Type to search

ΑΡΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ο Άρης καλοδέχτηκε τα “δώρα” του Παναθηναϊκού και πήρε “ευρωπαϊκή” νίκη

Share

Ο Άρης έκανε το πρώτο βήμα για την έξοδο του στην Ευρώπη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κάνοντας την ανατροπή από 1-0 στο ημίχρονο και ας έχασε πέναλτι στο 45′, εκμεταλλεύοντας την κόκκινη του Μαουρίσιο από το 52′. Στο +8 από τους πράσινους οι “κιτρινόμαυροι”.

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να παίξουν και οι δύο με τη μπάλα στα πόδια και όχι να περιμένει η μία την άλλη χωρίς να έχουν καλές εμπνεύσεις και ευκαιρίες. Η μία προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της άλλης περισσότερο παρά να δημιουργήσει μόνη της.

Στα πρώτα λεπτά είδαμε τα δύο μπακ του Άρη να παίζουν με ανάποδα πόδια. Ο Σούντγκρεν αριστερά και ο Σάκιτς δεξιά ενώ από την άλλη στην άμυνα του Παναθηναϊκού αφού ήταν τραυματίας ο Σένκεφελντ, ο Νιάς έπαιξε ως δεξί στόπερ (που δεν είναι) και ο Βέλεθ ως αριστερό.

Πρώτη φάση στο ματς στο 9′ ήταν από τα αριστερά του Ματέο Γκαρσία με τον Μπερτόγλιο να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Διούδη.

Στο 31′ είχε την πρώτη ουσιαστική φάση ο Παναθηναϊκός από τα αριστερά. Ο Χουάνκαρ έκανε την υπέροχη σέντρα με τους πράσινους να έχουν τέσσερις παίκτες στην περιοχή ο Σανκαρέ ήρθε στο δεύτερο δοκάρι και άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

Στο 45+3 ο διαιτητής της αναμέτρησης τσέκαρε το VAR και είδε σπρώξιμο του Βέλεθ πάνω στους Αλεξανδρόπουλο και Ρόουζ και έδωσε τελικά το πέναλτι. Ο Μάνος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη που έπεσε σωστά αλλά κατέληξε άουτ.

Στο 52′ διπλή ευκαιρία παρουσιάστηκε στην περιοχή για τον Άρη. Αρχικά ο Διούδης είπε όχι στο σουτ του Μαντσίνι και εν συνεχεία ο Μπερτόγλιο έστειλε τη μπάλα με σουτ από το ύψος του πέναλτι έξω.

Στο ίδιο λεπτό έγινε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Ο Μαουρίσιο έχασε τη μπάλα από τον Τζέγκο, έκανε την προβολή σε κακό χρόνο και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που είναι κόκκινη αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Από εκεί και πέρα ο Μάντζιος έβαλε τον Ματίγια στη θέση του Τζέγκο, κράτησε παραπάνω την μπάλα και μετά την αποβολή πήρε μέτρα στο γήπεδο και ισοφάρισε. Ο Μπερτόγλιο πήγε να βγάλει μια κάθετη μπαλιά, ο Μολό προσπάθησε να κόψει αλλά ουσιαστικά έδωσε ασίστ στον Μάνο ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος του πέναλτι και πλάσαρε εύστοχα αυτή τη φορά τον Διούδη για το 1-1 στο 62′. Πολύ χρήσιμη και η αλλαγή του Σούντγκρεν που δεν ήταν στα καλύτερά του με τον Γκανέα που έδωσε περισσότερες λύσεις επιθετικά και ανεβάσματα από τα δεξιά.

Τρία λεπτά μετά (65′) ο Σάκιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής ο Διούδης έπεσε να απομακρύνει αλλά δεν κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο Ματέο Γκαρσία πήρε το ριμπάουντ, τσίμπησε τη μπάλα προ του Νιάς και την έστειλε στα δίχτυα από κοντά με το αριστερό δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του Άρη.

Ο Άρης από την αποβολή μέχρι το τέλος του αγώνα τόσο με τον παίχτη παραπάνω, όσο και με την είσοδο του Ματίγια που κράτησε μπάλα, χωρίς να κάνει λάθη στο κέντρο ήταν κυρίαρχος ως το τέλος. Ο Παναθηναϊκός σε όλο το δεύτερο ημίχρονο δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια τελική με τους παίκτες του Μάντζιου να είναι σταθερά κοντά την εστία του Διούδη.

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Μολό(Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουανκάρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ(Μπουζούκης), Αϊτόρ(Σάντσες), Βιγιαφάνιες(Καμπετσής), Μακέντα(Καρλίτος).

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν(Γκανέα), Σάκιτς, Τζέγκο(Ματίγια), Σάσα, Ματέο Γκαρσία(Ιωάννου), Μανσίνι, Μπερτόγλιο(Σίλβα), Μάνος.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *