Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Ώρα ημιτελικών στο Μόντε Κάρλο

Share

Η χωμάτινη σεζόν ξεκίνησε με εκπλήξεις στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, καθώς η τετράδα των ημιτελικών, θα έχει μεν την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά, όμως αποτελείται από μία «σύνθεση» που βλέπουμε συχνά σε Masters. Ούτε ο Τζόκοβιτς, αλλά πολλώ δε μάλλον ο 11 φορές κάτοχος του τίτλου Ραφαέλ Ναδάλ, κατάφεραν να φτάσουν στους 4 της διοργάνωσης. Έτσι, για μια θέση στον τελικό θα παλέψουν αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στον Ντάνι Έβανς και λίγο αργότερα ο Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Κάσπερ Ρούουντ.

Του πάει το 2021

Ο Τσιτσιπάς έχει κάνει δυναμικό ξεκίνημα στη σεζόν, κάτι που φάνηκε από τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και τον ημιτελικό στο Aυστραλιανό Όπεν. Έκτοτε έχει αγωνιστεί, μαζί με το Μόντε Κάρλο, σε άλλα 5 τουρνουά και σε κανένα από όλα αυτά δεν αποκλείστηκε πριν από τους προημιτελικούς. Συγκεκριμένα έφτασε ως τα προημιτελικά της Μασσαλίας και του Μαϊάμι, έπαιξε ημιτελικά στο Ρότερνταμ και έχασε στον τελικό του τουρνουά στο Ακαπούλκο, αναμένοντας να δούμε που θα κάτσει η μπίλια στο 1ο χωμάτινο Masters.

Για να βρεθεί στον τελικό όμως θα πρέπει να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο, αυτό του Ντάνιελ Έβανς. Για να φτάσει ως εδώ ο Βρετανός κατάφερε να πετύχει σπουδαίες νίκης, με σημαντικότερη αυτήν κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ντ. Λάγιοβιτς 2-1
Χ. Χουρκάτ 2-0
Νόβακ Τζόκοβιτς 2-0
Ντ. Γκοφάν 2-1

Ο Έβανς, ο άνθρωπος με τα…1000+1 ντροπ σοτ στο παιχνίδι του, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά δύο φορές, όλες μέσα στο 2020. Δύο φορές βγήκε νικητής ο Έλληνας τενίστας, την πρώτη στον ημιτελικό του τουρνουά στο Ντουμπάι με 2-0 σετ (6-2, 6-3). Λίγους μήνες αργότερα, τη μοναδική φορά που έπαιξαν στο χώμα, στο Αμβούργο για τον γύρο των 32 ο Τσιτσιπάς επικράτησε ξανά με 6-3, 6-1.

Για το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης ο ημιτελικός είναι ένα παιχνίδι που θα του δώσει το δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης ενός τίτλου σε 1000αρι τουρνουά, το οποίο λείπει από τη συλλογή του. Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί στον ημιτελικό και να περιμένει αντίπαλο για τον τελικό της Κυριακής.

Ο Ρούμπλεφ το φαβορί

Στον έτερο ημιτελικό ο Ρούμπλεφ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, έχοντας απέναντί του τον 22χρονο Νορβηγό Κάσπερ Ρούουντ. Ο Ρώσος προέρχεται από την σπουδαία νίκη στα προημιτελικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ράφα Ναδάλ με 2-1 σετ. Η επιμονή του να σημαδεύει τη γωνία του μπακχαντ του Ισπανού τον δικαίωσε, και με το σερβίς του να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα τσέκαρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Ο Ρούουντ έχει αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ τρεις φορές, με τον δεύτερο να επικρατεί και τις τρεις. Οι δύο από αυτές στην αγαπημένη επιφάνεια του Νορβηγού το χώμα, τόσο το 2019, όσο και το 2020 στο Αμβούργο, ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 2-1 και 2-0 αντίστοιχα. Μάλιστα στο Αμβούργο είχαν συναντηθεί ξανά στα ημιτελικά, όπως αναμένεται να συμβεί σήμερα. Τελευταία τους συνάντηση ήταν φέτος για τον γύρο των 16 στο Αυστραλιανό όπεν, με τον Ρούουντ να αποχωρεί ενώ έχανε ήδη με 2-0 σετ.

Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να γίνει το απόγευμα της Κυριακής.

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *