Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Να υπερασπιστούν την έδρα τους οι Λονδρέζοι, για τον 17ο τελικό της ιστορίας τους οι Μαδριλένοι

Share

Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται απόψε (5/5, 22:00, CosmoteSport1HD) για το δεύτερο εισιτήριο του μεγάλου τελικού της Κωνσταντινούπολης του ΟΥΕΦΑ Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που ο νικητής θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι που επιβλήθηκε με άνεση της Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Λονδρέζοι έχουν βρει την ταυτότητά τους με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, έχουν αποκτήσει το δικαίωμα στο όνειρο και με το 1-1 του πρώτου αγώνα βρίσκονται μια ανάσα από τον πρώτο τους τελικό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από το νικηφόρο 2012. Το σύνολο του Τούχελ θα μπορούσε να αποδράσει με μια πολύ μεγάλη νίκη από το “Αλφρέδο Ντι Στέφανο” αν δεν είχε προηγηθεί ένα σπουδαίο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες της Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει της σημερινής ρεβάνς. Ακόμα και έτσι όμως, οι “μπλε” βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά τους φετινούς τους στόχους αφού κερδίζουν έδαφος για την τετράδα στην Πρέμιερ Λίγκ ενώ θα διεκδικήσουν ένα ακόμα τρόπαιο, αυτό του FA Cup στις 15/5. Η Τσέλσι θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται, να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ αλλά και την έδρα της και να πάρει αυτή την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. «Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση, να μην φοβηθούμε και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση. Αξίζουμε που βρισκόμαστε εδώ, σε αυτό το επίπεδο», ήταν τα λεγόμενα του Γερμανού προπονητή του οποίου το συμβόλαιο φημολογείται πως θα ανανεωθεί πρόωρα από τους διοικούντες της ομάδας ως ανταμοιβή της μέχρι στιγμής καλής εικόνας που έχει δείξει η Τσέλσι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπολογίζεται ο Ματέο Κόβασιτς αλλά κανονικά στην αποστολή θα βρίσκεται ο Αντόνιο Ρούντιγκερ.

Στην αντίπερα όχθη, η Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται να είναι θεωρητικά στα σχοινιά αφού εκτός του ότι κουβαλάει το εις βάρος της 1-1, καλείται να “ξεκλειδώσει” μια καλά δουλεμένη αμυντική λειτουργία όπως αυτή των Λονδρέζων οι οποίοι έχουν δείξει το τελευταίο διάστημα πως μπορούν να παίρνουν θετικά αποτελέσματα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι Ισπανοί είναι ολοζώντανοι στη μάχη του τίτλου του πρωταθλήματος υπολειπόμενοι μόλις δύο βαθμών από τη “συμπολίτισσα” Ατλέτικο και όπως είπε και ο ίδιος ο Ζινεντίν Ζιντάν, αυτή η κατάσταση κατά την οποία η Ρεάλ διεκδικεί επί ίσοις όροις δύο μεγάλους τίτλους, λειτουργεί υπέρ της ομάδας προκειμένου να είναι σε εγρήγορση και να διατηρεί έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό. «Ξέρουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις δυσκολίες. Είμαστε έτοιμοι και σίγουροι για έναν ημιτελικό που δεν παίζουμε καθημερινά», είπε σχετικά με το σημερινό παιχνίδι ο Γάλλος Τεχνικός ο οποίος θα αποφασίσει τελευταία στιγμή για τη συμμετοχή του Σέρχιο Ράμος.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *