Type to search

Κεντρική ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Βεστφαλική» καταιγίδα σκόρπισε την Λειψία

Share

Μία απίστευτη Ντόρτμουντ διέλυσε με 4-1 την Λειψία στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Για 5η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2017,η Μπορούσια Ντόρτμουντ στέφθηκε κυπελλούχος Γερμανίας σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι από την πλευρά της,απέναντι στην Λειψία,στον τελικό που όπως κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα στο Βερολίνο.

Το ματς

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε το παιχνίδι αφού οι Βεστφαλοί από το πρώτο ημίχρονο προηγούνταν με 3-0,χάρη στα γκολ των Σάντσο(δις) και Χάαλαντ.Στο 5ο μόλις λεπτό η Μπορούσια βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να προηγείται.Έπειτα από κλέψιμο στην μεσαία γραμμή,η ομάδα του Τέρζιτς βγήκε στην κόντρα,ο Χάαλντ έδωσε στον Νταχούντ που αυτός με την σειρά του έδωσε στον Σάντσο που με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή,έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Αν και η ομάδα του Νάιγκελσμαν είχε την κατοχή σε όλο το ματς,δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και η Ντόρτμουντ χτύπησε ξανά άλλες 2 φορές.Η πρώτη με τον Χάαλαντ στο 28’ πάλι από κλέψιμο,ο Ρόις έδωσε στον Νορβηγό που μπήκε στην περιοχή,άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.

Το τρίτο γκολ για την ομάδα από την πεδιάδα του Ρουρ,σημείωσε και πάλι ο Σάντσο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου,έπειτα από αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Χάαλαντ και ολοκληρώθηκε από τον Ρόις να σερβίρει στον Άγγλο μπροστά σε κενή εστία και να διαμορφώνει το 3-0 που χρειάστηκε το VAR για να κατοχυρωθεί το τέρμα.

Στην επανάληψη η Λειψία μπήκε δυνατά,έχοντας 2 πολύ μεγάλες ευκαιρίες να μειώσει με τον Ενκουκού στο 47’,όταν και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και με τον Όλμο ένα λεπτό αργότερα με τον Μπίρκι να σώζει την ομάδα του.Τελικά η ομάδα του Νάιγκελσμαν μείωσε σε 3-1 με τον Όλμο στο 71’ μετά από φάση διαρκείας,η μπάλα έφτασε στον Ισπανό,που με δυνατό αριστερό και τον Μπίρκι ανήμπορο να αντιδράσει,σημέιωσε το μοναδικό γκολ για την ομάδα του.

Όσο η Λειψία πάλευε να μειώσει πετυχαίνοντας δεύτερο τέρμα,στο 87ο λεπτό η Ντόρτμουντ βγήκε στην αντεπίθεση και με τον Χάαλαντ να σουτάρει,την μπάλα να βρίσκει στον αντίπαλο και να καταλήγει στα δίχτυα του Γκουλάσι για ακόμη μία φορά και να γράφει το τελικό 4-1 βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Οι συνθέσεις

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάιγκελσμαν): Γκουλάσι, Μουκιέλε (62′ Λάιμερ), Κλόστερμαν, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ, Καμπλ (62′ Φόρσμπεργκ), Ζάμπιτσερ, Όλμο, Αϊνταρά (70′ Χένρικς), Σέρλοτ (46′ Πόουλσεν), Χουάνγκ (46′ Ενκουνκού).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Τσαν, Μπέλινγχαμ (46′ Αζάρ), Ρόις (90+2′ Μπραντ), Νταχούντ (76′ Ντιλέινι), Σάντσο (89′ Μενιέ), Χάαλαντ (90+1′ Ρέινα).

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *