Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Νέος ”πρίγκηπας” ο Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο

Share

Φανταστικός Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο Μάστερς , όπου με 2-0 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της διοργάνωσης, κατέκτησε τον πρώτο του Μaster 1000 τίτλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πρόσθεσε στην συλλογή του έναν τίτλο που του έλειπε, μετά από έναν τελικό κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ, που απ’ ότι φάνηκε ήταν στα μέτρα του. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε μία από τις πιο ώριμες εμφανίσεις του, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του.  O 22χρονος έκανε μπρέικ στο πρώτο σερβίς του Ρώσου και διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του 1ου σετ με σκορ 6-3. Ανώτερος ήταν και στο 2ο σετ, αφού έκανε από νωρίς  μπρέικ. Ο Ρούμπλεφ δεν μπόρεσε να αντιδράσει, γεγονός που ίσως οφειλόταν στην κόπωση από το παιχνίδι που κυριάρχησε επί του Ναδάλ στα προημιτελικά. Το παιχνίδι έκλεισε με μπρέικ από τον Τσιτσιπά και σκορ 6-3 μετά από 1 ώρα και 11 λεπτά.

Ο Στέφανος πανηγύρισε τον πρώτο 1000άρη και τον 6ο συνολικά επαγγελματικό τίτλο του. Στο παρελθόν έχει κατακτήσει 4 τουρνουά ΑΤP 250, καθώς και τον τίτλο στο ATP Finals το 2019.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε το άκουσμα του εθνικού μας ύμνου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις απονομές, αλλά και οι όμορφες δηλώσεις του Έλληνα που αφιέρωσε την νίκη στην οικογένειά του και στον Γιώργο Φουντούκο, τον πρώτο του προπονητή στον όμιλο αντισφαίρισης στην Γλυφάδα.

“Όλα ξεκινούν από το Μόντε Κάρλο” έγραψε στην κάμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς ελπίζοντας πως αυτή θα είναι μόνο η αρχή…

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *