Type to search

Pre League Volley ΑΕΚ Ανδρών ΑΟ Αιγιαλέων

Ένα παιχνίδι ακόμα

Share

Πέρασε εύκολα από τη Θεσσαλονίκη με 0-3 επί του Άρη η ΑΕΚ! | Κitenimerosi.gr

Η… κραυγή πολέμου του Μπατατζίμ και το σήμα νίκης του Ρούσση.

Το χρέος της, όπως άλλωστε αναμενόταν, πραγματοποίησε η ΑΕΚ για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ανόδου – επιστροφής στα σαλόνια του ελληνικού βόλλεϋ. Στο διακύβευμα αυτό τέθηκε ένα προτελευταίο εμπόδιο, αυτό του Αιγίου, σκόπελος διαχειρίσιμος απόλυτα και χωρίς την προοπτική δυσάρεστης εξέλιξης, υπό την προϋπόθεση αξιοπρεπούς αγωνιστικής εικόνας, ανάλογης των απαιτήσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως υπάρχουν.

Η ομάδα του σπουδαίου Άκη Χατζηαντωνίου επιβεβαίωσε τις προσδοκίες για μία απολύτως επαγγελματική εμφάνιση, καθώς επιβλήθηκε άνετα με 3 – 0 (25 – 18, 25 – 15, 25 – 20), παρέμεινε δεύτερη (προς στιγμή μάλιστα ήταν πρώτη στην ισοβαθμία, μέχρι το παιχνίδι της πρωτοπόρου ξανά Καλαμάτας) και δημιουργεί, έτσι, μία ιδιαίτερη και ευνοϊκή συνθήκη για την ίδια την πλέον κατάλληλη στιγμή: δίνει στον εαυτό της το δικαίωμα να διεκδικήσει την απευθείας άνοδο στην δέκατη όγδοη και τελευταία στροφή της regular season στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φλοίσβο στο Παλαιό Φάληρο (Σάββατο 25/03/2023), καθώς σε ενδεχόμενη νίκη με 3 – 0 ή 3 – 1 ισοβαθμεί ξανά με την Καλαμάτα από την οποία και υπερτερεί.

Στο τελευταίο – ελπίζει – παιχνίδι της στο Απόστολος Κόντος, η ΑΕΚ επέβαλε τον ρυθμό της εξ αρχής, χωρίς ποτέ να χάσει τον έλεγχο, απέναντι στον κατά τα άλλα αξιόμαχο φιλοξενούμενο. Εξαιρετικός ήταν ο Βραζιλιάνος ακραίος Ένρικ Μπατατζίμ, όπως και ο διαγώνιος Πλατέλας, με τον κεντρικό Μελέ να αποδεικνύει την διαφορά δυναμικότητας στη θέση “3”. Η επίδοσή του αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το μυαλό εύλογα από ένα σημείο και μετά (θα) βρισκόταν στο ραντεβού με τον Φλοίσβο, επειδή ακριβώς πρόκειται για μία συνάντηση με την ιστορία.

Η μεγάλη στιγμή που θα καθορίσει τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς πλησιάζει. Εν αναμονεί της ανόδου, η ΑΕΚ καλείται να παρουσιάσει τον καλύτερό της εαυτό, δεδομένης και της ανταμοιβής, ώστε να επιστρέψει εκεί που πρέπει, βάσει ιστορίας, να βρίσκεται. Η ομάδα έφθασε εκεί που ήθελε εξ αρχής, μονόδρομος πλέον να φανεί αντάξια της πορείας και του κόπου της, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να είναι έτοιμη για την υπέρβαση. Ένα παιχνίδι ακόμη, λοιπόν.

Τα σετ: 25-18, 25-15, 25-20.

Α.Ε.Κ. (Άκης Χατζηαντωνίου): Μελές, Μπατατζίμ, Παλέντζας, Μπαρμπούνης, Αμορίμ, Ρούσης / Πολυχρονιάδης (λ), Αχιλλεόπουλος (λ), Ράμος, Κονίδης.

Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ (-): Κάνας, Σαλαβασίδης, Μούρτζης, Λιβαθηνός, Δασκαλόπουλος, Μαυραγάνης / Σύρος (λ), Μαρτίνο (λ), Φερτάκης, Βασιλάκος, Δρακόπουλος.

Επιμέλεια: Νικόλας Κανελλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *