Type to search

NBA Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξανά ο Λαμέλο επικεφαλής για το ROTY

Share

O μικρότερος της οικογένειας Μπολ επέστρεψε στην κορυφή της κούρσας για το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου, ρίχνοντας τον Άντονι Έντουαρντς ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Λαμέλο Μπολ φαινόταν ότι θα κατακτήσει  το φετινό βραβείο με σχετική ευκολία, όμως ένα κάταγμα στο χέρι στο 41ο παιχνίδι της σεζόν τον «πάρκαρε στα πιτς» και άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον γκαρντ των Μινεσότα  Τίμπεργουλβς να προσπαθήσει να θέσει εαυτόν φαβορί. Το νούμερο 1 του φετινού ντραφτ εκμεταλλεύτηκε πολύ καλά την ευκαιρία αυτή, ειδικά μετά το all star break.

Από το πέρας της μεγάλης γιορτής και εντεύθεν, αριθμεί  σε 33 αγώνες (23.5 ppg, 5.5 rpg, 3.2 apg, 45.3% FG, 34.7% 3FG).  Η στατιστική του ματσάρει αρκετά καλά αυτή του Λαμέλο στα 13 δικά του παιχνίδια (15.8, 5.8, 5.8, 42.7%, 28.3%).

Βέβαια ο παίκτης τον Σάρλοτ Χόρνετς παρά την απουσία του έχει παίξει στο 67% των αγώνων της ομάδας του Τζέιμς Μπορίγκο, ποσοστό μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του μικρότερου από όλα που κατέληξε σε βραβείο, το 61% του θρύλου Πάτρικ Γιούινγκ τη σεζόν 1985-1986. Αυτό σημαίνει ότι η περίπτωσή του είναι σαφώς και δικαιωματικά, ασφαλέστερη από ότι την περσινή του Τζα Μοράντ, της οποίας ο κίνδυνος δεν οφειλόταν καν στον ίδιο τον ρούκι των Μέμφις Γκρίζλις.

Τότε αντίπαλός του ήταν ο διάδοχος του Λεμπρόν Τζέιμς, σύμφωνα με τη γνώμη πολλών στο ΝΒΑ, Ζάιον Γουίλιαμσον. Ο πάουερ φόργουορντ των Νιου Όρλεανς Πέλικανς αγωνίστηκε μόλις στο 25% των αγώνων της περσινής χρονιάς λόγω τραυματισμών και θεμάτων σωματικού βάρους, φυσικής κατάστασης, που ανάγκαζαν την ομάδα να τον έχει σε περιορισμό λεπτών όταν έπαιζε.

Παρόλα αυτά ακουγόταν πολύ έντονα το να καταφέρει να πάρει το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου του 2020 λόγω του θορύβου που είχε δημιουργήσει το όνομά του πολύ πριν καν μπει στη κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Μέχρι σχεδόν και την τελευταία στιγμή όλοι έβλεπαν ότι ο Τζα αλλά και πολύ άλλοι έκανα καλύτερη σεζόν από τον Ζάιον, ειδικά στο θέμα της συμμετοχής σε αγώνες, αλλά κρατούσαν μια επιφύλαξη λόγω του hype που τον περιτριγύριζε. Τελικά έγινε το λογικό με τον Μοράντ να παίρνει την πρώτη θέση και το βραβείο.

Ο Έντουαρντς κάνει πολύ καλό τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όμως πριν ήταν ασταθής επιθετικά για μεγάλο διάστημα. Ο Μπολ είχε τραυματισμό όμως συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσουν οι «Σφήκες» στα playoffs.

Την επόμενη εβδομάδα θα επιλεγεί η τελική τριάδα που θα διεκδικήσει το βραβείο, το οποίο ουσιαστικά είναι υπόθεση 2 ατόμων. Η τελική έκβαση θα αποκαλυφθεί σε λίγο καιρό, οπότε υπομονή μέχρι τότε.

Επιμέλεια: Γιώργος Διαλυνάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *