Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικό: Η UEFA δεν τιμωρεί τους “αποστάτες” της Europa Super League!

Share

Η UEFA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τις ομάδες που είχαν υπογράψει την συμμετοχή τους στην European Super League. Οι ημιτελικοί του Τσαμπιονς Λιγκ θα διεξαχθούν κανονικά.

Σε μία “ενωτική” απόφαση προχώρησε η UEFA, η οποία αποφάσισε να μην λειτουργήσει τιμωρητικά απέναντι στους 12 “αποστάτες” της και να μην υποβάλει κυρώσεις. Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Σίτι, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ είχαν υπογράψει την συμμετοχή τους στην ESL. Ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν καταφανείς και εντονότατες, και εν τέλει, πολλές εξ αυτών αναγκάστηκαν να άρουν την συμμετοχή τους.

Ο “σεισμός” που προκάλεσε η κίνηση του επικεφαλής της ESL και της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν πολλών “ρίχτερ”, ωστόσο η UEFA αποφάσισε να μην κινηθεί “εκδικητικά” απέναντι στις εν λόγω ομάδες. Έτσι, όπως μεταδίδουν τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν κανονικά, και δεν θα αντικατασταθούν οι ομάδες, όπως διεμήνυαν αρχικά, στελέχη της UEFA.

Η Mundo Deportivo, ανακοίνωσε συγκεκριμένα, πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα τιμωρηθεί, οπότε ο ημιτελικός με την Τσέλσι για το Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί κανονικά. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *