται ξημερώματα Κυριακής για έβδομη και τελευταία φορά φέτος. Οι Νετς λόγω καλύτερου ρεκόρ στην κανονική περίοδο έχουν το πλεονέκτημα της έδρας με το τελικό ματς στο Barclays Center.

Do or die, αυτήν την έκφραση χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί ως μπασκετικό κλισέ όταν αναφέρονται σε αγώνα δίχως αύριο. Το Μιλγουόκι μπόρεσε να συνέλθει μετά τον εφιάλτη του game 5.

Στον τελευταίο αγώνα κέρδισε με 104-89 εντός έδρας, απέφυγε τον αποκλεισμό κι εξασφάλισε εισιτήριο για μια ακόμη παράσταση.

Ο Γιάννης ήταν ο Γιάννης με μια διαφορά. Επιθετικά τον είδαμε να πηγαίνει πολύ μέσα στη ρακέτα και να τελειώνει τις φάσεις επιλέγοντας το hook αντί για το fadeaway.

Υπήρχε όμως και η ανάλογη συμπαράσταση. Ο Κρις Μίντλετον προσέφερε 38 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά. Ο Τζρου Χόλιντεϊ μπορεί να ήταν άστοχος πίσω από τη γραμμή των 7.25 με μόλις 1/10 τρίποντα, όμως με 7/11 προσπάθειες για 2 και το απόλυτο (4/4) στις ελεύθερες βολές, προσέθεσε και εκείνος 21. Τάκερ και Λόπεζ δεν έκαναν θόρυβο στην επίθεση, όμως χάλασαν το παιχνίδι των φιλοξενούμενων με καλές τοποθετήσεις και έξυπνες, αλλά και σκληρές όπου χρειάστηκε, άμυνες.

Οι Νετς είχαν τον Ντουράντ να κουβαλά το φορτίο στην επίθεση με λίγη βοήθεια από τον Χάρντεν. Όταν μια ομάδα έχει 3 πόλους και η άλλη μόνο 2 τότε καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει συνήθως.

Πλέον όμως πρέπει να συνυπολογίσουμε κάτι άλλο. Εχουν γενεί 133 Game 7 στην ιστορία του ΝΒΑ: στα 105 νίκησαν οι γηπεδούχοι, στα 28 οι φιλοξενούμενοι. Η ιστορία προφανώς δεν είναι με το μέρος των “ελαφιών”. Είναι όμως οι τωρινές συνθήκες. Με τον Κάιρι Έρβινγκ να απουσιάζει με τραυματισμό, οι Νετς στερούνται ένα από τα αστέρια τους, πιθανώς πιο χρήσιμο από τον Χάρντεν.

Αν ακολουθηθεί η ίδια αμυντική στρατηγική με παγίδες, πίεση και”πνίξιμο” πάνω στον Ντουράντ, αλλαγές σε όλα τα σκριν (όσο γίνεται), καλή κυκλοφορία της μπάλας και ευστοχία στο μακρινό σουτ, η ομάδα του Μπούντενχολτζερ λογικά θα τα καταφέρει. Δεν πρέπει όμως να λυγίσει στην ορμή του πλήθους και στα σερί των γηπεδούχων.

Απαντήσεις θα δοθούν σε 7 ώρες. Τζάμπολ στις 03:30 και τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmotesport4 σε περιγραφή Ρήγα Δάρδαλη.

 

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *