Type to search

SUPERLEAGUE 1 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ Γιάννινα: Έμπλεξε αλλά…κρατά την τύχη στα χέρια του!

Share

Μπορεί άπαντες να πίστευαν πως η φετινή χρονιά είχε ουσιαστικά τελειώσει νωρίς και σχετικά εύκολα τηρουμένων των αναλογιών, όμως λάθη και αστοχίες τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο εξωαγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας την έχουν οδηγήσει πλέον σε δύσκολη θέση. Με τέσσερις τελικούς να απομένουν ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πρέπει να σηκώσει κεφάλι και αν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θα δει πως κρατά ο ίδιος την τύχη στα χέρια του!

«Χρονιά με χαμηλές προσδοκίες αλλά και πολλές αναποδιές»

Μια μεταβατική περίοδος η φετινή για την ομάδα των Ιωαννίνων. Αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και με τον άπειρο Θανάση Στάικο στο τιμόνι, ο ξεκάθαρος στόχος ήταν μια άνετη και όσο το δυνατόν πιο γρήγορη παραμονή στην κατηγορία. Το ρόστερ αποδυναμώθηκε όμως ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε ως ένα ρόστερ χαμηλότερης δυναμικής. Ο Ηρακλής Μεταξάς και πολλές από τις σταθερές της περασμένης χρονιάς αποχώρησαν, και τα κενά ενδεικτικά των Κάργα, Λοντίγκιν, Περέα, Σάλιακα και Πίρσμαν δεν καλύφθηκαν ποτέ. Δόθηκε περισσότερο βάση σε μικρότερης ηλικίας ποδοσφαιριστές, καθώς και σε ορισμένους περισσότερο έμπειρους και γνώστες της κατηγορίας.

Βέβαια συνέβησαν και αναποδιές που δυσκόλεψαν ακόμη  περισσότερο τα πράγματα. Ο σοβαρός τραυματισμός του έμπειρου Πέδρο Κόντε στη δεύτερη  θητεία του στους «Ζωσιμάδες» ανάγκασε τον Στάικο να αναζητήσει νέες λύσεις για τη γραμμή κρούσης, με πολλούς παίκτες να περνούν από εκεί. Το γεγονός πως πρώτος σκόρερ της ομάδας πάντως είναι ο κεντρικός αμυντικός Ροντρίγκο Εραμούσπε φανερώνει πολλά… Η μόλις μια νίκη στις εννέα πρώτες αγωνιστικές δημιούργησε αρνητικό κλίμα, με τους Γιαννιώτες να επωφελούνται όμως σημαντικά από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η επιστροφή στη δράση επέφερε μόλις δύο νίκες έως και την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, με τους Ηπειρώτες να επικρατούν δις μόνο κόντρα στον Λεβαδειακό!

«Εξωαγωνιστικές αστοχίες και μεταγραφές…εκτάκτου ανάγκης»

Παράλληλα με την κακή αγωνιστική εικόνα, η ομάδα έδειχνε να πραγματοποιεί και πολλά λάθη έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η διοίκηση και ο ισχυρός άνδρας Γιώργος Χριστοβασίλης φαίνεται να μην στήριξαν την ομάδα όπως τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο και στη γενικότερη λειτουργία του οργανισμού. Βλέποντας λοιπόν την δυσοίωνη εξέλιξη των πραγμάτων να έρχεται, αναζητήθηκαν εκείνοι που θα βγουν μπροστά ώστε να μην μπλέξει ο σύλλογος σε περιπέτειες. Οι μεταγραφές των Τσιντώτα, Νίνη και του νεαρού κεντρικού αμυντικού Μπορτάγκαραι ήρθαν τον Ιανουάριο με σκοπό την άμεση προσφορά και πήραν κατευθείαν θέση στη βασική ενδεκάδα. Ιδιαίτερα ο έμπειρος πορτιέρε δείχνει πόσο ανάγκη είχε η ομάδα από έναν καλό τερματοφύλακα.

«Απρόσεκτος στα play-outs και τώρα…τρέχει»

Παρά το γεγονός πως μπήκε στο μίνι πρωτάθλημα σχετικά άνετος, η χαλάρωση και η λάθος προσέγγιση οδήγησε τον ΠΑΣ σε μια περίπλοκη πλέον θέση. Οι ήττες από Λαμία εκτός και ΟΦΗ εντός στις δύο πρώτες αγωνιστικές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον «Άγιαξ». Παράλληλα, οι νίκες των άμεσα πλέον ανταγωνιστών του για τη σωτηρία τον έχουν φέρει μόλις στο +1 από την σωτηρία. Όμως εάν δουν την κατάσταση από άλλη οπτική, τότε θα καταλάβουν πως ακόμη κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Οι εντός έδρας αναμετρήσεις με τον αδιάφορο βαθμολογικά Παναιτωλικό, καθώς και με τον Αστέρα Τρίπολης τον οποίο κέρδισε στους «Ζωσιμάδες» στο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας φανερώνουν πως τίποτα δεν έχει κριθεί. Φυσικά, βαθμοί μπορούν να αναζητηθούν και από τους «τελικούς» με τον Ιωνικό και τον Λεβαδειακό. Στο πρόσφατο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο ο Θανάσης Στάικος στάθηκε και στο γεγονός της επιστροφής στη δράση κάποιων ζωτικής σημασίας ποδοσφαιριστών έπειτα από τραυματισμούς, όπως των Παντελάκη, Κόντε, Ριένστρα και Σόρια που θα αναζωογονήσουν το σύνολο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως παρά τα λάθη της φετινής χρονιάς και τη διαφορετική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΣ, τίποτα δεν έχει τελειώσει και τα επερχόμενα παιχνίδια είναι ζωής και θανάτου. Και εάν όλοι συνειδητοποιήσουν την δεινή θέση της ομάδας ίσως αντιδράσουν και καταφέρουν να επιτύχουν το στόχο της παραμονής, κάτι που θα ισοδυναμεί με έναν πραγματικό ποδοσφαιρικό άθλο!

Θάνος Βλάχος  

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *