Type to search

EURO2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Οι ποδοσφαιριστές που ανέβασαν κατακόρυφα τις μετοχές τους

Share

Ποδοσφαιριστές όπως ο Πάτρικ Σίκ, ο Αλεξάντερ Ισάκ, ο Ντάνι Όλμο τρύπησαν το ταβάνι τους στο φετινό Euro μπαίνοντας στο στόχαστρο αρκετών ομάδων ανά την Ευρώπη.  

Διαχρονικά διοργανώσεις όπως το Euro και το Mundial, είναι μια καλή ευκαιρία για αρκετούς ποδοσφαιριστές να συστηθούν καλύτερα στο κοινό… ή να ξανα φρεσκαριστούν στην μνήμη αρκετών ποδοσφαιρόφιλων ανα την υφήλιο. Όπως και για τους σκάουτερς είναι μια καλή ευκαιρία να τσεκάρουν ονόματα και να προσθέσουν στα μπλοκάκια τους διάφορες ενδιαφέροντες περιπτώσεις νέων <<διαμαντιών>>.  

Πόσο μάλλον η φετινή διοργάνωση η οποία έκρυβε συναρπαστικές αναμετρήσεις, σκληρό ανταγωνισμό, αλλά και νέους ‘’ήρωες΄΄. Έτσι και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι κατάφεραν να συστηθούν στο κοινό με τον πιο πειστικό τρόπο, και που βλέπουν το φετινό καλοκαίρι σαν αφετηρία για το άλμα στην καριέρα τους.   

Μίκελ Ντάμσγκραντ(Δανία, Σαμπντόρια)  

One step ahead&#39; – how Damsgaard became one of the stars of Euro 2020 |  Denmark | The Guardian

Για όσους δεν παρακολουθούν αρκετά το Ιταλικό πρωτάθλημα, ίσως το συγκεκριμένο όνομα να τους είναι άγνωστο. Καλός τεχνικά γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μεγάλων της Ιταλίας. Αν και ο πρόεδρος της Σαμπντόρια Μασσίμο Φερρέρο έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι ο Δανός δεν πρόκειται να πωληθεί το φετινό καλοκαίρι, αυτό μπορεί να αλλάξει αν οι προσφορές φτάσουν εως και 30 εκατ. Ευρώ.  

Πάτρικ Σίκ(Τσεχία, Λεβερκούζεν 

Thes | Πάτρικ Σικ: Ποιος είναι ο Τσέχος πρώτος σκόρερ του Euro

Για χρόνια οι σκαούτ περίμεναν τον εξαιρετικά ταλαντούχο φόρ να κάνει το επόμενο βήμα, και να καθιερωθεί στο υψηλότατο επίπεδο. Με τις αρχικές υποσχέσεις που έδωσε στην Σαμπντόρια το 2016, και με απολογισμό οκτώ γκολ σε 58 παιχνίδια, κέρδισε την μεταγραφή του στην Ρόμα έναντι 14 εκατομμυρίων. Στην συνέχεια ακολούθησε ο δανεισμός του στην Λειψεία, πριν μετακόμιση στην Μπάγερν Λεβερκούζεν με αγορά τον Σεπτέμβριο του 2020. Ωστόσο, σε αυτό το Euro ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του με τις εμφανίσεις του και κυρίως δείχνοντας πως αποτελεί έναν επιθετικό μιας επαφής μέσα στο… κουτί, αλλά και έξω από αυτό με τα πέντε γκολ που πέτυχε! Επιθετικός target-man, του ακουμπάς την μπάλα και βοηθάει στο χτίσιμο των επιθέσεων.  

Φενετερίκο Κιέζα(Ιταλία, Γιουβέντους)  

BNSports.gr - Φεντερίκο Κιέζα: Το διαμάντι των 23… καρατιών που οδηγεί την  Ιταλία στον τίτλο!

Ήταν από του λίγους που διασώθηκαν από την φετινή καταστροφική χρονιά της Μεγάλης Κυρίας, και με την ίδια φόρμα ενσωματώθηκε στην αποστολή της Σκουάντρα Τζούρα, συνεχίζοντας την κληρονομιά του πατέρα του. Όταν του ζητήθηκε να αντικαταστήσει τον παικταρά αλλά ασταθή Μπεράρντι, μπήκε στο γήπεδο και έβγαλε μάτια όντας ένας από τους παίκτες που τραβούσαν από το χέρι την εθνική Ιταλίας μέχρι την κατάκτηση του Euro 

Γιόακιμ Μέλε(Δανία, Αταλάντα)  

Joakim Maehle has got Southampton fans talking amid Euro 2020 clash between  Denmark and Belgium - HampshireLive

 Η Δανία ήταν αν μη τι άλλο η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης και ο Γιόακιμ Μέλε εκ των πρωταγωνιστών της. Ένας μπακ-χαφ με πνευμόνια, πολλά ανεβάσματα και τρομερά επιθετικογενή στοιχεία, με highlight την… άρρωστη ασίστ με το εξωτερικό στον Ντόλμπεργκ στον προημιτελικό με την Τσεχία. Γι’ αυτό άλλωστε αγωνίζεται στην Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι, η οποία είναι μια ομάδα-μοντέλο και παράδειγμα προς μίμηση τα τελευταία χρόνια. Όπως και τον Γκόζενς, έτσι και τον Μέλε παραμένει άγνωστο για πόσο καιρό θα μπορέσει να τους κρατήσει η Αταλάντα!  

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *