Type to search

Champions League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπενφίκα – Ίντερ 0-2 : Όλα πλέον στο χέρι της

Share
Επιμέλεια : Παναγιώτης Βρυώνης
Μεγάλο προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού στο Μιλάνο πήρε η Ίντερ με την νίκη της με 0-2 στην Λισαβώνα απέναντι στην Μπενφίκα με τα γκολ των Μπαρέλα και Λουκάκου. Καλύτεροι στις λεπτομέρειες οι «Νερατζούρι» που κρατάνε πλέον την τύχη στα χέρια τους

Σε ένα από τα δυσκολότερα και πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, η Ίντερ πήρε τεράστιο διπλό στην Λισαβόνα, απέναντι σε μια από της πιο φορμαρισμένες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι αφού κατάφερε να περιορίσει την ασφικτική πίεση της Μπενφίκα, «βγήκε» μπροστά, δημιούργησε προϋποθέσεις και εν τέλει πήρε μια απαιτητική νίκη, που μπορεί να τις δώσει την πρόκριση.

Η Ίντερ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Η ταχύτητα των δύο ακραίων μπακ ( Ντάμφρις, Ντι Μάρκο) έκανε την διαφορά, με τους φιλοξενούμενους να «χτυπάνε» συνεχώς από τις πλευρές τους με αλλεπάλληλες σέντρες. Σε γενικές γραμμές κακό πρώτο ημίχρονο, η Μπενφίκα ισορρόπησε και δημιούργησε εξίσου καλές στιγμές. Το σουτ του Ζοάο Μάριο πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Ονάνα, λίγα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Βρήκε νωρίς το γκολ με τον Μπαρέλα

Η Ίντερ μπήκε στο 2ο ημίχρονο με έναν σκοπό. Την επικράτηση. Και αυτό έκανε. Στο 51ο λεπτό, η φανταστική σέντρα του Μπαστόνι βρήκε συστημένη το κεφάλι του Νικολό Μπαρέλα, με τον Ιταλό να νικάει από κοντά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Άλλωστε το είχε πει ο Ιταλός σέντερ μπακ που έκανε την ασίστ. «Πρέπει να είμαστε 90 λεπτά συγκεντρωμένοι». Και πράγματι, αν κάτι μπορούσαμε να πούμε σήμερα για την Ίντερ, ήταν πως κάθε μονάδα της ήταν απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σίλβα στην αρχή και τον Ράμος στην συνέχεια της φάσης. Δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο όμως να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ίντερ προσπάθησε να βρει το 2ο γκολ με τεράστια ευκαιρία του Ντάμφρις. Την εξ επαφής κεφαλιά του απέκρουσε ο Έλληνας γκολκίπερ, κρατώντας ζωντανή την ομάδα του.

Δεινός Λουκάκου, μοιραίος Ζοάο Μάριο

Το χέρι του Ζοάο Μάριο στο 80ο λεπτό, δόθηκε μετά απο παρέμβαση του VAR. Ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ, πήγε στο μόνιτορ και υπέδειξε την παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρομέλου Λουκάκου, νικώντας τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, κάνοντας το τελικό 0-2.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *