Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE

Παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους

Share

Οι ομάδες που δεν έχουν αλλάξει στάση όσον αφορά το θέμα της European Super League, παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό από το Champions League.

Η UEFA γνωστοποίησε την τιμωρία για 9 από τις 12 ομάδες που αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην European Super League, με τις τρεις αμετονόητες να παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή της UEFA και να κινδυνεύουν με βαριές τιμωρίες.

Συγκεκριμένα, οι Άρσεναλ, Μίλαν, Τσέλσι, Ατλέτικο, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ, οι οποίες αποχώρησαν από την ESL, αναγνωρίζοντας το λάθος τους, θα τιμωρηθούν με μείωση 5% των εσόδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για μία σεζόν. Επίσης, προβλέπεται πρόστιμο 10.000.000 € σε περίπτωση που θελήσουν να αγωνιστούν ξανά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μη αναγνωρισμένη από την UEFA.

Οι τρεις ομάδες που δεν έχουν αλλάξει γνώμη για την ESL, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, παραπέμπονται στην πειθαρχική επιτροπή και είναι ορατό το ενδεχόμενο, πλέον, να τιμωρηθούν με αποκλεισμό από το Champions League.

Οι ομάδες, θα προχωρήσουν σε δωρεά ύψους 15.000.000 ως ένδειξη καλής θέλησης τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη τοπικών ομάδων σε κοινότητες σε όλη την Ευρώπη.

 

Κωνσταντίνος Λυρίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *