Type to search

SUPERLEAGUE 1 ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Ιωνικός: Δεν…συμβιβάστηκε με την ιδέα του υποβιβασμού και μπαίνει με φόρα στα play-outs»

Share

Χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα η φετινή για τον Ιωνικό. Διαδοχικό ντεφορμάρισμα, αλλαγή προπονητή και αρκετές προσθαφαιρέσεις έδειχναν πως δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Όμως, η αλλαγή της εικόνας και η έλευση του Μιχάλη Γρηγορίου διαφοροποίησαν τα δεδομένα για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία μπαίνει με άλλο αέρα πλέον στο νέο μίνι πρωτάθλημα των playouts!

 «Πολλά προβλήματα, διαφορετική αγωνιστική ταυτότητα και σταθερά…τελευταίος»

Μετά την εξαιρετική περσινή πορεία στην επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία, τα πράγματα φέτος δεν εξελίχθηκαν όπως αναμενόταν. Οι προσθαφαιρέσεις του καλοκαιριού αποδυνάμωσαν ξεκάθαρα την ομάδα με ποδοσφαιριστές όπως ο Λένις ή ο Ντάλσιο να μην αντικαθίστανται επαρκώς. Ακόμη και η επιστροφή του περσινού μαέστρου Αίας Άοσμαν μετά την αρχική φυγή του δεν βοήθησε και οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν εκ νέου σε διαζύγιο. Παράλληλα, η ομάδα έδειχνε να έχει χάσει το πλάνο με το οποίο την προηγούμενη περίοδο αντιμετώπιζε τους αντιπάλους της, με τον Δημήτρη Σπανό να διαφοροποιεί συχνά πολλά με σκοπό να βρει τελικά κάτι αποτελεσματικό. Το μόνο που επήλθε ήταν να μπερδευτούν τα πράγματα ακόμη πιο πολύ και η ομάδα βάδιζε σε περίπλοκα μονοπάτια, παραμένοντας διαδοχικά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

«Αλλαγή σκηνικού, έλευση Γρηγορίου και νέα αρχή»

 Τελικά μετά το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής ο κόουτς Σπανός αποτέλεσε παρελθόν, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. Επιπλέον, η διοίκηση φρόντισε να προσθέσει στο ρόστερ “νέο αίμα” που θα αναζωογονούσε την ομάδα. Προσθήκες όπως ο εξτρέμ Γούλερι ή ο αριστερός μπακ Σίμον Ρουμπουλάκου βοήθησαν αρκετά. Το κυριότερο όμως που έκανε άμεσα ο Λαρισαίος προπονητής είναι το γεγονός πως εφάρμοσε τα στοιχειώδη. Επανέφερε την τετράδα στην άμυνα, τοποθετώντας και με λίγο ρίσκο τους παίκτες σε θέσεις που είχαν μάθει να αγωνίζονται σε προηγούμενες ομάδες τους. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των Ρομαό και Κάνιας που επέστρεψαν στη μεσαία γραμμή. Ακόμη η επανεμφάνιση του έμπειρου Σεμπά στην ενδεκάδα, σε συνδυασμό με τους Λοβέρα και Φατινγκά δημιούργησαν μια εξαιρετική “τριπλέτα” πίσω από τον πρώτο σκόρερ Βασίλη Μάντζη. Βελτίωση υπήρξε και στο αμυντικό κομμάτι, αφού εκεί ο Ιωνικός αντιμετώπιζε  πολλά προβλήματα. Παρά το γεγονός πως αποτελεί τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (με βάση τα xGoalsDifference), φαίνεται πως με τους Σάκιτς, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα και Βαλεριάνο να έχει βρει σταθερότητα και περισσότερη σιγουριά. Στα επτά παιχνίδια λοιπόν που ο Μιχάλης Γρηγορίου βρίσκεται στο πάγκο, η ομάδα της Νίκαιας πέτυχε τρεις νίκες και μια ισοπαλία, την ώρα που σε 19 παιχνίδια πριν από αυτόν οι Νικαιώτες είχαν πανηγυρίσει μόλις μια φορά. Η ομάδα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και τερμάτισε 12η στην κανονική διάρκεια με 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού και τους άμεσα ανταγωνιστές Λαμία και Λεβαδειακό!

«Ένας Μάντζης φέρνει την…Άνοιξη»

 Ένα ακόμη ενθαρρυντικό στοιχείο για την ομάδα της Νίκαιας είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Βασίλης Μάντζης. Ο 31χρονος φορ έχει σκοράρει 6 τέρματα έως τώρα και οι ιθύνοντες στην ομάδα περιμένουν πολλά από εκείνον στα παιχνίδια-τελικούς που ακολουθούν. Το παρελθόν βέβαια στο μίνι-πρωτάθλημα έρχεται να ενισχύσει τις προσδοκίες τους. Ο πρώην επιθετικός του ΝΠΣ Βόλου έχει καλή παρουσία στα 7 αυτά παιχνίδια των playouts, αφού από το παρελθόν έχει στο ενεργητικό του 6 γκολ και 2 ασίστ σε 11 παιχνίδια. Σκοράρει δηλαδή ανά 127′ που αντιστοιχεί σε ένα γκολ ανά τρία ημίχρονα! Έχει απειλήσει σε τέτοιου είδους παιχνίδια τουλάχιστον 17 φορές, καθώς και είναι μέσα σε 8 τέρματα των συμπαικτών του τόσο με το Βόλο όσο και με τον Ιωνικό. Συνεπώς καταλαβαίνει κανείς ποσό επιδραστικός μπορεί να είναι για την ομάδα του. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα της Νίκαιας έχει μπροστά της επτά τελικούς με σκοπό να…γλιτώσει τον υποβιβασμό και να παραμείνει στη Superleague 1. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου φαίνεται πως έχει αλλάξει αρκετά και πως μπορεί να δει να στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο. Η αρχή γίνεται με το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, σε μια αναμέτρηση που θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να προσδοκά από την συνέχεια!

Θάνος Βλάχος            

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *