Type to search

MOTO GP Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

MotoGP GP Portimao(Αγώνας):Μεγάλος νικητής ο Κουαρταραρό,αξιοπρεπές πλασάρισμα ο Μαρκέθ

Share

Η pole position του Φάμπιο Κουαρταραρό στις κατατακτήριες του Σαββάτου μετατράπηκε σε νίκη σήμερα το μεσημέρι στην πίστα του Πορτιμάο στην Πορτογαλία,με τον Γάλλο αναβάτη της Yamaha να φτάνει τις δύο νίκες στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν.

Μια νίκη η οποία ήρθε με έναν περίεργο τρόπο καθώς ο Κουαρταραρό είχε μέτρια εκκίνηση με συνέπεια να πέσει προσωρινά στην έκτη θέση της κατάταξης,ωστόσο δεν τα παράτησε και από τον ένατο γύρο μέχρι το τέλος του αγώνα και ο καιρός ήταν εξαιρετικός με το μόνο πρόβλημα να αποτελεί η υψηλή θερμοκρασία στο οδόστρωμα η οποία προκαλεί εύκολη φθορά στα ελαστικά των μοτοσυκλετών.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν ο Πέκο Μπανιάια και ο Ζοαν Μιρ οι οποίοι είχαν πέντε δευτερόλεπτα διαφορά από τον Κουαρταραρό ο οποίος είναι πλέον μόνος πρώτος στην βαθμολογία.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ήταν οι Ρίνς και Ζαρκό με τους δύο αναβάτες να συγκρούονται μεταξύ τους με την πτώση να είναι αναπόφευκτη και για τους δύο,με τον πρώτο να βρίσκει το σθένος να συνεχίσει και να παλέψει για την νίκη αλλά εγκατέλειψε στον 18ο γύρο.

Ο περσινός νικητής του αγώνα Μιγκέλ Ολιβέιρα δεν κατάφερε να τερματίσει εντός των βαθμών εξαιτίας μια πτώσης που είχε στον 6ο γύρο.

Τα φώτα όμως ήταν στραμμένα στην μεγάλη επιστροφή του Μάρκ Μαρκέθ στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του,με τον Ισπανό πολυπρωταθλητή να τερματίζει στην έβδομη θέση,ξεκινώντας την σεζόν αξιοπρεπώς σε μια πίστα πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ο αδερφός του Αλέις Εσπαραγκαρό,Πόλ,εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα μόλις στον 4ο γύρο λόγω μηαχνικών προβλημάτων

Όμοια και ο Τζάκ Μίλερ ο οποίος μετά από δύο συνεχόμενες ένατες θέσεις στους αγώνες του Κατάρ εγκατέλειψε μετά από πτώση στον 6ο γύρο κι ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση.

Τον χορό των εγκαταλείψεων συνέχισε ο Βαλεντίνο Ρόσι,στον 15ο γύρο κι ενώ βρισκόταν στην 11η θέση μπροστά από τον αδερφό του Λούκα Μαρίνι.

Ο Τάκακι Νακαγκάμι παρότι ήταν τραυματίας από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου,έσφιξε τα δόντια και τερμάτισε στην 10η θέση.

Τέλος ο Φράνκο Μορμπιντέλι τερμάτισε τέταρτος δείχνοντας ότι μπορεί να βρει και πάλι ρυθμό μετά τα τεκταινόμενα στο Κατάρ

 

Επόμενος αγώνας στην πίστα “Angel Nieto” στην Χερέθ της Ισπανίας,την Κυριακή του Πάσχα στις 2 Μαΐου

 

Τα αποτελέσματα του αγώνα

 

Η βαθμολογία μετά από 3 αγώνες

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *