Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καταρρέει η Super League: Αποχώρησαν όλες οι αγγλικές ομάδες!

Share

Μετά τις αρχικές…δεύτερες σκέψεις της Σίτι και της Τσέλσι, ήρθε η αλυσιδωτή αντίδραση και των υπόλοιπων αγγλικών ομάδων που θα είχαν συμμετοχή στην νέα Λίγκα.

Το πλάνο της Super League καταρρέει λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωσή του και την…περίσσεια αισιοδοξία του προέδρου της, Πέρεθ, πως καμία ομάδα δεν θα κάνει πίσω! Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ έθεσαν εαυτό εκτός της διοργάνωσης και με ανακοίνωσή τους αποδεκατίζουν τον θεσμό στο όνομα του ποδοσφαίρου και των οπαδών τους.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις τους:

Τσέλσι: “Επιβεβαιώνουμε την αποχώρησή μας”

“Έχοντας συμμετάσχει στο γκρουπ την περασμένη εβδομάδα, είχαμε τον χρόνο να σκεφτούμε το θέμα και να αποφασίσουμε πως η παρουσία μας σε τέτοια πλάνα δεν θα ήταν προς το συμφέρον της ομάδας, των φιλάθλων μας και της ποδοσφαιρικής κοινότητας”.

Λίβερπουλ: “Ευχαριστούμε όσους τοποθετήθηκαν”

“Η Λίβερπουλ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η συμμετοχή μας στα προτεινόμενα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής Super League διεκόπη. Ο σύλλογος έλαβε αρκετές απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή τους”.

Τότεναμ:”Θεωρήσαμε ότι θα είναι σωστό…Λυπούμαστε!”

“Λυπούμαστε για το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του ESL.Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να συμμετάσχει ο σύλλογός μας στην ανάπτυξη μιας πιθανής νέας δομής που επιδίωκε να εξασφαλίσει καλύτερα τη χρηματοοικονομική ισορροπία και την οικονομική βιωσιμότητα παρέχοντας παράλληλα σημαντικά αυξημένη υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα. Έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αποχωρήσουμε από την European Super League”.

Άρσεναλ: “Ζητάμε συγγνώμη από τον κόσμο”

“Ως αποτέλεσμα των όσων μας είπατε και της ευρύτερης κοινότητας ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες αποχωρούμε από την Super League. Κάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη για αυτό”.

Γιουνάιτεντ: “Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών”

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων.

Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαζόμαστε με άλλους στην ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιχνίδι”.

Η Μάντσεστερ Σίτι, μάλιστα, ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα επιστροφής στην…εμπιστοσύνη της UEFA και η τελευταία με ανακοίνωσή της την καλωσόρισε ξανά!

«Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαιώνει ότι έχει ενεργοποιήσει επισήμως τις διαδικασίες για να αποσυρθεί από τα αναπτυξιαξά πλάνα της European Super League»

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *