Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΑΕΚ: Έχει κάνει το Χαριλάου Φιλαδέλφεια

Share

Εξαιρετική παράδοση χτίζει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η ΑΕΚ, η οποία στα 5 τελευταία ματς στο Χαριλάου μετράει 4 νίκες και μία πρόκριση στην τελευταία φάση για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Η αρχή έγινε στις 16 Φεβρουαρίου του 2020 σε ματς για την 24η αγωνιστική της Super League. Ο τότε προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, κατέβασε εντεκάδα-έκπληξη, αφήνοντας στον πάγκο παίκτες όπως ο Πέτρος Μάνταλος και ο Σέρχιο Αραούχο. Βασικοί θυμίζουμε ήταν στο αρχικό σχήμα οι Χρήστος Αλμπάνης και Βίκτωρ Κλωναρίδης, παίκτες χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, στην περσινή πορεία των κιτρινόμαυρων. Ο Καρέρα ήταν φανερό πως ήθελε να χτυπήσει τον Άρη στην ταχύτητα και στις πλαγιοκοπήσεις των 2 παικτών, μία τακτική που απέδωσε καρπούς από το 5ο λεπτό. Με φοβερή κούρσα και πάσα ο Νέναντ Κρίστισιτς έβγαλε τετ-α-τετ τον Χρήστο Αλμπάνη, ο οποίος δεν αστόχησε ανοίγοντας νωρίς το σκορ. Αυτή η φάση έμελλε να κρίνει το ματς, χαρίζοντας στην ΑΕΚ τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Μεταφερόμαστε τώρα στις 24 Ιουνίου του 2020. Η ελληνική κοινωνία μέσα σε διάστημα 3 μηνών κλήθηκε να προσαρμοστεί σε καθολικό lockdown, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Φυσικά δεν γινόταν να γλιτώσει από αυτή την κατάσταση το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έμεινε στον πάγο για περίπου 3 μήνες. Ο επαναληπτικός για την ημιτελική φάση ήταν αγώνας ακατάλληλος για καρδιακούς, σε ένα ματς που έλαμψε το άστρο του Μάρκο Λιβάγια. Θυμίζουμε πως το 1ο σκέλος του ζευγαριού είχε λήξει στην Αθήνα με 2-1 σκορ υπέρ της ΑΕΚ. Ο Άρης με το ρολόι να γράφει 90’+4 ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, εκεί όμως ο Μάρκο Λιβάγια με διπλή προσπάθεια στην τελευταία φάση έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Μάλιστα, ο Κροάτης επιθετικός με πλασέ στο 12ο λεπτό της παράτασης έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό.

Δύο βδομάδες αργότερα ο, γεμάτος ελλείψεις, Άρης υποδέχτηκε και πάλι την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική των playoffs. Το ματς μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο με την ΑΕΚ να φεύγει με το διπλό από το Χαριλάου, επικρατώντας με 4-1. Για την Ένωση σκόρερς χρίστηκαν οι Ολιβέιρα(24’, 52’), Σιμόες(62’) και Συμάνσκι(84’). Για τον Άρη είχε ισοφαρίσει στο 29ο λεπτό ο Μπρούνο Γκάμα.

Μεταφερόμαστε στο φετινό πρωτάθλημα για το ματς της 8ης αγωνιστικής, το οποίο διεξήχθη στις 14 Ιανουαρίου 2021, λόγω κρουσμάτων κορονοιού στην ΑΕΚ. Ήταν το 4ο χρονικά παιχνίδι του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο των κιτρινόμαυρων μετά την νέα επιστροφή του στις 27 Δεκεμβρίου. Ο Ισπανός τεχνικός γέμισε το κέντρο, προκειμένου να σταματήσει την ανάπτυξη του Άρη, μία τακτική που τον δικαίωσε. Η νίκη ήρθε με φοβερό απευθείας φάουλ του Λιβάι Γκαρσία στο 64ο λεπτό με την ΑΕΚ να καταφέρνει να φεύγει με τους 3 βαθμούς.

Η παράδοση συνεχίστηκε και στο χθεσινό παιχνίδι, όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 3-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», χάρις στα γκολ των Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ και Βασιλαντωνόπουλου, με τον Άρη να μειώνει στο 2ο ημίχρονο με τον Μαντσίνι.

Μετά από καιρό οι παίκτες του Χιμένεθ έβγαλαν πάθος στον αγωνιστικό χώρο κατακτώντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο. Στην Ένωση ευελπιστούν πως η χθεσινή νίκη θα αποτελέσει φάρμακο αγωνιστικής και ψυχολογικής επανόδου της ομάδας, ενόψει και της πολύ δύσκολης συνέχειας που ακολουθεί σε πλέι-οφ και κύπελλο.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *