Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Γιώργος Μασούρας: Ο πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού

Share

Η σταθερότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής, το πνευμόνι του Ολυμπιακού και ο αγαπημένος στρατιώτης του Πέδρο Μαρτίνς, ο Γιώργος Μασούρας διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Παράλληλα όμως, αποτελεί τον ίσως πιο υποτιμημένο παίκτη των ερυθρολεύκων καθώς σπάνια γίνεται αναφορά για την συνεισφορά του στις επιτυχίες του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας φέτος είναι ο 3ος σκόρερ των ερυθρολεύκων με 12 γκολ μέσα στη σεζόν, πίσω μόνο από τα σέντερ φορ της ομάδας, τους Ελ-Αραμπί και Χασάν. Μάλιστα στο φετινό ενεργητικό του έχει πιστωθεί και 4 ασίστ. Για τις φοβερές εμφανίσεις του ανταμείφθηκε με νέο συμβόλαιο το οποίο θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2024, όντας ένα από τα σημαντικά γρανάζια στην καλοδουλεμένη μηχανή του Πέδρο Μαρτίνς.

Μπορούμε να πούμε με ευκολία πως φέτος είναι ο πιο σταθερός και ουσιαστικός παίκτης της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού. Από την μία οι τραυματισμοί των Βαλμπουενά και Βρουσάι, η αστάθεια των Φορτούνη και Μπρούμα και οι κακές εμφανίσεις του Ραντζέλοβιτς, έχουν αυξήσει κατά πολύ τις αρμοδιότητες του Έλληνα άσου, ο οποίος έχει φωνάξει παρών σε πολλά μεγάλα ματς φέτος. Γκολ σε ματς με ΑΕΚ και Άρη και φυσικά το πολύ κρίσιμο 4ο γκολ στο 1ο ματς με την Αιντχόβεν, το οποίο μαζί με του Χασάν στην ρεβάνς της Ολλανδίας, έμελλαν να κρίνουν την πρόκριση. Να θυμίσουμε πως ο Μασούρας έχει βγάλει την ίσως πιο σημαντική ασίστ στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού, με την εκπληκτική σέντρα προς τον Ελ-Αραμπί, ο οποίος με προβολή στο 120’ έδωσε την πρόκριση στους ερυθρόλευκους μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ.

Ο Μασούρας μπορεί να μην έχει τα τελειώματα των Ελ-Αραμπί και Χασάν, την δημιουργία των Φορτούνη και Βαλμπουενά και το ξεπέταγμα σε ταχύτητα του Μπρούμα, έχει όμως φιλότιμο, τσαγανό και πειθαρχεία. Ο Μάρτινς τα έχει δει όλα αυτά και όντας ένας πολύ δίκαιος προπονητής έχει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στις πρώτες του επιλογές όταν καταρτίζει την εντεκάδα για τα κρίσιμα ματς. Οι βοήθειες που δίνει στα ακραία μπακ, η σωστή τακτική του προσέγγιση και το αδιάκοπο τρέξιμο κάνουν τον Μασούρα απαραίτητο εργαλείο για την ομάδα του Ολυμπιακού, με μεγάλη συνεισφορά στις επιτυχίες των ερυθρολεύκων τα τελευταία 2 χρόνια.

Παναγιώτης Θεοχάρης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *