Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όντρεϊ Κούντελα: Απαγόρευση στο σέντερ μπακ της Σλάβια Πράγας από την ΟΥΕΦΑ μετά από ρατσιστική επίθεση.

Share

Ο Όντρεϊ Κούντελα της Σλάβια Πράγας έλαβε ποινή αποκλεισμού για 10 αγωνιστικές από την ΟΥΕΦΑ έπειτα από ρατσιστική επίθεση στον Γκλεν Καμάρα των Ρέιντζερς. Το συμβάν έλαβε χώρα στον δεύτερο αγώνα της φάσης των 16 για το Γιουρόπα Λιγκ (Ρέιντζερς – Σλάβια Πράγας 0-2). Η ποινή που επιβλήθηκε στο σέντερ μπακ της Σλάβια Πράγας έχει ως αποτέλεσμα να χάσει τον αυριανό αγώνα με την Άρσεναλ για τον πρώτο αγώνα στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Το βίντεο δείχνει τον Κούντελα να καλύπτει το στόμα του και να ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του Καμάρα, με τον ίδιο να αντιδράει θυμωμένα και να λέει “είναι γ…..νος ρατσιστής”, ενώ ο συμπαίκτης του Μπονγκάνι Ζούνγκου είπε στον διαιτητή ότι ο Διεθνής Τσέχος χρησιμοποίησε τη λέξη «πίθηκος».

Τόσο η Σλάβια Πράγας, όσο και ο Κούντελα αρνήθηκαν την κατηγορία για ρατσιστική επίθεση, αλλά με μια επίσημη έρευνα “κρίθηκε” ένοχος για χρήση ρατσιστικών σχολίων.

Από την άλλη πλευρά ο Καμάρα, έχει αποκλειστεί για τρία παιχνίδια για επίθεση σε παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως ο Φιλανδός διεθνής έδωσε μπουνιά στον Κούντελα μέσα στη φυσούνα μετά την λήξη του αγώνα.

Μετά το παιχνίδι ο Στίβεν Τζέραρντ, προπονητής των Ρέιντζερς, υποστήριξε τον παίκτη του και παρότρυνε την UEFA να ενεργήσει. Συγκεκριμένα σε δήλωση του στο BT Sport είπε: «Πιστεύω 100% αυτό που λέει όσον αφορά την κατηγορία. Άλλοι παίκτες γύρω του το άκουσαν και έτσι θα σταθώ στον Γκλεν Καμάρα και θα το αντιμετωπίσω με όποιον τρόπο θέλει εκείνος να το αντιμετωπίσει. Είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες μου που απόψε έδειξαν αλληλεγγύη και ο σύλλογος στέκεται δίπλα στους παίκτες. Αυτή η κατάσταση τελείωσε τώρα στην ΟΥΕΦΑ. Απλώς ελπίζω ότι δεν θα μπει κάτω από το χαλί. Νιώθω θυμωμένος. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό, Υπάρχουν πολλά τέτοιες περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο».

Ο κεντρικός μέσος της Σέλτικ Σκοτ Μπράουν έδειξε την υποστήριξη του στον Καμάρα όταν πήγε και τον συνάντησε πριν από το ντέρμπι της Σκωτίας (Old Firm).

Τέλος οι παίκτες της Φιλανδίας έδειξαν την υποστήριξη τους στον συμπαίκτη τους φορώντας μπλούζες που επάνω τους ανέγραφαν το «Στεκόμαστε δίπλα στον Γκλεν».

Επιμέλεια άρθρου: Κατερίνα Καμζέλα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *