Type to search

Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Καναδοί μπασκετμπολίστες θα πληρώνονται με Bitcoin

Share

Προ καιρού είχαμε κάνει στο sportreview. ένα αφιέρωμα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και το NBA. Η νέα τάση φαίνεται να απλώνεται και στους γείτονες των Αμερικανών και μάλιστα σε πιο άμεση μορφή.

Ο Καναδάς έφτιαξε μια μπασκετική εγχώρια λίγκα το 2019. Σε αυτήν συμμετέχουν 6 ομάδες που βρίσκονται όλες υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας εταιρείας. Πλέον λίγες μέρες πριν την έναρξη της τρίτης της σεζόν υπάρχει χορηγική συμφωνία με πάροχο κρυπτονομισμάτων και συγκεκριμένα με το Καναδικό Bitbuy. Ο νέος χορηγός του πρωταθλήματος λοιπόν αποφάσισε να δίνει ένα ποσοστό του μισθού των παικτών σε επιταγές που θα μετατρέπονται μετά σε ψηφιακά νομίσματα στα ειδικά διαμορφωμένα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των αθλητών, όπως αναφέρει το Bitcoin.com News.

Ο Κίμπαλ Μακένζι των Γκουελφ Νάιτχοκς θα είναι από τους πρώτους που θα πληρωθούν με το νέο τρόπο και δήλωσε: ” Η δυνατότητα να πληρωθούμε σε bitcoin είναι κάτι που περιμένω με ενθουσιασμό. Πιστεύω ότι αυτό είναι το μέλλον”.

Με τη σειρά του ο Τσάρλι Άικενχεντ, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Bitbuy συμπλήρωσε: “Αυτή η συμφωνία έχει τεράστια σημασία. Δείχνει ότι υπάρχει μια αλλαγή στο πως σκέφτονται τις αμοιβές τους οι αθλητές. Εμείς θα χαρούμε να τους βοηθήσουμε να προστατέψουν και να βελτιστοποιήσουν τα χρήματα που αποκομίζουν μακροπρόθεσμα”.

Αυτό το νέο trend δείχνει σιγά σιγά ότι είναι κάτι παραπάνω από μεμονωμένο. Ενδιαφέρον θα έχει το πώς θα αντιμετωπιστεί όταν έρθει στην Ευρώπη.

 

Επιμέλεια:  Γιώργος Διαλυνάς

 

 

 

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *