Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Ίντερ: Επιστροφή στον ιταλικό θρόνο μετά από έντεκα χρόνια

Share

Η Ίντερ είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια και την σεζόν του τρεμπλ, εξασφαλίζοντας τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, μετά την ισοπαλία της Αταλάντα, και βάζοντας παράλληλα ένα τέλος στην εννιάχρονη δυναστεία της Γιουβέντους. 

Η Ίντερ επέστρεψε εκεί που ανήκει. Οι Νερατζούρι ανέβηκαν για 19η φορά στον ιταλικό θρόνο του πρωταθλητή, σπάζοντας την εννιάχρονη δυναστεία της Γιουβέντους. Πέρασαν έντεκα χρόνια και την σεζόν του τρεμπλ για να πανηγυρίσει ξανά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Φέτος όμως έδειχνε πιο έτοιμη από ποτέ για να πάρει την πρωτοκαθεδρία και τα κατάφερε με τέσσερις αγωνιστικές για το τέλος, με την ισοπαλία της Αταλάντα απέναντι στην Σασουόλο να βάζει στοπ στην ξηρασία τόσων ετών. Η Ίντερ έφτασε πολύ κοντά και την περυσινή χρονιά, όπου τερμάτισε δεύτερη με ένα πόντο διαφορά από την Γιουβέντους.

Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χάρη κύριως στον εκπληκτικό δεύτερο γύρο που πραγματοποιεί, εκεί όπου μέτρησε έντεκα συνεχόμενες νίκες και συνολικά παραμένει αήττητη, με μόλις δύο ισοπαλίες. Μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής ομάδας είναι ο Ρομέλου Λουκάκου που την πήρε ουκ ολίγες φορές από το χέρι και την οδήγησε σε νίκες. Ωστόσο, πολλά οφείλει και στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο, με τον Αντόνιο Κόντε να είναι πλέον αυτός που ξεκίνησε μια δυναστεία με την Γιουβέντους και ο ίδιος που την τελειώνει εννιά χρόνια μετά.

Οι αριθμοί της εφετινής πορείας δείχνουν την κυριαρχία της Ίντερ, καθώς οι Νερατζούρι διαθέτουν την καλύτερη άμυνα με 29 γκολ κατά, μετρούν 13 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, ενώ το στατιστικό που αναδεικνύει την επιθυμία και την δίψα για τον τίτλο είναι αυτό που θέλει τους Μιλανέζους να έχουν κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (16).

Η Ίντερ έφτασε τα 19 πρωταθλήματα στην Σέριε Α και προσπέρασε τη συμπολίτισσα Μίλαν κατά ένα. Στόχος από δω και στο εξής η ομάδα να παραμείνει στην κορυφή και να ισοφαρίσει ή και να επεκτείνει το σερί των πέντε συνεχόμενων κατακτήσεων που έτρεξε από τη σεζόν 2005-06 έως και το 2009-10.

Αξίζει να αναφερθεί πως, σε μια ένδειξη σεβασμού, τόσο η Μίλαν όσο και η Γιουβέντους μέσω του Αντρέα Ανιέλι έδωσαν συγχαρητήρια στην Ίντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *