Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Μυθική ομαδάρα, έτοιμη να γράψει ιστορία

Share

Ραντεβού με την ιστορία έκλεισε η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς έκανε το δύο στα δύο απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, επικρατώντας με 2-0 (Μαχρέζ 11΄,63΄) στον επαναληπτικό των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ και θα βρεθεί για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης.

Αυτή την ομαδάρα δεν μπορεί να την σταματήσει κανείς! Η Μάντσεστερ Σίτι με μυθική εμφάνιση κυριάρχησε απόλυτα απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν και επικράτησε και στον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη φορά με 2-0 στο «Έτιχαντ». Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο Μαχρέζ, που άνοιξε το σκορ στο 11΄ και το έκλεισε στο 63΄. Έτσι, οι σίτιζενς έκλεισαν ραντεβού με την ιστορία, καθώς προκρίθηκαν για πρώτη φορά στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στις 29 Μαΐου θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη για να διεκδικήσουν το σημαντικότερο τρόπαιο. Η Σίτι έγινε παράλληλα η 42η διαφορετική ομάδα που φτάνει στον τελικό και η 9η αγγλική – καμία χώρα δεν έχει περισσότερους εκπροσώπους. Από την άλλη, οι Παριζιάνοι δεν επανέλαβαν την περσινή πορεία, με την απουσία του Εμπαπέ να στοιχίζει πολύ στην ομάδα του Ποτσετίνο.

Τρομερό πρώτο εικοσάλεπτο με μόλις ένα γκολ

Το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως τρελό. Τι και αν είχε ρίξει χαλάζι και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σαν χιονισμένος, οι δύο ομάδες έβγαλαν στο χορτάρι όλη τη ποιότητα που διαθέτουν. Η Παρί ξεκίνησε πιο επιθετικά, καθώς ήταν αυτή που καιγόταν περισσότερο. Στο 7΄ ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι για χέρι του Ζιντσένκο αλλά μετά τον έλεγχο από το VAR το πήρε σωστά πίσω, επειδή η μπάλα βρήκε μόνο στον ώμο του ποδοσφαιριστή. Η Σίτι θορυβήθηκε από την κυριαρχία των Παριζιάνων και έψαξε την απάντηση. Και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο να το κάνει. Στο 11΄ ο Έντερσον βρήκε με καταπληκτικό βολέ τον Ζιντσένκο, αυτός γύρισε στον ξεμαρκάριστο Ντε Μπρόινε, το σουτ του οποίου βρήκε σε σώματα αλλά η μπάλα κατέληξε στον Μαχρέζ που εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία του Κιμπεμπέ και έκανε το 1-0. Η ομάδα του Ποτσετίνο προσπάθησε να απαντήσει αμέσως αλλά στάθηκε άτυχη σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη στο 17΄ με τον Ερέρα να κάνει τη σέντρα και τον Μαρκίνιος να σημαδεύει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά ο Ντι Μαρία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Έντερσον έδωσε με τα χέρια στον Μπερνάντο Σίλβα, ο Αργεντινός έκλεψε και σούταρε αμέσως αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την ανυπεράσπιστη εστία. Κάπου εκεί τελείωσε και το απίστευτο εικοσάλεπτο, το οποίο μας πρόσφερε μόνο ένα γκολ, αναλογικά με την ποιότητα των ευκαιριών. Από κει και έπειτα ο ρυθμός έπεσε με την Σίτι να ελέγχει το ματς μέσα από την άψογη κυκλοφορία της μπάλας. Απείλησε με το σουτ του Ντε Μπρόινε αλλά το κυριότερο ήταν πως κράτησε μακριά από την δική της εστία την Παρί. Οι Παριζιάνοι έβρισκαν όλους τους χώρους κλειστούς και δεν μπορούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Μοναδική τελική ήταν το σουτ του Ερέρα στο 36΄ το οποίο έφυγε πάνω από την εστία. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Ικάρντι, που πήρε τη θέση στην αρχική ενδεκάδα από τον τραυματία Εμπαπέ αλλά ήταν πραγματικά άφαντος σε όλο το 45λεπτο. Το ημίχρονο έκλεισε με την Σίτι να απειλεί στις καθυστερήσεις, πρώτα με διαγώνιο σουτ του Μαχρέζ που έβγαλε με τα πόδια ο Νάβας και στην εξέλιξη της φάσης, αυτό του Μπερνάντο Σίλβα βρήκε στον Κιμπεμπέ και κατέληξε κόρνερ.

Η Σίτι έκανε ότι ήθελε την Παρί

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να ελέγξει πλήρως το παιχνίδι. Κυκλοφορούσε ως συνήθως εξαιρετικά τη μπάλα, αλλά το κλειδί ήταν η τρομερά ασφυκτική της πίεση, η οποία έφτανε μέχρι τον Νάβας και δυσκόλευε αφάνταστα την ανάπτυξη του παιχνιδιού των Παριζιάνων. Σε επίπεδο ευκαιριών είχε ένα μακρινό σουτ του Ντε Μπρόινε που απέκρουσε ο Νάβας. Όταν η Παρί μπορούσε και έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, δεν χρειαζόταν καν η επέμβαση του Έντερσον, καθώς είχαν φροντίσει για αυτόν από πριν οι αμυντικοί του. Καίρια τάκλιν και αποκρούσεις με το στήθος δεν άφηναν τη μπάλα να φτάσει στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Ήταν σημάδια που έδειχναν πως θα έκαναν τα πάντα για αυτή τη πρόκριση. Στο 63΄ ήρθε η ανταμοιβή της αμυντικής αυτοθυσίας, με τον Μαχρέζ να τελειώνει από κοντά την άψογη αντεπίθεση της ομάδας του. Ο Φόντεν έδωσε στον Ντε Μπρόινε, ο Βέλγος του την επέστρεψε με όμορφη κάθετη και αυτός έβγαλε την παράλληλη πάσα στον Αλγερινό που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0. Πλέον η Παρί χρειαζόταν τρία γκολ για να προκριθεί αλλά έμοιαζε αδύνατο να το κάνει με τον τρόπο που έπαιζε. Το τελειωτικό χτύπημα για την ομάδα του Ποτσετίνο ήρθε στο 69΄ όταν ο Ντι Μαρία αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για πάτημα εκτός φάσης στον Φερναντίνιο. Πλέον, με παίκτη λιγότερο και τον Εμπαπέ καθηλωμένο στον πάγκο, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους και τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στην ποιότητα των σίτιζενς, οι Γάλλοι αντιπαρέτασσαν μόνο νεύρα και κινδύνεψαν και με δεύτερη αποβολή αλλά ο διαιτητής τους χαρίστηκε. Η Σίτι συνέχισε να κάνει ότι θέλει απέναντι σε μια Παρί εντελώς εκτός παιχνιδιού και απείλησε δύο φορές με τον Φοντέν. Η πρώτη στο 77΄ με σουτ που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Νάβας και η δεύτερη στο 80΄ το οποίο αυτή τη φορά μπλόκαρε ο Κοσταρικανός. Τα λεπτά κυλούσαν και με το σφύριγμα της λήξης, όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων έγιναν ένα κουβάρι για να πανηγυρίσουν την τεράστια πρόκριση, που τους φέρνει ένα βήμα μακριά από το απόλυτο όνειρο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Γουόκερ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε(82΄Ζεσούς), Φόντεν(85΄Αγκουέρο), Μαχρέζ, Μπερνάντο Σίλβα(82΄Στέρλινγκ)

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Νάβας, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό(82΄Μπάκερ), Φλορέντσι(75΄Νταγμπά), Παρέδες(75΄Ντανίλο), Ερέρα(62΄Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι(62΄Κιν)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *