Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ή Επόμενη γενιά που είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο.

Share

Νεαροί,φιλόδοξοι, υπέρ ταλαντούχοι η αλλιώς….golden boys που λένε και στο χωριό μου, ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους έχοντας όλα τα φόντα για να κατακτήσουν πολλές κορυφές.   

Χααλαντ, Σάντσο, Φόντεν, Φάτι. Τα παρακάτω ονόματα είναι μερικά από τα πολλά της επόμενης χρυσής γενιάς του ποδοσφαίρου, αυτοί που μας απασχολούν κάθε εβδομάδα με τα κατορθώματα τους, γεμίζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. 

Άλλωστε είναι συχνό το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια όλο και πιο νεαροί να ηγούνται των ομάδων, με πιο χαρακτηριστικά τα ονόματα των Ερίκ Χααλαντ, Φίλ Φόντεν, με το ερώτημα να είναι ξεκάθαρο: ήρθε η επιτέλους η ώρα ν διαδεχθούν τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι;  

Εμείς συγκεντρώσαμε δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι, έχουν όλες τις προδιαγραφές ώστε να πάρουν την σκυτάλη από το συγκεκριμένο δίπολο και να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια, χαρίζοντας μας υπέροχες ποδοσφαιρικές στιγμές, ως τα επόμενα talk of the town, της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής κοινότητας.   

10) Μπουκάγιο Σάκα 

Ομάδα/Χώρα: Άρσεναλ, Αγγλία  

Ηλικία: 19 

Χρηματιστηριακή Αξία: 50 εκατ.ευρώ 

Έδεσε» Μπουκάγιο Σάκα η Άρσεναλ (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Τα πράγματα για τον νεαρό έχουν εξελιθχεί τόσο σύντομα, έχοντας κάνει ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα με την φανέλας της Άρσεναλ στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Φυσικά το όπλο του είναι το αριστερό του πόδι, παίζοντας δεξιά, ώστε να κλείνει και να απειλεί θυμίζοντας τον μεγάλο Άριεν Ρόμπεν. Είναι ένας από τους πιο συνεπείς έφηβους της Πρέμιερ Λίγκ, με το γκολ του κόντρα στην Τσέλσι να αποτελεί ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν. Σίγουρα αποτελεί ένας από τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές στο παγκόσμιο στερέωμα, ενώ είναι και τέσσερις φορές διεθνείς με την Εθνική Αγγλίας.  

Που πρέπει να βελτιωθεί:  Έχοντας επωμιστεί το βάρος της δημιουργίας φάσεων για τους κανονιέρηδες, αποτελώντας τον παίκτη- κλειδί η επόμενη πρόκληση του Σάκα, είναι η βελτίωση του σε συνθήκες ένας με έναν.  

9) Βινίσιους ζούνιορ 

Ομάδα/Χώρα: Ρεάλ Μαδρίτης, Βραζιλία  

Hλικία: 20 

Χρηματιστηριακή Αξία: 40 εκατ.ευρώ  

Βινίσιους Τζούνιορ | sportime.gr

Είναι αλήθεια ότι οι γνώμες για τον Βραζιλιάνο διίστανται. Ενώ μερικοί είναι ενθουσιασμένοι από τον τεράστιο ρυθμό και την αμεσότητα στο παιχνίδι του, ο νεαρός έχει δεχθεί ισχυρή κριτική για την κακή λήψη των αποφάσεων στην τελική του προσπάθεια. Ο Βραζιλιάνος που κόστισε στην Βασίλισσα 46 εκατ.ευρώ αφήνοντας την Φλαμένγκο το 2018, έχει ήδη καταγράψει 100 εμφανίσεις με τους Μαδριλένους επίδοση που αν αναλογιστούμε την ηλικία αποτελεί ξεχωριστή επίδοση.  

Που μπορεί να βελτιωθεί: Πρέπει να βελτιωθεί στο αμυντικό κομμάτι, δίνοντας περισσότερες βοήθειες στο μπακ της πλευράς του, ενώ αν αναλογιστούμε την ποιότητα του Βραζιλιάνου πρέπει να βάλει στο παιχνίδι του και το αριστερό του πόδι.   

 

Φέλιξ: "Ο αδερφός μου είναι καλύτερος από ότι ήμουν εγώ στην ηλικία του"! |  Sportsking.gr

8) Ζοάο Φέλιξ  

Ομάδα/Χώρα: Ατλέτικο Μαδρίτης, Πορτογαλία 

Ηλικία: 21  

Χρηματιστηριακή Αξία: 95 εκατ. Ευρώ 

Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος έφηβος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όταν μετακόμισε στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Μπενφίκα έναντι 126 εκατ.ευρώ.  Ή Αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε χρόνο για να προσαρμοστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα, πόσο μάλλον στις απαιτήσεις του Ντιέγκο Σιμεόνε. Την φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά την σεζόν, έχοντας εξελιχθεί ως ψεύτικο εννιάρι, παραμένοντας ένας από τους κορυφαίους στην La liga, και ένας από τους πιο ανερχόμενους νέους στον πλανήτη. 

Που μπορεί να βελτιωθεί: Στις προσωπικές μονομαχίες.  

 Barcelona's Pedri thanks Real Madrid for not signing him

7) Πέδρι 

Ομάδα/Χώρα: Μπαρτσελόνα, Ισπανία 

Ηλικία: 18 

Χρηματιστηριακή Αξία: 70 εκατ. Ευρώ  

Πολλοί θα πίστευαν πως ο νεαρός μέσος αποτελεί προϊόν της θαυματουργής Μασίας. Και όμως αποκτήθηκε το 2019 από την Λάς Πάλμας και δόθηκε εκ νέου δανεικός για μια χρονιά στην ομάδα των Κανάριων Νησιών πριν επιστρέψει στην Βαρκελώνη. Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις στο πρόσφατο Euro, έκαναν πολύ κόσμο να μιλήσει για τον νέο Ινιέστα, με τον νεαρό να δείχνει έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του.  

Που μπορεί να βελτιωθεί: Το επόμενο βήμα για τον Πέδρι είναι να γίνει πιο επιθετικός στο αμυντικό του κομμάτι, ενώ με την τεχνική που διαθέτει από την μέση και μπροστά θα μπορούσε να σκοράρει 12-14 γκολ τη σεζόν.  

 Στο βάθρο των νεότερων νοκ άουτ σκόρερ ο Μπέλινγχαμ (pic) | Sportsking.gr

6) Τζούντ Μπέλινγχαμ 

Ομάδα/Χώρα: Ντόρτμουντ, Αγγλία 

Ηλικία: 17 

Χρηματιστηριακή Αξία: 70 εκατ. Ευρώ  

Από τον υποβιβασμό με την Μπέρμπιγχαμ σε ηλικία 16 ετών, και την εκπληκτική του πορεία στο πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ, στο ανώτατο επίπεδο με την φανέλα της Μπορούσια. Αν μη τι άλλο το συκγεκριμένο ταξίδι του Άγγλου είναι εκπληκτικό. Ο τρόπος με τον οποίο έχει ανεβάσει την απόδοση του και τις μετοχές του έχει αφήσει άναυδους τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ.  Ό Μπέλινγχαμ ο οποίος κλήθηκε πρόσφατα από την Εθνική Αγγλίας είναι έτοιμος για την εκτόξευση.  

Που μπορεί να βελτιωθεί: Έχει σημειώσει τόσο ανοδική πορεία κατά το παρελθόν που να το να περιμένεις παραπάνω βελτίωση στην συγκεκριμένη ηλικία είναι άδικο.  

 Επιστρέφει για Ντε Λιχτ η Μπαρτσελόνα

5) Ματέις Ντε Λιχτ 

Ομάδα/Χώρα: Γιουβέντους, Ολλανδία 

Ηλικία: 21 

Χρηματιστηριακή Αξία: 70 εκατ.ευρώ 

Ό νικητής του Golden Boy του 2018 και ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Άγιαξ, έχασε τρείς μήνες λόγο του τραυματισμού του στον ώμο, επιστρέφοντας στην δράση τον περασμένο Νοέμβριο. Υπέγραψε στην Γηραιά Κυρία για 75 εκατ. Ευρώ( ποσό που τον έκανε τον τέταρτο πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο) το 2019, έχοντας συλλέξει 26 τίτλους με την ομάδα του Άγιαξ.  

Που μπορεί να βελτιωθεί:   

 Ζητάει τα... διπλά ο Φατί για να ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα! |

4) Άνσου Φάτι 

Ομάδα/Χώρα: Ισπανία, Μπαρτσελόνα 

Ηλικία: 18 

Χρηματιστηριακή Αξία: 75 εκατ.ευρώ  

Για πολλούς ο διάδοχος του Μέσι, εξαιρετικά ταλαντούχος αγωνιζόμενος στις πτέρυγες. Όμως ένας τραυματισμός του το κράτησε έξι μήνες στα ΄΄πίτς΄΄ στο καλύτερο σημείο της σεζόν. Πριν το τραυματισμό του ειδικά στο ντεμπούτο του κόντρα στην Βιγιαρεάλ, τον Σεπτέμβριο ήταν κάτι το συναρπαστικό, αν αναλογιστεί κάποιος την ηλικία του. Σίγουρα θα μιλάμε για τον επόμενο ηγέτη της Μπάρτσα εφόσον βέβαια παραμείνει υγιής.  

Που μπορεί να βελτιωθεί:  Πριν τον τραυματισμό του είχε καταφέρει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του στο σκοράρισμα, μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί και κατά την επιστροφή του στην δράση.  

 ΦΙΛ ΦΟΝΤΕΝ: Ο πιο παραγωγικός teenager της Πρέμιερ Λιγκ! – Balla.com.cy

3) Φίλ Φόντεν  

Ομάδα/Χώρα: Μάντσεστερ Σίτι, Αγγλία 

Ηλικία: 20 

Χρηματιστηριακή Αξία: 85 εκατ.ευρώ 

Ένα από τους καλύτερους βάση απόδοσης στην Ευρώπη την χρονιά που μας πέρασε, δείχνοντας πως κάθε χρόνο κάνει ένα βήμα παραπάνω, σπάζοντας το προσωπικό του ταβάνι. Προϊόν της ακαδημίας των σίτιζεν, στάθηκε ο μεγάλος άτυχος με τα τρία λιοντάρια, καθώς έχασε τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ιταλία λόγο τραυματισμού. Σίγουρα το μέλλον του ανήκει αποτελώντας ήδη από τα 20 του το αγαπημένο παιδί του Πέπ Γκουαρντίολα. 

Που μπορεί να βελτιωθεί: Έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, ώστε να μετατραπεί σε έναν πλήρη επιθετικό μέσο. 

 90 εκατ. λίρες η Γιουνάιτεντ για Σάντσο – Η Ντόρτμουντ και το πιθανό…  ντόμινο για Τζόλη

2) Τζειντόν Σάντσο 

Ομάδα/Χώρα: Ντόρτμουντ, Αγγλία 

Ηλικία: 21 

Χρηματιστηριακή Αξία: 90 εκατ.ευρώ 

Είχε μια κακή φόρμα στην έναρξη της σεζόν που πυροδότησε τις αρχικές εικασίες ότι έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από το καλοκαιρινό σίριαλ, που μετατράπηκε σε γάμο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας μυικός τραυματισμός στα τέλη του τρέχοντος έτους τον κράτησε εκτός μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, όμως όταν επέστρεψε θύμισε τον παίκτης της περασμένης σεζόν που εξέπληξε τα γήπεδα της Bundesliga. Αυτό εύχονται από δω και πέρα να κάνει στα γήπεδα της Premier League και οι φίλαθλοι της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ.  

Που μπορεί να βελτιωθεί:  Ό αγωνιστικός του ρυθμός να έχει διάρκεια. 

 ΧΑΑΛΑΝΤ: Φούντωσαν τα σενάρια – Balla.com.cy

1) Ερίκ Χααλαντ  

Ομάδα/Χώρα: Ντόρτμουντ, Νορβηγία 

Ηλικία: 20 

Χρηματιστηριακή Αξία: 180 εκατ.ευρώ 

Ό πιο πολυπόθητος παίκτης στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Τα 37 γκολ σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις είναι εκπληκτική απόδοση για οποιονδήποτε παίκτη, πόσο μάλλον για ένα 20χρόνο. Ο Νορβηγός έχει μετατραπεί σε ένα ελίτ παίκτη και δείχνει να το απολαμβάνει, με τα μεγάλα κλάμπ της Ευρώπης να αποζητούν την υπογραφή του, τον επόμενο χρόνο. 

Που μπορεί να βελτιωθεί: Ένα από τα πιο αδύνατα του σημεία στο παρελθόν ήταν το παιχνίδι στον αέρα, όμως σε αυτό τον τομέα έχει βελτιωθεί αισθητά. Όμως ο Νορβηγός εξακολουθεί να μην βοηθά στην κυκλοφορία της μπάλας, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.  

Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *