Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άντεξε η Παρί – Τα χρειάστηκε η Τσελσι

Share

Οι νίκες στους φιλοξενούμενους, οι προκρίσεις στους γηπεδούχους.

Μπορεί η Μπάγερν να κέρδισε με 1-0 στην «Πόλη του φωτός», ωστόσο η νίκη των Παριζιάνων στο πρώτο ματς με 3-2 ήταν καθοριστική, για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να δείχνουν ανά πάσα στιγμή, ότι μπορούν να σκοράρουν. Τα 3 δοκάρια στο διάστημα 34-39′ στέρησαν απο την Γαλλική ομάδα να ανοίξει το σκορ, με τους Βαυβαρούς τελικά να σκοράρουν με τον Τσουπο-Μοτινγκ. Στα τελευταία λεπτά η Μπάγερν πίεσε με κάθε τρόπο, έβαλε την Παρί στην περιοχή της, αλλά δεν κατάφερε να βρει το χρυσό δεύτερο γκολ και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας, παίρνοντας απλά τη νίκη της τιμής.

Στο άλλο ματς της Τρίτης, στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθκουάν», το έργο της Τσέλσι δεν αποδείχτηκε τόσο εύκολο, καθώς η Πόρτο της δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Οι «δράκοι» είχαν τις στιγμές τους στο παιχνίδι και αν είχαν προηγηθεί νωρίτερα, θα είχαν την ευκαιρία να κυνηγήσουν την πρόκριση στην παράταση ή ακόμα και πρίν από αυτή. Η γκολάρα του Ταρεμί στο 90+3 έδωσε τη νίκη στους Πορτογάλους, αλλά η πρόκριση πήγε στη μεριά των «μπλέ», οι οποίοι έχουν να βρεθούν στα ημιτελικά από το 2014, όταν και τους απέκλεισε η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η προημιτελική φάση ολοκληρώνεται αύριο με την Λίβερπουλ να υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο Άνφιλντ και την Ντόρντμουντ να φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι στο Βεστφάλεν. Δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να έχει αποκτήσει κάποιο μη αναστρέψιμο προβάδισμα και οι μάχες για την τελική τετράδα προμινίονται μοναδικές.

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μπινιάρης, Σταύρος Παγιατάκης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *