Type to search

ΕΡΕΝΤΙΒΙΖΙΕ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άγιαξ: Πρωταθλητής Ολλανδίας για 35η φορά στην ιστορία του

Share

Ο Άγιαξ παρέμεινε στον ολλανδικό θρόνο του πρωταθλητή, καθώς με τη νική του με 4-0 απέναντι στην Έμμεν, εξασφάλισε το τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και κατέκτησε το 35ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. 

Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον ΄Αγιαξ από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Αίαντας εξασφάλισε το 35ο τίτλο στην Ερεντιβίζιε, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, μετά τη νίκη του με 4-0 απέναντι στην Έμμεν. Έφτασε τους 79 βαθμούς, 14 περισσότερους από την δεύτερη Αϊντχόφεν, διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί στους εναπομείναντες αγώνες.

Η κυριαρχία του Άγιαξ στο φετινό πρωτάθλημα αποτυπώνεται και στους αριθμούς, καθώς πρόκειται για την καλύτερη επίθεση με 91 γκολ υπέρ και την καλύτερη άμυνα με 21 γκολ κατά. Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας από την 7η αγωνιστική και θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος. Η τελευταία ήττα χάνεται πίσω στις 5 Δεκεμβρίου 2020 με 2-1 από την Τβέντε και από τότε έχουν ακολουθήσει 20 συνεχόμενοι αηττητοι αγώνες, με απολογισμό 16 νικών και τεσσάρων ισοπαλιών.

Ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη για τον Άγιαξ,όπως και για κάθε ομάδα, διότι η απουσία θεατών από τα γήπεδα αφαιρούσε την μαγεία που προσφέρει το ποδόσφαιρο. Το κορυφαίο στιγμιότυπο της πορείας μέχρι το τίτλο ήταν φυσικά η νίκη-έπος απέναντι στην Φένλο με 13-0. Θυμίζουμε πως η περυσινή χρονιά στην Ερεντιβίζιε δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας της πανδημίας και έστι ο Αίαντας παρέμεινε πρωταθλητής, μετά και την κατάκτηση του 2018-19.

Ο Άγιαξ έφτασε τα 35 πρωταθλήματα Ολλανδίας και αύξησε κι άλλο την διαφορά από τους μεγάλους του αντιπάλους. Συγκεκριμένα, η Αϊντχόφεν παρέμεινε στα 24 και η Φέγενορντ, πολύ πιο πίσω, στα 15. Ειδικότερα την τελευταία δεκαετία (από τη σεζόν 2010-11) είναι ο απόλυτος κυρίαρχος εντός συνόρων, καθώς μετρά έξι κατακτήσεις, με την Αϊντχόφεν να έχει τρεις και την Φέγενορντ μία.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *