Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0: Με «σβηστές» τις μηχανές

Share

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ρυθμούς ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Super League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπρούμα που πέρασε ως αλλαγή στο ματς και με δύο δικά του γκολ έκρινε το παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές και τριάδα στην άμυνα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να επιλέγει να ξεκουράσει παίκτες-κλειδιά εν όψει του επαναληπτικού με τον ΠΑΣ Γιάννενα για το Κύπελλο. Από την άλλη, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε άτολμη και προδόθηκε για ακόμη μια φορά από την άμυνά της. Με αυτή την ήττα είδε τη διαφορά της από τον πέμπτο Παναθηναϊκό να μειώνεται στους τέσσερις βαθμούς και να θέτει εν αμφιβόλων το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Α’ ημίχρονο: Γκολ μπήκαν, αλλά ακυρώθηκαν!

Η «Ένωση» στο πρώτο μέρος προσπάθησε να βγάλει ενέργεια, αλλά έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Πίεζε ψηλά, την ίδια στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, χωρίς να βρίσκουν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα της ΑΕΚ. Η παθογένειά της στις στημένες φάσεις παραλίγο να της κοστίσει τόσο στο 12ο λεπτό, που ο Μασούρας από εκτέλεση του Φορτούνη σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο, όσο και στο 37′, όταν και πάλι από εκτέλεση του Έλληνα επιθετικού μέσου, ο Μπουχαλάκης σκόραρε χρησιμοποιώντας το χέρι του και το τέρμα ακυρώθηκε.

Δέκα λεπτά πριν, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να σκοράρει και να ακυρωθεί το γκολ της, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον, τον πέρασε, αλλά είδε το τέρμα του να ακυρώνεται ορθά για οσφάιντ.

Β’ ημίχρονο: «Μονόλογος» Μπρούμα

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές περνώντας τους Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Μπρούμα αντί των Μπουχαλάκη, Χασάν και Φορτούνη αντίστοιχα. Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση, αλλά στο 50′ οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ.

Ο Μασούρας έβγαλε την κάθετη στον Ελ Αραμπί, ο τελευταίος καλυπτόταν από τον Λόπες και πάσαρε στον Μπρούμα, ο οποίος με πλασέ έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (1-0). Μάλιστα, επτά λεπτά αργότερα, τα τέρματα θα μπορούσαν να έχουν διπλασιαστεί, όταν ο Ανδρούτσος βρήκε χώρο από τα δεξιά, τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μαροκινός φορ καθυστέρησε και δεν κατάφερε να πλασάρει.

Ο Χιμένεθ πέρασε εκείνη τη στιγμή τον Λιβάι Γκαρσία αντί του Αλμπάνη προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα έριξε στο ματς και Κρίστιτσιτς και Σάκχοφ αντί των Σιμάνσκι και Ανσαριφάρντ, δίνοντας εντολή στον Μάνταλο να προωθηθεί μαζί με τον Γκαρσία.

Στο 74ο λεπτό ο νεοεισεχθής στο ματς, Βαλμπουενά, παραλίγο να σκοράρει ένα τουλάχιστον «σπάνιο» γκολ. Έπειτα από δυνατό βολέ του Κρίστινσον, ο Αθανασιάδης βγήκε να απομακρύνει με τα πόδια, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Γάλλο και σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν το δεύτερο γκολ και τελείωσαν και τυπικά το ματς. Ο Νεντελτσιάρου έκανε ένα ολέθριο λάθος, έχασε την μπάλα από τον Μπρούμα και ο τελευταίος πλάσαρε τον Αθανασιάδη για το 2-0, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο (80′ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολεμπας, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (46′ Εμβιλά), Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνης (46′ Μπρούμα), Μασούρας (68′ Βαλμπουενά), Χασάν (46′ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νεντελτσιάρου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (84′ Μιτάι), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι (70′ Σάκχοφ), Γαλανόπουλος (83′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Αλμπάνης (58′ Λιβάι Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (70′ Κρίστιτσιτς)

Φάνης Τσοκανάς

.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *