Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα κυπελλούχος Ελλάδας την σεζόν 2009-2010.

Share

Την σεζόν 2009-2010 ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 51 συνεχόμενες σεζόν στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία. Η συγκεκριμένη σεζόν κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη καθώς ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ πού είναι η κορυφαία του στιγμή στην τελευταία δεκαετία.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωταθλήματος και του κυπέλλου οι πράσινοι στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να φέρουν στον Παναθηναϊκό τον Κώστα κατσουράνη τον Σεμπάστιαν Λέτο και αρκετούς ακόμα παίχτες. Οι μεταγραφές αυτές στοίχησαν στο τριφύλλι πάνω από 35 εκατομμύρια ευρώ. Οι πράσινοι εκείνη τη χρονιά έφτασαν μέχρι τους 16 του Europa League. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ολοκλήρωση του νταμπλ αφού κατέκτησε και το κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον Άρη στο Ολυμπιακό στάδιο με ένα ωραίο μακρινό σουτ από τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Ο Παναθηναϊκός είναι αλήθεια ότι εκείνη την περίοδο ξόδεψε ένα τεράστιο ποσό για να καταφέρει να πάρει το νταμπλ στην Ελλάδα. Αυτό το πρωτάθλημα παραμένει και το τελευταίο του μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η κατάκτηση του κυπέλλου της σεζόν 2013-2014 και πάλι στο Ολυμπιακό στάδιο όπου αυτή τη φορά επικράτησε με σκορ 4-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Επιμέλεια: Τάσος Γκότσης

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *