Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Με Ρούμπλεφ στον τελικό ο Τσιτσιπάς

Share

O Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό της Κυριακής για το Masters του Μόντε Κάρλο. Ο Ρώσος επικράτησε του Κάσπερ Ρούουντ στον δεύτερο, χρονικά, ημιτελικό με 2-0 σετ (6-3, 7-5) και έκλεισε το εισιτήριο για την 7η αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά στο τουρ των ανδρών.

Επιμονή στο μπάκχαντ

Το πρώτο σετ διήρκεσε 31 λεπτά, παρά το ιδανικό ξεκίνημα για τον Κάσπερ Ρούουντ. Ο Νορβηγός προηγήθηκε 2-1 με μπρέικ από νωρίς, αλλά ο Ρούμπλεφ ερχόταν με φόρα από τη νίκη του απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ. Πήρε άμεσα πίσω το μπρέικ και με ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων γκέιμ προηγήθηκε με 5-2, για να κλείσει το σετ στο 6-3.

Ο Ρώσος βασίστηκε και πάλι στα σέρβις γκέιμ του, ακόμα και αν δεν ήταν τόσο υψηλά τα ποσοστά στους πόντους του πίσω από το 2ο σερβίς. Με 13/16 πόντους όμως όταν έβαζε στο κορτ 1ο, δε θα μπορούσε να απειληθεί τόσο εύκολα, πολλώ δε μάλλον όταν τα groundstrokes του ήταν αυτά που έφεραν τον Ρούουντ σε μειονεκτικές θέσεις στα ράλι, όπως συνέβη άλλωστε χθες και με τον Ράφα Ναδάλ.

Μάλιστα, στο τέλος του πρώτου σετ οι αριθμοί επιβεβαίωσαν ακριβώς αυτό, καθώς ο Ρούουντ αναγκάστηκε να παίξει το 69% του παιχνιδιού του από την πλευρά του μπάκχαντ, αφού ο Ρούμπλεφ σημάδευε διαρκώς εκεί.

Δεν έχασε ούτε έτσι

Η χωμάτινη εβδομάδα του Ρούμπλεφ είναι μαγική, παρόλα αυτά στο δεύτερο σετ «τα χρειάστηκε», αφού ο Ρούουντ κατάφερε να του δημιουργήσει προβλήματα, κερδίζοντας το 50% (9/18) των πόντων στο 2ο σερβίς του Ρώσου. Με μόλις 49% περασμένα πρώτα σερβίς η αστάθεια ήταν εκεί για τον Ρούμπλεφ, αλλά και ο Ρούουντ κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στα δικα του σέρβις γκέιμ. Χαρακτηριστικά το 2ο σετ είχε αθροιστικά 5 μπρέικ, με τους δύο παίχτες συνολικά στο παιχνίδι να μη σπαταλάνε ούτε μία ευκαιρία, αφού είχαν ο μεν Ρούμπλεφ 5/5 μπρέικ πόντους, ο δε Ρούουντ 3/3.

Αφού όμως ο Νορβηγός δεν είχε τη σταθερότητα για να υπερασπιστεί το προβάδισμα με 4-2 γκέιμ που πήρε, τα groundstrokes του Ρούμπλεφ έκαναν και πάλι τη διαφορά. Όσο επιτίθεται από το φόρχαντ του και ορίζει τον ρυθμό του ράλι θα έχει το πλεονέκτημα, είτε ο αντίπαλος λέγεται Ρούουντ, αλλά ακόμα ακόμα και Ραφαέλ Ναδάλ σε ορισμένες, όπως η χθεσινή, περιπτώσεις.

Τα στατιστικά

Το τελικό 2-0 στα σετ ήρθε ετά από 81 λεπτά στο κορτ, με τον Ρούμπλεφ να συναντά ξανά τον Τσιτσιπά σε τελικό

Το H2H των φιναλίστ

Οι νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις παραμένουν ισορροπημένες, αμφότεροι έχουν από τρεις, αλλά και στο χώμα έχουν από μια έκαστος. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, στον ημιτελικό του Ρότερνταμ ο Ρούμπλεφ επικράτησε με 6-3, 7-6(2). Οι άλλες δύο νίκες για τον Ρούμπλεφ έρχονται στον πρώτο γύρο του US Open το 2019 με 3-1 σετ (6-4, 6-7(5), 7-6(7), 7-5) και στον μοναδικό τελικό που έχουν παίξει, σε χώμα μάλιστα, στον τελικό του Αμβούργου με 2-1 (6-4, 3-6, 7-5).

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε στην πρώτη τους αναμέτρηση για το Next Gen με 3-2 σετ, ενώ σημείωσε άλλες δύο νίκες. Τη μία στον προημιτελικό του Ρολάντ Γκαρός το 2020 με καθαρό 3-0 (7-5, 6-2, 6-3) και την άλλη στο Nitto ATP Finals της ίδιας χρονιάς με 2-1 (6-1, 4-6, 7-6(5)).

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *