Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ουνάι Έμερι ο ‘’μάεστρος’’ του Europa League!

Share

Η Βιγιαρεάλ βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League και οφείλει αρκετά στον άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά την διοργάνωση και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ουνάι Έμερι.

Ο Ισπανός προπονητής θα συμμετάσχει στα ημιτελικά της  διοργάνωσης για 6η φορά με 4η διαφορετική ομάδα στην καριέρα του όντας έτσι ο πρώτος προπονητής που καταφέρνει κάτι τέτοιο (συμπεριλαμβανόμενου και του Κυπέλλου UEFA). Η πρώτη του φορά ήταν το 2012 με την Βαλένθια ενώ ακολούθησαν οι χρονιές 2014,2015,2016 με την Σεβίλλη οπού κατάφερε να σηκώσει  το τρόπαιο και τις τρεις χρονιές. Τελευταία του φορά ήταν με την Άρσεναλ το 2019.

Εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ‘’μαέστρος’’ του Europa League διότι έχει βρει τον τρόπο να οδηγεί τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζεται ψηλά στην Ευρώπη , έτσι και φέτος η πρώτη του σεζόν στην Βιγιαρεάλ θεωρείται ήδη (ευρωπαϊκά) πετυχημένη. Σε 12 αγώνες στην Ευρώπη παραμένει αήττητη έχοντας  11 νίκες και 1 ισοπαλία σημειώνοντας  28 γκολ ενώ έχει δεχτεί μόνο 7.

Ο 49χρονος Ισπανός κόουτς θα βρεθεί απέναντι σε μια πρώην, την Άρσεναλ διεκδικώντας το εισιτήριο για τον τελικό στις 26/5/2021 στο Γκντάνσκ της Πολωνίας.

Δηλώσεις Ουνάι Έμερι μετά την πρόκριση στον ημιτελικό: “Έχω συνηθίσει να συναντώ προηγούμενες ομάδες, οπότε το να παίξω εναντίον της Άρσεναλ δε θα είναι μια νέα εμπειρία. Θα την αντιμετωπίσουμε με ταπεινότητα, υπερηφάνεια και υπευθυνότητα. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να φέρουμε τη Βιγιαρεάλ στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και είμαστε περήφανοι, αλλά προσπαθούμε να ζήσουμε την κατάσταση στο έπακρο χωρίς να νιώσουμε ιδιαίτερα τις αναπόφευκτες πιέσεις που υπάρχουν. Θα ήθελα οι φίλαθλοί μας να ήταν εδώ για να απολαύσουν αυτή τη στιγμή. Μας χειροκρότησαν όταν φύγαμε από το προπονητικό κέντρο και αυτή είναι η σωστή ανταμοιβή για εμάς και για αυτούς”.

Επιμέλεια άρθρου: Αργυρόπουλος Ιωάννης 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *